Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 31.07.2014, 14:30 h, Karagandi, Šahter Stadion
Suci: Alijar Agajev, Zejnal Zejnalov, Namik Husejnov (Azerbajdžan
Šahter Karagandi
Šahter Karagandi
Mihret Topčagić 10'
Andrej Finončenko 21'
Aldin Džidić 70'
Toktar Žangilišbaj 90'+4'
4:2(2:1) Hajduk
Sandro Gotal 19'
Mijo Caktaš 78' (11m)
Hajduk

Video: Hajduk primio četiri jeftina gola od Šahtera, Gotal i Caktaš sačuvali nadu

Branimir Korać, Ante Zovko • četvrtak, 31.07.2014.
Video: Hajduk primio četiri jeftina gola od Šahtera, Gotal i Caktaš sačuvali nadu
Foto: Duje Bonačić

Šahter je pobijedio Hajduk 4:2 u Karagandiju u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige. Kazahstanska momčad četiri je puta iskoristila loše reakcije Hajdukove obrane i došla do prednosti koju će biti teško dostići u uzvratu za tjedan dana.

Šahter Karagandi
Šahter Karagandi
Hajduk
35
Aleksandr Mokin
17
Andrej Porivaev
20
Aldin Džidić
25
Sergej Malij
52
Jan Maslo
3
Gediminas Vičius
10
Ulan Konisbaev
18
Nikola Pokrivač
(do 60')
84
Aleksandr Kirov
9
Mihret Topčagić
(do 83')
14
Andrej Finončenko
(do 86')
Pričuvni igrači
7
Maksat Bajžanov
60'
21
Toktar Žangilišbaj
83'
27
Kamolidin Murzoev
86'
Trener
Viktor Kumikov
8
(do 88')
Pričuvni igrači
 
Trener
Igor Tudor

Sandro Gotal i Mijo Caktaš pogodili su za Splićane koji su opet pokazali da imaju izrazito neizbalansiranu momčad čiji je obrambeni dio najslabija karika. Tri prva gola primljena su poslije prekida, a četvrti u sudačkoj nadoknadi drugog dijela, također iz situacije koja se mogla riješiti bez primanja pogotka. Hajduk je mogao do izjednačenja u završnici susreta, no ovako će na Poljudu pokušati nadoknaditi dva gola zaostatka.

Šahter je zabio prvi gol iz svog prvog napada. Poslije ubacivanja sa strane, Mihret Topčagić primio je loptu okrenut leđima golu, driblingom izbacio iz igre Mislava Anđelkovića i poentirao.

Nakon što je vratar Mokin s druge strane obranio odličan pokušaj Nikole Vlašića, a odmah potom i Jeana Kouassija, Hajduk uspijeva izjednačiti. Gotal je odigrao solo akciju: sjurio se s lijeve strane i pogodio bliži kut.

No nije dugo trajalo veselje Splićana. Novi aut i novo slabo postavljanje Hajdukove obrane opet koristi Topčagić, koji ovaj put prebacuje glavom loptu na drugu stativu, a uklizava Finončenko i zabija za novo vodstvo.

Za kazahstansku momčad to je bio gotovo idealan tijek susreta jer joj je namjera od početka bila sačuvati vlastitu mrežu i prijetiti kroz protunapade. Dočekao je Šahter svoje prilike iz prekida, a kroz igru je do poluvremena mogao doći i do trećeg gola.

Poslije jalove inicijative u prvih gotovo sat vremena igre, Gotal je propustio veliku priliku za novo izjednačenje. Pogreška domaće obrane omogućila mu je da izađe sam na vratara, ali je on pucao ravno u Mokina.

Poslije te šanse, Šahter je pojačao tempo i novi domaći gol bio je sve izgledniji. Stipica je dvaput spašavao Hajduk, no u 70. minuti nije mogao popraviti novu lošu reakciju svoje obrane, opet poslije prekida. Finončenko je ubacio iz kuta, a nitko nije pokrio Džidića koji glavom poentira za veliku prednost.

Ukazala se u 77. minuti nagrada za igru u napadu Hajduka. Caktaš je iz izveo slobodni udarac i pogodio u ruku Konisbaeva te sam preuzeo odgovornost za izvođenje jedanaesterca. Inače je Filip Bradarić bio na početku sezone zadužen za kaznene udarce, ali poslije njegovih promašaja na pripremama čini se da je Igor Tudor promijenio izvođača.

Umjesto izjednačenja kojeg je mogao donijeti Antonio Milić u sudačkoj nadoknadi na asistenciju Mikanovića, Hajduk je primio četvrti gol. Žangilišbaj je primio loptu u šesnaestercu, Hajdukova obrana nije na vrijeme raščistila, te je zabio prošavši pored Maloče.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Šahter Karagandi4:2Hajduk
Víkingur1:5Rijeka
Split2:0Čornomorec Odesa
Čornomorec Odesa0:0Split
Hajduk3:0Šahter Karagandi
Rijeka4:0Víkingur

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 08:50
    Riješenje je privatizacija i to je jasno svakome i to je jasno svakome koji osim onih koji još žive u socijalizmu i u dalekoj prošlosti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.07.2014. u 22:45
    jel ono kod 4. gola shaktera u zadnjim trenucima utakmice jozinovic dodao loptu sa svojih 16 metara igracu shaktera koji je bio na 20-ak metara od gola!? ako je onda se zbilja specijalizirao za predasistencije, vjerovatno na tome najvise radi na treninzima...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.07.2014. u 22:32
    ne volim taj klub, ali ne volim ga ni gledati ovako dotučenog i poniženog. nije dobro za naš nogomet da jedan takav klub, s takvom podrškom navijača, s takvom povijesti bude žrtva lokalnih nesposobnih šerifa koji ga konstantno vode u propast.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.07.2014. u 18:57
    Pa ljudi ja ne znam šta ste vi očekivali od ove momčadi, takvo je doba došlo da i od kazahstanaca moramo gubiti, pa nije ni Tudor čudotvorac, teška je situacija u klubu, sve što vrijedi treba prodati, jednostavno takva situacija je morala kad tad doći na naplatu....moramo biti sretni da imamo još... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.07.2014. u 18:46
    pričati više kakav je hajduk je postalo besmisleno jer svi smo već sve vidjeli i rekli i u samim najavama se prognoziralo da hajduk dobija par komada. no mene je ta šahter neugodno iznenadio. pričalo se da je to dobra ekipa i bla, bla, ali čovječe pa oni pojma nemaju! golove koje su zabili ne bi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik