Nogomet

Video: Četiri Sanogova pogotka Benfici, remi Monaca i Valencije

Davor Mikulić • subota, 02.08.2014.
Video: Četiri Sanogova pogotka Benfici, remi Monaca i Valencije
Foto: EPA

U subotu je započeo još jedan Emirates Cup, a u dvije utakmice gledatelji su mogli vidjeti pravi festival pogodaka. Arsenal je uvjerljivo slavio protiv Benfice, dok su Valencia i Monaco odigrali bez pobjednika...

Već sedmi po redu Emirates Cup odigrava se tijekom ovog vikenda, a pobjednik će biti momčad koja osvoji najviše bodova. Međutim, za pobjedu će svaka momčad dobiti tri boda, za neriješeni rezultat po jedan, ali i za svaki postignuti pogodak također se dodjeljuje po jedan bod. Nakon prvog dana je tako Arsenal u velikoj prednosti s osam bodova, pet više od Valencije i Monaca te sedam više od Benfice.

Turnir su otvorili Valencia i Monaco susretom u kojem su Francuzi ipak bili blagi favorit, a od 30. minute imali su i vodstvo do kojeg su došli autogolom Veza. Nije se dugo zadržao taj rezultat na semaforu pa su igrači Valencije nakon samo sedam minuta izjednačili i to na identičan način. Svoju mrežu pogodio je i Ricardo Carvalho.

Nastavak utakmice donio je još dva pogotka. U 69. minuti Valencia je uspjela okrenuti rezultat i povesti, a precizan je bio Paco. Niti Španjolci nisu znali dugo zadržati svoju prednost pa je u 80. minuti Lucas Ocampos postavio konačan rezultat.

Mrežu Monaca dobro je branio Danijel Subašić, a susret je obilježio povratak na travnjak Radamela Falcaa.

Junak prvog dana bez dvojbi je 21-godišnji Yaya Sanogo koji je čak četiri puta tresao mrežu Benfice. Započeo je već u 25. minuti kada je matirao vratara za minimalnu prednost svoje momčadi. Rezultatskih promjena nije bilo do 40. minute, no onda je Benfica doslovno pregažena u samo šest minuta.

Campbell je povisio na 2:0, a Sanogo je u 44. i prvoj minuti sudačke nadoknade došao do hat-tricka.

Kako je završio prvi dio, tako je nastavio i u drugom. Samo četiri minute bile su dovoljne da postigne i četvrti svoj pogodak na susretu. Uvjerljiv poraz u 61. minuti tek je ublažio Nicolas Gaitan.

Nedjelja nam donosi nova dva susreta na Emirates Cupu. U prvoj utakmici sastaju se Valencia i Benfica, dok će nešto kasnije na teren i Arsenal i Monaco.

Rezultati:
Valencia - Monaco 2:2
Arsenal - Benfica 5:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.08.2014. u 01:25
    Pikao se FM zadnjih godina, zar ne Arsene?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.08.2014. u 21:33
    Svaka mu čast Arsenal napokon ima više kvalitetnih napadača a ne da ovise samo o jednom.
    Obrisan korisnik