SP 2014, Skupina C, 2. kolo, 19.06.2014, 18:00 h, Estadio Nacional, Brasilia
Suci: Howard Webb (Engleska), Michael Mullarkey (Engleska), Darren Cann (Engleska)
Kolumbija
Kolumbija
James Rodriguez 64'
Juan Fernando Quintero 70'
2:1(0:0) Obala Bjelokosti
Gervinho 73'
Obala Bjelokosti

Video: Kolumbijci došli do važne pobjede nad Obalom Bjelokosti; u devet minuta tri pogotka

Niko Rukavina • četvrtak, 19.06.2014.
Video: Kolumbijci došli do važne pobjede nad Obalom Bjelokosti; u devet minuta tri pogotka
Foto: EPA

Nakon vrlo opreznih i „kalkulantskih“ prvih sat vremena, Kolumbija i Obala Bjelokosti u posljednjoj trećini utakmice pokazali su odličan nogomet. Na kraju je Kolumbija pobijedila 2:1 i ukoliko Japanci večeras ne pobjede Grke, Južnoamerikanci će osigurati nastup u drugom krugu.

Kolumbija
Obala Bjelokosti
Kolumbija
Obala Bjelokosti
 
David Ospina
7
Pablo Armero
(do 72')
3
Mario Yepes
 
Cristian Zapata
18
Juan Zuniga
 
Carlos Sanchez
 
Abel Aguilar
(do 79')
14
Victor Ibarbo
(do 53')
 
James Rodriguez
 
Juan Cuadrado
9
Teofilo Gutierrez
Pričuvni igrači
 
Juan Fernando Quintero
53'
 
Santiago Arias
72'
15
Alexander Mejia
79'
Trener
Jose Pekerman
1
Boubacar Barry
17
Serge Aurier
5
Didier Zokora
22
Souleymane Bamba
3
Arthur Boka
20
Die Serey
(do 73')
9
Cheikh Ismael Tiote
10
Gervinho
19
Yaya Toure
15
Max Gradel
(do 67')
12
Wilfried Bony
(do 60')
Pričuvni igrači
11
Didier Drogba
60'
8
Salomon Kalou
67'
6
Mathis Bolly
73'
Trener
Sabri Lamouchi

Kolumbija i Obala Bjelokosti na stadionu u Brasiliji pokazali su dva lica. Nakon prilično opreznih prvih 60 minuta, u kojima su obje ekipe igrale vrlo disciplinirano i bez previše rizika, utakmica se otvorila pogotkom Jamesa Rodrigeza u 64. minuti.

U razmaku od samo devet minuta palo je tri pogotka. Kolumbijci su prvo povisili na 2:0, da bi nekoliko minuta kasnije Gervinho odličnim solo prodorom vratio Obalobjelokošćane u igru. Iako su do kraja utakmice stisnuli Kolumbiju, Afrikanci nisu stigli do pobjede i prolaz u drugi krug tražit će u posljednjem kolu protiv Grčke.

Kao i u prvoj utakmici, Sabri Lamouchi je izveo sastav bez Didiera Drogbe, a na klupi je ostao i Salomon Kalu. U početnim minutama, Kolumbijci su bili opasniji pred suparničkim vratarom, no Obala Bjelokosti je dominirala posjedom lopte. Nakon početnih pobjeda, obje ekipe igrale su vrlo oprezno. Bod(ovi) u ovoj utakmici približili bi ih knock-out fazi koju je Kolumbija igrala samo jednom (1990.), a Obala Bjelokosti još uvijek čeka svoj prvi nastup u eliminacijskoj fazi natjecanja na SP-u.

Do 28. minute nije bilo pretjeranih uzbuđenja no tada je „Falcaova zamjena“ Gutierrez promašio nemoguće. Nakon Cuadradovog centaršuta neometan se našao na šest metara od Barryja, no loše je zahvatio loptu i propustio dovesti svoju ekipu u vodstvo.

Prvo poluvrijeme nije pružilo previše prilika. Igralo se dosta kalkulantski, ali s puno trke. Obala Bjelokosti je nakon lošijeg uvoda ipak ostavila malo bolji dojam u prvih 45 minuta.

U drugom dijelu momčadi su odlučnije krenule po pogodak. Igra je s obje strane bila dinamičnija i opasnija. Nakon velike pogreške Armera, Gradel se iznenada našao u dobroj situaciji, no iskusni Yepes je spasio Kolumbiju i svojeg kolegu. Odmah u sljedećem napadu velika prilika na suprotnoj strani. Cuadrado je iz mrtvog kuta pogodio prečku. Najavu odličnih posljednjih pola sata utakmice, najavio je Didier Drogba koji je u 60. ušao u igru.

U 64. minuti Kolumbija dolazi do vodstva! James Rodriguez zabija svoj četvrti pogodak za Kolumbiju (drugi na SP-u) u posljednja četiri dvoboja. Neobranjivo je zabio glavom nakon Cuadradovog kornera.

Obalobjelokošćani su bacili sve karte u napad. Ušao je i Salomon Kalu. Nakon dva pokušaja Afrikanaca, Kolumbija je u 70. došla do velike prednosti. Rodriguez je ukrao loptu neopreznom Sereyju, uposlio Gutierreza koji gura u prostor za Quintera. Quintero je neumoljiv i rezultat je 2:0 za Južnoamerikance.

Samo tri minute kasnije, Gervinho je nakon prave majstorije vratio Afrikance u igru. Solo prodorom izmiješao je kolumbijsku obranu i zakucao za 1:2 svoje ekipe. Odlična utakmica nakon vrlo nesadržajnih prvih sat vremena.

Obala Bjelokosti je nakon Gervinhovog pogotka svim silama pokušala doći do izjednačenja. Stisnuli su Kolumbijce u kazneni prostor no na kraju nisu postigli silno željeni pogodak.

U posljednjem kolu Obala Bjelokosti igrat će protiv Grčke za prolazak skupine. Ukoliko večeras Japan ne pobjedi Grke, Kolumbija će već nakon drugog kola osigurati nastup u osmini finala.

SP 2014, Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kolumbija2:1Obala Bjelokosti
Japan0:0Grčka
1Kolumbija 39:2+79
2Grčka 32:4-24
3Obala Bjelokosti 34:5-13
4Japan 32:6-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2014. u 23:35
    drago mi je zbog kolumbije, al mi je žao drogbu.. nadam se da će obala bjelokosti iz trećeg pokušaja uspjeti proći skupinu.. zadnja dva puta nisu imali sreće!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2014. u 20:21
    Nije mi nikako jasno zasto Pekerman drzi Jacksona Martineza na klupi dok mu igra onaj ocajni Gutierrez,strasno kakvog napadaca ima a ne koristi ga
    Obrisan korisnik