Tenis

Mate Pavić bez šanse protiv portugalskog kvalifikanta

Branimir Korać • srijeda, 18.06.2014.
Mate Pavić bez šanse protiv portugalskog kvalifikanta
Foto: FaH

Drugo kolo u Hertogenboschu na žalost bilo je krajnji domet za Matu Pavića. Hrvatski tenisač nije uspio svladati Portugalca Joaa Sousu koji je slavio sa 6:2, 6:4 za svega sat vremena...

Joao Sousa činio se dobrim ždrijebom u borbi za četvrtfinale Hertogenboscha, međutim Portugalac nije dao nikakvu šansu Mati Paviću. Hrvatski tenisač bio je u potpuno podređenom položaju i nije se mogao niti približiti Sousi.

U cijelom meču Pavić je osvojio sam pet poena na reternu bez da je ijednom stvorio probleme Sousi na servisu. S druge strane triput je gubio svoj početni udarac.

U prvom setu Pavić je imao tek jedan laganiji servis gem i to sredinom seta, u jednom se izvukao uz spašene dvije break lopte, a dva je izgubio. Sousa je bez problema tako stigao do 6:2 i prednosti 1-0 u setovima.

Drugi set ipak je ponudio više sigurnosti Pavića na servisu, međutim unatoč tome nije uspio uzeti set. Na servisu za ostanak u meču, dozvolio je Sousi odlazak na 15:40 i realizaciju već prve meč lopte.

Ovo je Sousi četvrta uzastopna pobjeda u Hertogenboschu i treća bez izgubljenog seta. U Halleu je igrao u drugom kolu gdje ga je svladao Roger Federer, a u Nizozemskoj je uspio ostvariti najbolji rezultat u karijeri na travi.

ATP Hertogenbosch, drugo kolo:
Joao Sousa (Portugal, Q) - Mate Pavić (Hrvatska, Q) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2014. u 15:48
    Nema veze,ovo su bila odlicna dva tjedna iza njega nakon kojih ce napredovati vise od 250 pozicija na ljestvici
    Obrisan korisnik