SP 2014, Skupina D, 2. kolo, 19.06.2014, 21:00 h, Arena de Sao Paulo, Sao Paulo, gledatelja: 62,575
Suci: Carlos Velasco Carballo (Španjolska)
Urugvaj
Urugvaj
Luis Suarez 39', 85'
2:1(1:0) Engleska
Wayne Rooney 75'
Engleska

Video: Nemilosrdni Luis Suarez donio pobjedu Urugvaju i Engleze doveo na prag eliminacije

Marin Vuković • četvrtak, 19.06.2014.
Video: Nemilosrdni Luis Suarez donio pobjedu Urugvaju i Engleze doveo na prag eliminacije
Foto: EPA

Reprezentacija Engleske pretrpjela je i drugi poraz na Svjetskom prvenstvu i nalazi se na rubu eliminacije već nakon natjecanja po skupinama. Nakon uvodnog poraza od Italije, u susretu drugog kola skupine D od njih je bio bolji i Urugvaj i to zahvaljujući dvama pogocima ubojitog Luisa Suareza.

Urugvaj
Engleska
Urugvaj
Engleska
 
Fernando Muslera
 
Martin Caceres
6
Alvaro Pereira
17
Egidio Arevalo Rios
 
Jose Gimenez
 
Diego Godin
20
Alvaro Gonzalez
(do 78')
14
Nicolas Lodeiro
(do 67')
 
Luis Suarez
(do 88')
 
Edinson Cavani
 
Cristian Rodriguez
Pričuvni igrači
 
Cristhian Stuani
67'
4
Jorge Fucile
78'
 
Sebastian Coates
88'
Trener
Oscar Tabarez
1
Joe Hart
2
Glen Johnson
3
Leighton Baines
8
Jordan Henderson
(do 87')
 
Gary Cahill
6
Phil Jagielka
10
Raheem Sterling
(do 64')
4
Steven Gerrard
10
Wayne Rooney
15
Daniel Sturridge
 
Danny Welbeck
(do 71')
Pričuvni igrači
19
Ross Barkley
64'
8
Adam Lallana
71'
18
Rickie Lambert
87'
Trener
Roy Hodgson

Fantastični Luis Suarez, nogometaš koji je tijekom proteklih par sezona mnogim Englezima, poglavito navijačima Liverpoola, donio puno radosti, večeras je u susretu drugog kola skupine D bio koban upravo za zemlju u kojoj zarađuje plaću.

Dva pogotka urugvajske devetke bila su dovoljna za pobjedu od 2:1 nad Engleskom, koja se nakon dva odigrana kola nalazi na rubu eliminacije, ali još uvijek uz male izglede da se i sa samo tri osvojena boda na kraju plasira u osminu finala.

Bio je to susret kojemu su prethodili dani medijskog pritiska na engleskog izbornika Roya Hodgsona da iz najbolje vrste izostavi Waynea Rooneyja, koji do večeras za Englesku nije postigao pogodak na Svjetskom prvenstvu. Rooney je do prvijenca došao, na kraju bio i jedan od najboljih pojedinaca na terenu, no Engleskoj niti to nije bilo dovoljno.

Upravo je Rooney u devetoj minuti prvi zaprijetio Urugvaju slobodnim udarcem koji je odsjeo tik pored vratnice, da bi u 15. minuti uzvratio Cristian Rodriguez za dlaku promašivši engleska vrata.

Rooney je ponovno u središtu pozornosti u 31. minuti, kada je glavom pogodio gredu urugvajskog gola, no osam minuta kasnije poveo je Urugvaj. Edinson Cavani je sjajnim ubačajem prebacio Phila Jagielku, iza kojeg je spreman čekao Luis Suarez i glavom pogodio za 1:0.

Uz puno vatre pred engleskim vratima otvoreno je drugo poluvrijeme, već na početku Joe Hart je čistio loptu s crte svoga gola, a Cavani potom u 52. minuti u situaciji jedan na jedan iskosa slabo pucao pored vratnice.

Samo dvije minute kasnije na drugoj strani uzvraća ponovno Rooney, no u vrlo izglednoj prilici njegov udarac sa samo nekoliko metara sjajno brani Muslera. I kada se činilo da će Rooney i ovaj susret završiti bez pogodaka, u 75. minuti našao se na pravom mjestu nakon asistencije Glena Johnsona i iz stopostotne prigode preusmjerio loptu u mrežu.

Činilo se kako je Urugvaj na konopcima, Englezi su krenuli po pobjednički pogodak, no na kraju ih je skupo koštala pogreška u vlastitim redovima. Nakon što je poznatim padom u susretu s Chelseajem vjerojatno prokockao izglede Liverpoola da osvoji engleski naslov, Steven Gerrard možda je skrivio i eliminaciju Engleske sa Svjetskog prvenstva. Pet minuta prije kraja nehotice je nakon ispucavanja Muslere glavom proslijedio loptu do Suareza, a ovaj bez milosti zakucao loptu iza leđa Harta.

Engleskoj preostaje nadati se da će joj svi preostali rezultati u skupini D ići u korist. Italija mora svladati Kostariku, a zatim i Urugvaj, dok će Engleska morati slaviti u posljednjem kolu protiv Kostarike.

SP 2014, Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Urugvaj2:1Engleska
Italija0:1Kostarika
1Kostarika 34:1+37
2Urugvaj 34:406
3Italija 32:3-13
4Engleska 32:4-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2014. u 19:06
    Mislim da nije bio toliki problem u obrani koliko u veznom redu kod Gordi Albiona. Ne razumijem zašto Hodson umjesto Hendersona nije počeo sa Lampardom koji bi sigurno donio određenu mirnoću. Također je Gerrardova greška zapravo značila poraz Engleske. Po meni bi Hodson trebao dobiti otkaz jer... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2014. u 14:01
    Englezi nisu ove 2 utakmice uopće odigrali loše ali im je obrana daleko slabiji dio momčadi. A i napad puno fula. A sad se vidi da Suaret nije 50 % Urugvaja nego 80 % Urugvaja
    Obrisan korisnik
  • ManchaVerde20.06.2014. u 11:00
    Tipican Britanac, zivi u nekom izmisljenom vremenu, gdje su oni neki autoriteti. Da Suarez treba nesto dokazati?! Trebao bi se Hodgson dokazati na najvecoj sceni, nije mi jasno zasto je toliko cijenjen, gledam na wikipediji, trenerska karijera = nista posebno...
    ManchaVerde
  • gerrard20.06.2014. u 01:08
    englezi večeras užasni, posebno gerrard i rooney kao dva najiskusnija igrača, i obrana također..jedinu prolaznu ocjenu je zaslužio sturidgge koji je jedini radio određene probleme obrani urugvajap.s. godin je morao dobiti drugi žuti za onu ruku u lice sturidggea, prije svega jer je sudac i sudio... [više na forumu]
    gerrard
  • Obrisan korisnik20.06.2014. u 00:50
    Što je najgore Englezi imaju šanse proči dalje ako Italija dobije obje i oni dobiju Kostariku.
    Obrisan korisnik