Nogomet

Brazilci jednim pogotkom svladali Srbiju, Nijemci torpedirali Armeniju

Ivana Strahija • petak, 06.06.2014.
Brazilci jednim pogotkom svladali Srbiju, Nijemci torpedirali Armeniju
Foto: EPA

U prijateljskim susretima koje su odigrale reprezentacije kao pripremu za Svjetsko prvenstvo, domaćini smotre nisu oduševili tijesnom pobjedom nad Srbijom, dok su Nijemci s 6:1 protiv Armenije pokazali u kakvoj su formi....

U susretu Brazila i Srbije presudio je jedan pogodak, onaj Freda u 59. minuti. Brazilac je primio dugu loptu koju mu je uputio T. Silva, uspio se iskobeljati između dvojice srpskih igrača i već u padu matirati srpskog čuvara mreže.

Unatoč pobjedi, navijači Brazila ne mogu biti zadovoljni prikazanim u Sao Paolu. Domaćini su imali terensku inicijativu i posjed lopte, izbornik Scolari na travnjak je izveo udarnu postavu, no ona nije ulila povjerenje. Srbi su naime stvorili pregršt prilika za pogodak, a da su imali samo malo više sreće, pitanje je kakav bi konačni rezultat bio.

Već u devetoj minuti Srbi su zaprijetili prvi puta preko Kolarova, koji pogađa vanjski dio mreže, a isti igrač je i u 30. minuti imao sjajnu priliku nakon brzog kontranapada, no nije najbolje iskoristio loptu kojom ga je poslužio Marković. Za kraj prvog dijela promašio je, i to sa svega par metara glavom, Mitrović.

Nakon pogotka, u kojem su srpski braniči Ivanović i Basta trebali bolje reagirati, imali su Srbi i stativu, koju je u 71. minuti dosta silovito pogodio Jojić nakon ubačaja Tošića. Odmah potom na posao je brazilskog golmana Cesara natjerao Marković.

Mogao je konačni rezultat biti 2:0, no Hulku je poništen pogodak zbog zaleđa u završnici susreta.

Svoje nezadovoljstvo takvom predstavom Brazila 60 je tisuća gledatelja u Sao Paolu jasno pokazalo u posljednjim trenucima susreta, kad su jednu od zvijezdi Scolarijeve ekipe, Neymara, ispratili s igrališta povicima i zvižducima prilikom zamjene za Bernarda.

S druge strane, svoje su pripreme, barem što se utakmica tiče, dobro zaključili Nijemci, koji su sa 6:1 nadigrali Armeniju.

Najbolji igrač pobjednika bio je bez dvojbe Podolski, koji je, iako je sam zabio "samo" jedan pogodak, zaslužan za još tri, jer je sjajno asistirao svojim suigračima Schurrleu, Kloseu i Götzeu.

Interesantno, svih sedam pogodaka palo je u drugom dijelu susreta, nakon što su mreže mirovale prvih 45 minuta. No, svim se njemačkim simpatizerima digao tlak u 44. minuti, kad je uzdanica reprezentacije, Reus, ozlijeđen u duelu s Jedigarjanom. 25-godišnji Nijemac nije mogao sam ustati, a nakon što ga je pokupila, medicinska ekipa ga je odvela ravno u bolnicu u Meinzu, gdje se čekaju rezultati pretraga.

Njemačka na Svjetskom prvenstvu igra u skupini G, s Portugalom, Ganom i SAD-om, a Prvenstvo otvara susretom s Portugalom 16. lipnja.

Prijateljske utakmice
Brazil - Srbija 1:0
Njemačka - Armenija 6:1

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometVideoSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis07.06.2014. u 11:25
    imam osjećaj da ćemo zgaziti sve tri reprezentacije i protutnjati do polufinala.
    cameosis
  • teletabis8907.06.2014. u 03:52
    Očekivane pobjede Brazila i Njemačke. Nijemci su me iznenadili s čak 6 komada u drugom poluvremenu.
    teletabis89
  • mladjo.vkci07.06.2014. u 00:41
    hahaha...tko je rekao da srbi neće vidjet Brazil ???
    mladjo.vkci
  • Obrisan korisnik07.06.2014. u 00:18
    Moglo je zamalo i nerjeseno. Ivanovic je kod gola ispao papak, kad se njegovo iskustvo uzme u obzir. Cak su dvojica bili uz Freda.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2014. u 23:50
    imam osjećaj da bi i mi mogli tak, odigrat dobro protiv brazila, izgubit minimalno, kasnije narast i izgubit od meksika i kameruna pa kući lagano..
    Obrisan korisnik