SP 2014, Skupina D, 3. kolo, 24.06.2014, 18:00 h, Arena das Dunas, Natal, gledatelja: 40.000
Suci: Marco Rodriguez, Marvin Torrentera, Marcos Quintero (svi Meksiko)
Italija
Italija
0:1(0:0) Urugvaj
Diego Godin 81'
Urugvaj

Video: Godin donio slavlje Urugvaju, Italija se oprašta od Brazila, Suarez ugrizao Chiellinija!

Josip Piršljin • utorak, 24.06.2014.
Video: Godin donio slavlje Urugvaju, Italija se oprašta od Brazila, Suarez ugrizao Chiellinija!
Foto: EPA

Talijanima je u posljednjem susretu skupine bio dovoljan bod protiv Urugvaja, ali Suarez i društvo uspjeli su pobijediti europske viceprvake. Nakon crvenog kartona Marchisija, Godin je u završnici iz kornera zabio za 1:0 i prolaz Urugvajaca u osminu finala, no susret će ostati zabilježen po još jednom nevjerojatnom ispadu Luisa Suareza.

Italija
Urugvaj
Italija
Urugvaj
1
Gianluigi Buffon
15
Andrea Barzagli
19
Leonardo Bonucci
3
Giorgio Chiellini
4
Matteo Darmian
2
Mattia De Sciglio
21
Andrea Pirlo
8
Claudio Marchisio
6
Marco Verratti
(do 75')
9
Mario Balotelli
(do 46')
17
Ciro Immobile
(do 71')
Pričuvni igrači
18
Marco Parolo
46'
10
Antonio Cassano
71'
10
Thiago Motta
75'
Trener
Cesare Prandelli
 
Fernando Muslera
 
Martin Caceres
 
Diego Godin
6
Alvaro Pereira
(do 63')
 
Jose Gimenez
 
Cristian Rodriguez
(do 78')
20
Alvaro Gonzalez
17
Egidio Arevalo Rios
14
Nicolas Lodeiro
(do 46')
 
Luis Suarez
 
Edinson Cavani
Pričuvni igrači
 
Maxi Pereira
46'
 
Cristhian Stuani
63'
18
Gaston Ramirez
78'
Trener
Oscar Tabarez

Iako je odlično otvorila natjecanje na Svjetskom prvenstvu pobijedivši Englesku, Italija se ipak oprašta od Brazila. Poslije poraza od Kostarike, Talijani se nisu uspjeli obraniti od Urugvajaca, upisali su poraz 1:0 i završavaju na trećem mjestu. Jedan od ključnih događaja utakmice u Natalu bilo je isključenje Marchisija sredinom drugog poluvremena.

Obje su momčadi dosta nervozno ušle u utakmicu, bilo je puno grubosti i prekršaja, a nogometa vrlo malo. Tek nakon nekih deset minuta susret Italije i Urugvaja počeo je ličiti na nogometni dvoboj. Prva je zaprijetila Italija, i to preko Pirla koji je izveo opasan slobodni udarac. Tukao je prema Musleri koji je uspio izbaciti loptu u korner.

Novi teški incident Luisa Suareza

Luis Suarez ponovno se pobrinuo da utakmica padne u drugi plan, jer po treći put u svojoj karijeri odgovoran je za nevjerojatan incident kakvome nije mjesto na nogometnim terenima.

Naime, u završnici utakmice Suarez je u jednom dvoboju ugrizao Giorgija Chiellinija, što glavni sudac utakmice, ali ni njegovi pomoćnici nisu uspjeli registrirati i promptno kazniti zasluženim crvenim kartonom.

Ostaje pitanje kako će reagirati FIFA, jer nakon pregledanih snimki jasno je kako je Suarez po treći put ponovio istu glupost za koju je krajem prošle nogometne sezone, kada je u dresu Liverpoola ugrizao Branislava Ivanovića, kažnjen s čak 10 utakmica suspenzije.

Teško se dolazilo u izgledne situacije, Talijani i Urugvajci su se koncentrirali na obranu vlastitih vrata, te nije bilo previše prilika. Suarez je uspio pobjeći u 33. minuti, iz dosta teškog kuta je pucao prema Buffonu, a čuvar talijanske mreže uz nešto poteškoća zaustavio je njegov pokušaj.

Do kraja prvog dijela gledatelji na Areni das Dunas nisu vidjeli ništa posebno, Azzurri su blokirali sve pokušaje Urugvajaca i držali su remi koji im je bio dovoljan za prolazak skupine.

Momčad Oscara Tabareza odlučnije je ušla u nastavak dvoboja, a prvu pravu priliku imala je u 58. minuti. Suarez je odličnom loptom uposlio Rodrigueza, no on s lijeve strane nije uspio pogoditi Buffonovu mrežu.

Samo minutu kasnije talijanske ambicije za prolaz grupe doživjele su veliki udarac. Marchisio je dobio izravan crveni karton nakon što je neoprezno nogom startao na Arevala. Urugvajci su poslije toga još više stisnuli, a Talijane u 66. minuti spašava ponovno Buffon sjajnom reakcijom na udarac Suareza.

No, čak niti legendarni vratar Juventusa nije mogao ništa napraviti kada je u 81. minuti nakon ubačaja iz kornera Godin zabio za 1:0. Stoper Atletico Madrida je ramenom zahvatio loptu i skrenuo je u mrežu za veliko slavlje svoje momčadi. Azzurri su probali izjednačiti do isteka 90. minute, ali nije im išlo i ispadaju sa Svjetskog prvenstva.

SP 2014, Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Italija0:1Urugvaj
Kostarika0:0Engleska
1Kostarika 34:1+37
2Urugvaj 34:406
3Italija 32:3-13
4Engleska 32:4-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH25.06.2014. u 10:30
    Ako je Rebić za sličan start dobio crveni onda je i ono jučer također bio. Osvetila se Talijanima kalkulantska igra, samo 60 minuta protiv Engleske je jedino vrijedno što su odigrali na ovom prvenstvu i sasvim zasluženo ispadaju.
    ALGHAZANTH
  • Showballs25.06.2014. u 01:42
    Apsolutno vrhunski igrač taj Suarez, al kao sportaš je apsolutna nula. Meni osobno je žao šta nema nekog da ga posloži ko svojedobno R.Keane Halanda :)
    Showballs
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 22:17
    Ovo je apsolutni krah europskih reprezentacija. Ne znam jeli ono bio crveni ali start je bio jako sličan onom sinoćnjem startu Rebića za koji je dobio crveni. Inače sam malo više bio za prolaz Urugvaja no nakon onoga ugriza onog divljaka Suareza i kako su se Talijani mučili sa igračem manje sam čak... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 21:45
    Suca na utakmici ne zanima ugriz kanibala, odmahuje rukom i nastavlja dalje dok Suarez postaje apsolutni hit medju navijacima Urugvaja, Zao mi je sto Suarez kojim slucajem nije ugrizao Balotellia , jer bi ga ovaj pospremio ispod zemlje..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 21:40
    Nekako sve ide u korist Amerikancima. Brazil će gotovo sigurno biti prvak. No, ima tu još i više nego dovoljno europljana. Neka je malo osvježenje za ovo Sp Ne treba zaboraviti sastav polufinala, finala i pobjednike zadnja dva SP. Iduće se opet vraća na Stari kontinent,ako se ne varam:)
    Obrisan korisnik