Nogomet

Arjen Robben: "Ponosan sam!"

Davor Mikulić • ponedjeljak, 23.06.2014.
Arjen Robben: "Ponosan sam!"
Foto: EPA

Potpunu ofenzivu Čileanaca u završnici utakmice iskoristio je dvojac s Nizozemske klupe koji je donio nova tri boda za maksimalni učinak i prvo mjesto nakon grupne faze natjecanja...

U susretu drugog kola protiv Australije Louis van Gaal u igru je uveo Depaya, a on mu se odužio asistencijom i pogotkom u periodu od samo deset minuta. U susretu s Čileom dogodila se gotovo identična situacija. Depay je još jednom zatresao mrežu, ali ovoga puta nakon ulaska s klupe zabio je i Leroy Fer. Njemu je to bio prvi pogodak u nacionalnom dresu.

"Janmaat je sjajno ubacio i samo sam pospremio loptu u mrežu. Bilo je 0:0 kada sam ušao u igru i imali smo bod koji nam je bio dovoljan, ali pobijediti je uvijek nešto posebno. Sada nam slijedi drugi krug, nebitno je protiv koga ćemo igrati, uvijek želimo pobjedu", rekao je Leroy Fer i iskoristio priliku da pohvali svog suigrača i strijelca prvog pogotka. "Memphis se dokazao protiv Australije, kao i danas. On je veliki talent".

Igrač koji se ovog puta nije upisao među strijelce bio je Arjen Robben, no svejedno, odigrao je još jednu odličnu partiju, imao nekoliko dobrih prigoda, a u 92. minuti upisao je asistenciju. Nakon utakmica u grupi i sjajnog učinka jednostavno nije mogao ne biti zadovoljan.

"Tri utakmice, devet bodova. Deset postignutih pogodaka, samo tri primljena i dva jedanaesterca dosuđena protiv nas. Ponosan sam! Svi smo bili dobri i u jednom trenutku Čile se nije mogao snaći", objasnio je oduševljeni Robben koji na svom kontu sada ima tri postignuta pogotka uz jednu asistenciju.

SP 2014, Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Australija0:3Španjolska
Nizozemska2:0Čile
1Nizozemska 310:3+79
2Čile 35:3+26
3Španjolska 34:7-33
4Australija 33:9-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • FMfanatic24.06.2014. u 01:18
    ponosan je šta je prvi put u životu dodao u 16m
    FMfanatic