SP 2014, Skupina H, 1. kolo, 18.06.2014., Arena Pantanal, Cuiaba
Suci: Nestor Pitana (Argentina), Hernan Maidana (Argentina), Juan Pablo Belatti (Argentina)
Rusija
Rusija
Aleksandr Keržakov 74'
1:1(0:0) Južna Koreja
Keun-Ho Lee 68'
Južna Koreja

Video: Nakon velike pogreške Akinfejeva, Keržakov Rusiji donio bod

Niko Rukavina • srijeda, 18.06.2014.
Video: Nakon velike pogreške Akinfejeva, Keržakov Rusiji donio bod
Foto: EPA

U posljednjoj utakmici prve runde natjecanja po skupinama reprezentacije Rusija i Južne Koreje podijelile su bodove. Korejci su došli u vodstvo nakon velike pogreške ruskog golmana, a konačan rezultat postavio je Capellov „jocker s klupe“ – Aleksandr Keržakov.

Rusija
Južna Koreja
Rusija
Južna Koreja
 
Igor Akinfejev
 
Sergej Ignaševič
8
Denis Glušakov
(do 72')
9
Aleksandr Kokorin
14
Vasilij Berezuckij
17
Oleg Šatov
(do 59')
18
Jurij Žirkov
(do 71')
 
Aleksander Samedov
20
Viktor Fajzulin
22
Andrej Eščenko
23
Dmitrij Kombarov
Pričuvni igrači
 
Alan Džagojev
59'
11
Aleksandr Keržakov
71'
7
Igor Denisov
72'
Trener
Fabio Capello
1
Sung-Ryong Jung
3
Suk-Young Yun
 
Young-Gwon Kim
 
Heung-Min Son
(do 84')
10
Chu-Young Park
(do 56')
 
Yong Lee
 
Ja-Cheol Koo
14
Koo-Kyoung Han
 
Sung-Yueng Ki
17
Chung-Yong Lee
20
Jeong-Ho Hong
(do 72')
Pričuvni igrači
11
Keun-Ho Lee
56'
6
Seok-Ho Hwang
72'
7
Bo-Kyung Kim
84'
Trener
Myung-Bo Hong

Nakon iznimno nesadržajnih prvih 45 minuta, u drugom dijelu utakmica se malo otvorila i gledatelji na Areni Pantanal u Cuiabi vidjeli su dva pogotka. Rusija je bila za nijansu bolja, no podjela bodova je prema prikazanoj igri najpravedniji ishod.

Koreja je došla u vodstvo u 68. minuti nakon velike pogreške ruskog vratara Akinfejeva, a konačan rezultat postavio je sedam minuta kasnije napadač Zenita Keržakov, kojeg je izbornik Rusije Fabio Capello na početku utakmice pomalo iznenađujuće ostavio na klupi.

U desetoj minuti najbolji i najpoznatiji igrač Južnih Korejaca, Heung-Min Son, nakon lijepog prodora opalio je iznad vrata Akinfeeva. U prvih pola sata igre, Sonov udarac bilo je jedino uzbuđenje na Areni Pantanal. Tek se u 31. minuti Ignaševičevom „bombom“ iz slobodnog udarca utakmica malo otvorila. Uslijedio je udarac Žirkova, a odmah potom i Koreja je neugodno zaprijetila. Unatoč ovim polušansama, prvih 45 minuta utakmice bilo je možda i najlošije poluvrijeme na aktualnom Prvenstvu.

Nastavak su Rusi otvorili s dva neugodna udarca. Prvo Faizulin, potom Berezuckij glavom nakon kornera. Međutim, utakmica se ubrzo vratila ritmu iz prvog dijela. Tek je Ki dalekometnim udarcem pokušao iznenaditi Akinfejeva, koji nije pokazao veliku sigurnost. Upravo se iskusni ruski golman iskazao kao najveći tragičar utakmice. U 69. minuti Keun-Ho Lee opalio je s dvadeset metara. Lopta je išla ravno u ruke Akinfejeva, no Rus je, u maniri najvećih amatera, loptu odbio u – svoj gol.

Nakon primljenog pogotka iskusni strateg Capello odlučio je uvesti svojeg najboljeg napadača Keržakova kojeg iznenađujuće nije uvrstio u početnih 11. Samo sedam minuta nakon primljenog pogotka, upravo je Keržakov pogotkom iz blizine vratio utakmicu u egal. Do kraja utakmice Rusi su bili opasniji, ali se rezultat nije mijenjao.

Sljedeću utakmicu Rusija igra protiv prvoplasirane Belgije, a Koreja protiv Alžira u Porto Alegreu.

SP 2014, Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Belgija2:1Alžir
Rusija1:1Južna Koreja
1Belgija 34:1+39
2Alžir 36:5+14
3Rusija 32:3-12
4Južna Koreja 33:6-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz18.06.2014. u 10:56
    Hahaha! Tko je ovom Rusu kriv što nije Pletikosa. Jer da je Pletikosa onda ne bi bio kriv za gol. Samo Pletikosa ima pravo primiti ovakav ili zapravo bilo kakav pogodak i ne biti kriv i općenito nikada ni u jednoj situaciji ne biti kriv. On je zapravo božanski vratar...
    sportoz
  • narada10818.06.2014. u 08:26
    zato naši trebaju pucati iz svih ugla i daljina. Lopta je kliska od vlage a poneki tereni su čudni. Na ovoj snimci vratari nisu uhvatili nijednu loptu kako treba.
    narada108