Tenis

Indisponirani Pavić izgubio u drugom kolu kvalifikacija Stuttgarta

Ante Zovko • nedjelja, 06.07.2014.
Indisponirani Pavić izgubio u drugom kolu kvalifikacija Stuttgarta
Foto: FaH

Poslije sjajnih nastupa na travnatoj podlozi u Halleu i Hertogenboschu, prijelaz na zemlju nije legao Mati Paviću koji je dopustio previše prilika Talijanu Marcu Cecchinatu u drugom kolu kvalifikacija ATP turnira u Stuttgartu te je poražen za malo više od sat vremena.

21-godišnji Talijan, trenutačno 134. igrač svijeta, gotovo cijelu godinu igra na zemljanim turnirima. U Stuttgartu još nije izgubio ni set. Poslije Trevisana, bio je dosta uvjerljiv i protiv Pavića, sa 6:3, 6:2.

Cecchinato je imao 11 break-lopti, od toga devet u drugom setu, Pavić samo jednu. Ključni trenutak u prvom setu dogodio se u četvrtom gemu. Talijan je poveo 30:0, potom 40:15 i osigurao prednost drugom prilikom za oduzimanje servisa. Na svojem servisu drugi nositelj je u prvom setu izgubio samo četiri poena.

Pavićeva igra potom se potpuno raspala. Već u prvom gemu morao je spašavati tri break-lopte. Tračak nade ukazao se u četvrtoj igri, kad je Talijan izvukao spomenutu break-šansu Pavića koji je zatim opet prepustio servis, u sedmom gemu još jednom i potpisao kapitulaciju.

Pavić je u Stuttgartu bio jedan od tri hrvatska predstavnika u kvalifikacijama. Mate Delić je ranije u nedjelju ušao u treće kolo, a Duje Kekez se u drugom kolu sastaje sa šestim nositeljem, Ircem Sorensenom.

ATP Stuttgart, kvalifikacije, 2. kolo:
Cecchinato (Italija, 2) - M. Pavić (Hrvatska) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo07.07.2014. u 07:48
    Indisponirani Pavic? Hallo? Pavic na zemlji ni u zivotnoj formi nema sanse protiv Cecchinata! Ko to osporava nije ich nikad gledao kako igraju! Pavic sa njegovim tenisom samo na travi i u parovima moze kvalitetno odigrati.
    Josippo