SP 2014, Skupina E, 3. kolo, 25.06.2014, 22:00 h, Maracanã - Estádio Jornalista Mário Filho, Rio De Janeiro
Suci: Noumandiez Doue (Obala Bjelokosti), Songuifolo Yeo (Obala Bjelokosti), Jean Birumushashu (Burundi)
Ekvador
Ekvador
0:0(0:0) Francuska
Francuska

Ekvadorcima remi protiv Francuske nedovoljan za prolazak u osminu finala

Branimir Korać • srijeda, 25.06.2014.
Ekvadorcima remi protiv Francuske nedovoljan za prolazak u osminu finala
Foto: EPA

Francuska i Ekvador na Maracani odigrali su bez pobjednika čime je Francuska potvrdila prvo mjesto u skupini dok se Ekvador oprostio od Svjetskog prvenstva. Južnoamerikanci su bili hendikepirani jer su više od 40 minuta igrali s igračem manje zbog isključenja Antonija Valencije...

Ekvador
Francuska
Ekvador
Francuska
22
Alexander Dominguez
2
Jorge Guagua
3
Frickson Erazo
4
Juan Paredes
6
Cristhian Noboa
(do 89')
7
Jefferson Montero
(do 63')
10
Walter Ayovi
13
Enner Valencia
14
Oswaldo Minda
15
Michael Arroyo
(do 81')
16
Antonio Valencia
Pričuvni igrači
5
Alex Ibarra
63'
21
Gabriel Achilier
81'
11
Felipe Caicedo
89'
Trener
Reinaldo Rueda
1
Hugo Lloris
5
Mamadou Sakho
(do 61')
19
Karim Benzema
7
Antoine Griezmann
(do 79')
 
Blaise Matuidi
(do 67')
19
Bacary Sagna
18
Lucas Digne
17
Moussa Sissoko
6
Paul Pogba
21
Laurent Koscielny
12
Morgan Schneiderlin
Pričuvni igrači
4
Raphael Varane
61'
9
Olivier Giroud
67'
20
Loic Remy
79'
Trener
Didier Deschamps

Ekvador je prva reprezentacija iz Južne Amerike koja je završila s nastupom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Protiv Francuske je trebao pobjedu, a kako je Švicarska u drugom susretu s 3:0 svladala Honduras, Ekvadorcima je trebala pobjeda od dva gola prednosti. Ipak preteška misija.

Prvo poluvrijeme donijelo je borbenu, ali slabu utakmicu u kojoj Francuska s nekoliko promjena u prvih 11 nije izgledala kao u prijašnjim susretima, a s druge strane Ekvador je više razmišljao kako ne primiti pogodak nego kako napasti.

U osmoj minuti Francuska je mogla ostati s čovjekom manje na travnjaku nakon namjernog udaranja laktom Sakha, no igra se nastavila, prekida nije bilo, a sudac nije vidio ovo udaranje.

Francuska je imala više loptu u nogama, no teško je probijala ekvadorsku obranu. I kada bi se približila i pokušala zapucati, lopta bi zapela u bloku ili otišla van okvira gola.

Ekvadorski vratar Alexander Dominguez na iskušenju je bio u 39. minuti kada je Paul Pogba nakon kornera pucao glavom, međutim uspio je njegov udarac izbaciti van terena.

Na drugoj strani Ekvador je pokušavao ponajviše bjegovima Ennera Valencije i Jeffersona Montera, no obrana Francuske u najvećem broju slučajeva bila je vrlo oprezna.

Već u drugoj minuti drugog dijela najveća prilika na susretu. Sagna je odlično ubacio u peterac, Griezmann je odlično utrčao, ali Dominguez je odbio loptu u vratnicu i njegova obrana očistila je opasnost.

U 50. minuti Ekvador se našao u jako teškoj situaciji. Antonio Valencia je zaradio izravni crveni karton nakon dvoboja s Lucasom Digneom. Sudac Doue iz Obale Bjelokosti nakon dužeg razmišljanja isključio je Valenciju iako se čini da je start bio više slučajan jer mu je noga pobjegla preko lopte i zakačila koljeno Dignea koji mu je uklizao.

Tri minute kasnije velika prilika za Ekvadorce, Noboa je dobio dobru loptu u odličnoj poziciji, ali ju je loše primio i bio je neprecizan.

Francuska se nije zadovoljavala remijem i tražila je pobjedu, s igračem više još jače je pritisnula Ekvadorce.

U 74. minuti Pogba je imao još jednu veliku priliku, nakon ubačaja Sissoka bio je najviši u skoku, gađao je dalju "malu mrežicu", no lopta je otišla malo pokraj gola.

U dvije minute Ekvador je uspio Francuzima prodati dvije kontre, prvo je u 80. minuti pobjegao Arroyo, no udarac je bio jako neprecizan da bi dvije minute kasnije Ibarra pucao s 12-13 metara, no Lloris je odlično obranio.

Južnoamerikanci nisu više imali što čekati, morali su krenuti prema naprijed što je ostavilo rupu u posljednjoj liniji koju umalo koristi malo vidljivi Benzema, ali pucao je ravno u Domingueza. Pokušavali su još do kraja susreta Pogba i Giroud, ali lopta nije htjela u mrežu.

Kako je Švicarska imala visoku prednost protiv Hondurasa, Ekvador je za prolaz morao svladati Francusku s dva gola prednosti što je ipak bila preteška misija.

SP 2014, Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Honduras0:3Švicarska
Ekvador0:0Francuska
1Francuska 38:2+67
2Švicarska 37:6+16
3Ekvador 33:304
4Honduras 31:8-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!