Tenis

Donna Vekić bez prolaza u treće kolo Wimbledona, iskusna Zvonareva ipak bolja

Branimir Korać • četvrtak, 26.06.2014.
Donna Vekić bez prolaza u treće kolo Wimbledona, iskusna Zvonareva ipak bolja

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u treće kolo Wimbledona. U drugom kolu je u dva seta bolja bila 30-godišnja Ruskinja Vera Zvonareva koja je slavila sa 6:4, 6:4...

Bez obzira što je Vera Zvonareva jako tenisko ime, problemi s ozljedom i manjak mečeva izgledali su kao dobar ždrijeb za Donnu Vekić. Međutim, Vekić to nije znala iskoristiti i poražena je s dva puta po 6:4.

Do ovog susreta Zvonareva je od Olimpijskih igara u Londonu upisala samo dvije pobjede i to protiv igračica koje niti nisu neka velika prijetnja svladavši Tajlanđanku Plipuech u Pattayi i Taru Moore u prvom kolu Wimbledona.

U ovom susretu bila je bolja, manje je griješila nego Vekić i na kraju je izborila treće kolo.

U prvom setu obje igračice su po dva puta izgubile početni udarac prije same završnice gdje je Vekić na servisu za ostanak u setu izgubila koncentraciju i Zvonareva je iskoristila prvu set loptu za 6:4.

Drugi set donio je borbu do samog kraja, Vekić se uspjela vratiti iz breaka zaostatka odlično pogođenim bekhendom uz liniju, međutim ponovno je na servisu za ostanak u setu izgubila koncentraciju, Zvonareva je odigrala bolje i brzo došla do dvije meč lopte. Prvu nije iskoristila, ali zato drugu je i prošla je u treće kolo.

Šteta za ovaj poraz jer u trećem kolu čekala je Zarina Diyas, igračica koja je isto tako pobjediva i moglo se proći do četvrtog kola.

Bolje vijesti stigle su u konkurenciji muških parova gdje su Mate Pavić i Andre Sa slavili u susretu protiv desetih nositelja Trenta Hueya i Dominica Inglota u tri seta.

Pavić i Sa u drugom kolu igrat će protiv Teimuraza Gabašvilija i Mihaila Kukuškina.

Iz turnira je ispala Darija Jurak koja je s Megan Moulton-Levi upisala poraz protiv prvih nositeljica Su-Wei Hsieh i Shuai Peng.

Wimbledon, tenisačice, drugo kolo:
Vera Zvonareva (Rusija, WC) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:4, 6:4.

Wimbledon, muški parovi, prvo kolo:
Mate Pavić/Andre Sa (Hrvatska/Brazil) - Trent Huey/Dominic Inglot (Filipini/Velika Britanija, 10) 6:4, 7:6(5), 6:3

Wimbledon, ženski parovi, prvo kolo:
Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (Kineski Tajpeh/Kina, 1) - Darija Jurak/Megan Moulton-Levi (Hrvatska/SAD) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir27.06.2014. u 13:22
    Strašno loš tenis i loš meč jučer. Kao da su se natjecale koja će lošije. Vekićka pod hitno treba nekog da ju "nauči" servirati, jel ono jučer nije stvar da te nejde, nego kompletno nepravilnog načina serviranja. Neznam tko radi sa njom, ali svjetski tenis je prepun šarlatana i samoprozvanih... [više na forumu]
    Mithrandir
  • raz_bojnik27.06.2014. u 09:53
    Donna je čisti prosjek, kao i u juniorima, kao sto je onaj dole napisao, pa ga zbombali s minusima. Napucavanje rankinga po aziji u ranim godinama moze zavarati samo teniske neznalice, a na duge staze od toga ima više štete nego trenutne koristi.
    raz_bojnik
  • Josippo27.06.2014. u 08:05
    A konjuh je super mega extra talenat. I nije fer usporedivati ostale sa njom. Sa mladim tenisacima treba imati strpljenja. Najbitjije je da ima jos mjesta za napredak. I da mlade cure malo polude i se zanose za drugim temana je normalno. NISU MASHINE!
    Josippo
  • Josippo27.06.2014. u 08:01
    Neke igracice prorade kasno (kao na li, halep) neke ranije. Donna je visoka, jos ce trebati vremena za dobro kretanje, neiskusna je jos u odabiru pravog udarca za pravo vrijeme, ali to nije da je glupa nego neiskusna. Pogledaj kako su na li, kerber i halep igrale sa 18! UZAS! STRAVA!
    Josippo
  • nido27.06.2014. u 01:35
    Dona ce biti svjetski vrh! Ima iza sebe vrhunsku masineriju, izmedu ostaloga i marketinngsku... Jos je premlada, a vec ima iza sebe dosta godina dobrog rada i teniskog odrastanja i siguran sam da ce stasati u jednu jako kvalitetnu tenisacicu!
    nido