SP 2014, Skupina H, 3. kolo, 26.06.2014, 22:00 h, Arena da Baixada, Curitiba
Suci: Cuneyt Cakir (Turska), Bahattin Duran (Turska), Tarik Ongun (Turska)
Alžir
Alžir
Islam Slimani 60'
1:1(0:1) Rusija
Aleksandr Kokorin 6'
Rusija

Video: Halilhodžić izbacio Capella sa SP-a, Alžir ide u osminu finala

Branimir Korać • četvrtak, 26.06.2014.
Video: Halilhodžić izbacio Capella sa SP-a, Alžir ide u osminu finala
Foto: EPA

Još jedna europska reprezentacija oprostila se od Svjetskog prvenstva. Alžir je remizirao s Rusijom 1:1 i tako osigurao drugo mjesto u skupini i Rusiju poslao kući...

Alžir
Rusija
Alžir
Rusija
23
Rais Mbolhi
4
Esseid Belkalem
5
Rafik Halliche
6
Djamel Mesbah
10
Sofiane Feghouli
11
Yacine Brahimi
(do 71')
12
Carl Medjani
13
Islam Slimani
(do 90'+1')
14
Nabil Bentaleb
18
Abdelmoumene Djabou
(do 77')
20
Aissa Mandi
Pričuvni igrači
7
Hassan Yebda
71'
9
Nabil Ghilas
77'
15
El Arbi Hillel Soudani
90'+1'
Trener
Vahid Halilhodžić
 
Igor Akinfejev
2
Aleksej Kozlov
 
Sergej Ignaševič
8
Denis Glušakov
(do 46')
9
Aleksandr Kokorin
11
Aleksandr Keržakov
(do 81')
14
Vasilij Berezuckij
17
Oleg Šatov
(do 67')
 
Aleksander Samedov
20
Viktor Fajzulin
23
Dmitrij Kombarov
Pričuvni igrači
7
Igor Denisov
46'
 
Alan Džagojev
67'
6
Maksim Kanunnikov
81'
Trener
Fabio Capello

Po prvi put u svojoj povijesti Alžir je uspio proći skupinu na Svjetskom prvenstvu. Fanatičnom borbenošću uzeo je bod protiv Rusije i to mu je bilo dovoljno za plasman na drugo mjesto. Rusija ide kući dok Alžir uz Belgiju prolazi dalje.

Još jednom se pokazalo kako na ovom Prvenstvu prolaze reprezentacije koje igraju fanatično borbeno, brzo i čvrsto dok one tehničke i sporije reprezentacije odlaze kući.

Prva prava prijetnja na susretu pretvorena je u pogodak. Kombarov je odlično ubacio s lijeve strane, alžirska obrana je potpuno zaspala, a to je iskoristio Kokorin koji je sjajno glavom zakucao loptu u mrežu.

Dugo se igralo bez ikakvih prilika na obje strane, susret je bio čvrst i borben, a protivnici svjesni velikog uloga.

Izuzev opasnog udarca Šatova s gotovo 30 metara, do 30. minute nismo vidjeli ništa. Onda je Alžir opasno zaprijetio, nakon ubačaja s lijeve strane u sredini je nesmetano do lopte došao Slimani i glavom lijepo gađao, ali je Akinfejev uspio obraniti.

Kako je vrijeme odmicalo, Alžir je izgledao sve opasnije, igrao je brže i okomitije od Rusije i u 36. minuti je došao do nove prilike za pogodak. Ovaj put Brahimi je odlično prošao i s 20-ak metara pucao u donji kut, međutim Akinfejev je na mjestu.

Do kraja prvog dijela nije bilo rezultatskih promjena, a na samom startu drugog poluvremena velika prilika za Rusiju.

Samedov se odjednom našao sam na ziceru ispred odličnog M'Bolhija, međutim alžirski vratar ušao mu je u udarac i spriječio pogodak u posljednji trenutak.

Alžir je najviše problema Rusiji stvarao u skoku gdje su Alžirci jednostavno bili čvršći i viši, a upravo iz prekida su i stigli do poravnanja.

Nakon točno sat vremena igre Kozlov je napravio prekršaj na lijevoj strani i zaradio žuti karton, sjajno je ubacio Brahimi, a Slimani je bio najviši u skoku i zakucao loptu u mrežu. Igor Akinfejev još jednom je pokazao kako ovo nije njegov turnir, išao je na centaršut, ali je bio puno prekratak i Slimani je to iskoristio.

Bio je to znak Rusima da odlučnije krenu prema golu M'Bolhija koji je u Brazilu u sasvim drugačijem izdanju nego Akinfejev i pokušao ga je odmah nakon gola iznenaditi Denisov izvana, međutim nije uspio.

Capello više nije imao što čekati i poslao je u igru i Alana Džagojeva čime je Rusija pokušala prebaciti igru pred alžirski gol. To se i dogodilo, Alžir je prepustio loptu Rusima, no i dalje je bio vrlo opasan iz kontranapada.

Unatoč velikom pritisku Rusije u zadnjim minutama, izuzev pokušaja Kozlova glavom, Rusija nije stvorila nijednu ozbiljniju priliku i Alžir na kraju ipak zasluženo prolazi u osminu finala.

SP 2014, Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Južna Koreja0:1Belgija
Alžir1:1Rusija
1Belgija 34:1+39
2Alžir 36:5+14
3Rusija 32:3-12
4Južna Koreja 33:6-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir28.06.2014. u 12:08
    Bravo Vaha majstore!! Pravi primjer što se može kada imaš pravog trenera. Trenera koji zna što hoće i kako do toga doći. Kako od jedne dobre skupine igrača, ali svakako limitirane momčadi, izvuči mamksimum i postići mnogo.
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 13:52
    prandelli je ušao u finale ep-a kada to nitko nije očekivao sa popuno promijenjenom igrom italije. nije valjda da su očekivali da će i sada u finale. čovjek je obavio svoj posao, ima 1 od 2. ja bih odmah takvog stranog stručnjaka.s tim da prandelli ima kičmu što se za naše i ne bi moglo reći.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 13:02
    makar bi rađe gledao derbi rusije i njemačke, pogotovo zbog političke situacije, ipak mi je draže da je alžir prošao dalje! zaslužili su, a capello me razočarao izjavom poslije tekme kad je krivca našao u sucu, nek se bolje zamisli nad igrom svoje ekipe i svojim radom, previše novca za tak malo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 08:43
    jednostavno pripadaju jer idu dalje, a ti preko football managera slazi svoju elitu
    Obrisan korisnik
  • narada10827.06.2014. u 08:31
    plus da je ovo primjer da iskusni trener ne jamči uspjeh reprezentacije. Neki naši su nakon predstave naše reprezentacije počeli priželjkivali neko veće ime kao izbornika. Eto, Prandelli, Capello, svi odoše kući, Prandelli je čak dao ostavku.
    narada108