Nogomet

Vicente del Bosque: "Zaslužili smo ispadanje"

Davor Mikulić • četvrtak, 19.06.2014.
Vicente del Bosque: "Zaslužili smo ispadanje"
Foto: EPA

Nakon visokog poraza od Nizozemske, iz susreta s reprezentacijom Čilea barem jedan bod trebao je Španjolskoj kako bi održala šanse za prolazak grupe, ali dogodilo se ono što je rijetko tko očekivao prije samog početka Svjetskog nogometnog prvenstva...

Teško je bilo pronaći riječi kojima bi se opisao ovaj veliki neuspjeh, ali španjolski izbornik morao je biti iskren. "Zaslužili smo ispadanje. Momčad je i danas pokazala karakter, nastavili smo dalje, a kod primljenih pogodaka imali smo i malo nesreće", započeo je Del Bosque. "Svi smo pokušali, ali nismo bili dobri kao momčadi protiv kojih smo igrali u ova dva susreta. Nizozemska i Čile bili su bolji i ispali smo. Ovo sigurno boli... Igrali smo malo bolje u nastavku utakmice, ali to nije bilo dovoljno niti kako bismo postigli pogodak. Kada se nešto negativno dogodi na Svjetskom prvenstvu, nakon toga dolaze i posljednje. Bit će puno vremena za razgovor što je najbolje za španjolski nogomet. Ovi igrači dali su mnogo dosad".

Poraz u prvom kolu nije ohladio navijače pa podrška nije izostala niti uoči Čilea, ali to na njihovu žalost nije bilo dovoljno. "Dobili smo mnogo poruka podrške u ovim danima prije utakmice. Danas je tužan dan za one koji su uživali u svim uspjesima naše momčadi. Naravno, i za nas koji prolazimo kroz ovo".

Vidno razočarani španjolski izbornik bio je dosta kritičan prema svojim igračima. Svi su, kao i on sam, puno više očekivali od Španjolske. "Mislili smo da imamo dobre šanse, da imamo dobre igrače, ali stvarnost je bila drugačija. Drugo poluvrijeme protiv Nizozemske i prvo poluvrijeme protiv Čilea bili su ispod svake razine", zaključak je Del Bosquea.

Igrač koji je možda i najviše razočarao na ovom Prvenstvu svakako je španjolski vratar koji je u dosadašnjih 180 minuta primio čak sedam pogodaka. Mnogi su ga označili kao glavnog krivca za drugi primljeni pogodak. "Teško je objasniti što se dogodilo. Žao mi je navijača. Mi igrači smo odgovorni za ovaj rezultat", riječi su Ikera Casillasa.

Nije mogao izbjeći pitanje je li mu ovo bila posljednja utakmica za nacionalnu vrstu, ali niti tu vruće glave nije pronašao pravi odgovor. "Ne znam, zaista ne znam", završio je španjolski kapetan.

SP 2014, Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Australija2:3Nizozemska
Španjolska0:2Čile
1Nizozemska 310:3+79
2Čile 35:3+26
3Španjolska 34:7-33
4Australija 33:9-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2014. u 12:35
    svakoj vladavini dođe kraj, moraš nešto mjenjat da bi opstao u vrhu, a španjolci nit su mjenjali nit su pokazali neku želju.. zasluženo idu kući!
    Obrisan korisnik