Tenis

Pavić nastavio pobjedničku seriju na početku Hertogenboscha

Ante Zovko • utorak, 17.06.2014.
Pavić nastavio pobjedničku seriju na početku Hertogenboscha
Foto: FaH

Mate Pavić svladao je u prvom kolu Hertogenboscha Alejandra Gonzaleza sa 7:6(4), 6:3. Dvojicu igrača dijeli točno 401 pozicija na ATP listi, no Pavić je nastavio s dobrim izdanjima na travnatoj podlozi na kojoj Kolumbijac nema puno iskustva.

Naime, Pavić je u ovaj tjedan ušao na 475. poziciji. Prvi je put igrao protiv Gonzaleza, koji je trenutačno 74. na svijetu.

Plasman u drugo kolo nizozemskog turnira označio je ujedno Pavićevu sedmu pobjedu u osam ovogodišnjih mečeva na travi. Prije je prošao kvalifikacije Hallea te izgubio u prvom kolu. Sada je nakon uspješnih kvalifikacija otišao korak dalje, a mogao bi se u razmaku od nekoliko dana na istom turniru suprotstaviti igraču kojeg je već dobio u kvalifikacijama.

Pavić je prvi set dobio za 48 minuta ispustivši break prednosti stečen u prvom gemu. Kolumbijac drugom break-šansom izjednačio na 2:2 i obojica su do 13. igre bili dosta sigurni na servisu. Pavić je uspio prvi doći do mini-breaka, ali ga nije zadržao. Ipak Gonzalez je tri puta ispustio servis, Pavić dva i Hrvat je na prvoj set-lopti kapitalizirao prednost.

Poslije manje nesigurnosti na početku drugog seta, Pavić je poveo 3:0 i nije dopustio Gonzalezu niti jednu priliku za preokret. Kod 5:3 zadržao je mirnoću i poslije treće meč-lopte prošao dalje.

Pavić će u drugom kolu igrati protiv pobjednika meča sretnog gubitnika, Talijana Lorenzija, i kvalifikanta, Portugalca Souse. Lorenzi, koji je ušao u glavni ždrijeb poslije otkazivanja prvog nositelja Davida Ferrera, izgubio je u trećem kolu kvalifikacija u tri seta baš od Pavića.

ATP Hertogenbosch, 1. kolo:
Pavić (Hrvatska) - Gonzalez (Kolumbija) 7:6(4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2014. u 18:40
    Ante Pavic je takoder prosao u 3.kolo kvalifikacija
    Obrisan korisnik
  • canastra17.06.2014. u 17:10
    u 2.kolu ide na također kvalifikanta J.Souse(Portugal) koji je pobijedio Lorenzina i Mate ovo mora iskoristiti jer bi eventualnom pobijedom došao na oko 350 mjesto
    canastra
  • Obrisan korisnik17.06.2014. u 16:00
    Sa ovim rezultatom ide u Top 400
    Obrisan korisnik