Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 07.08.2014, 21:15 h, Rijeka, Stadion na Kantridi
Suci: Vitali Meškov, Tihon Kalugin, Vjačeslav Semenov (Rusija)
Rijeka
Rijeka
Adis Jahović 39', 48', 65'
Erling Jacobsen 76' (ag)
4:0(1:0) Víkingur

Video: Rijeka i u drugom susretu visoko svladala Vikingur za potvrdu prolaza u sljedeće kolo

Branimir Korać • četvrtak, 07.08.2014.
Video: Rijeka i u drugom susretu visoko svladala Vikingur za potvrdu prolaza u sljedeće kolo
Foto: FaH

Nakon 5:1 u Torshavnu, nogometaši Rijeke slavili su bez problema i na Kantridi. Neravnopravni Vikingur nije imao šanse i samo je bilo pitanje s kolikom razlikom će Riječani slaviti...

Víkingur
Rijeka
Víkingur
8
(do 46')
20
(do 46')
21
(do 71')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek
1
Geza Turi
4
Atli Gregersen
12
Bardur Hansen
13
Erling Jacobsen
3
Hanus Jacobsen
7
Suni Olsen
10
Solvi Vatnhamar
11
Hallur Hansson
(do 80')
16
Hans Djurhuus
9
Filip Đorđević
(do 80')
17
Finnur Justinussen
(do 71')
Pričuvni igrači
2
Andreas Olsen
71'
 
Hedin Hansen
80'
22
Ilgir Sorensen
80'
Trener
Sigfrídur Clementsen

Rijeka je pitanje prolaza riješila već na Farskim Otocima i na Kantridi je ostalo tek dovršiti posao. Naravno, svaka pobjeda puno znači i Matjaž Kek to jako dobro zna te je tražio od igrača punu ozbiljnost.

Nju je i dobio iako su Riječani dugo lomili otpor uistinu skromnog protivnika. Vikingur je bio borben, trudio se primiti što manje golova, međutim Rijeka je od početka dominirala i bilo je samo pitanje koliko lopti će završiti iza leđa mađarskog vratara.

Upravo Geza Turi dugo je držao Vikingur čiste mreže, obranio je nekoliko pokušaja Riječana, ali kod onog u 38. minuti nije imao šanse.

Dosuđen je slobodni udarac za Riječane na desnoj strani, odlično ga je izveo Mato Jajalo, a Adis Jahović glavom zakucao loptu u mrežu.

Makedonski internacionalac željan pogodaka još jednom je zatresao mrežu Vikingura na samom otvaranju drugog poluvremena. Ovaj put Ivan Boras je krasno centrirao ponovno s desne strane, Jahović je dočekao loptu iza leđa Vikingurovog braniča i lakoćom je poslao s ruba pet metara glavom u mrežu.

Upravo Boras bio je jedan od onih igrača koji nisu među onima s najvećom minutažom, a Kek im je pružio priliku u ovom susretu, te ju je vrlo dobro iskoristio. Priliku je na vratima dobio i Prskalo umjesto Vargića, međutim uopće nije imao posla.

Sa svakom minutom bila je očita velika razlika u kvaliteti, Vikingur je snagom negdje ispod naših drugoligaša i Riječani su rutinski odrađivali posao.

Raspoloženi Jahović upisao je hat-trick u 65. minuti kada je ponovno pogodio mrežu Turija. Ovaj put krasno ga je pronašao Anas Sharbini koji je odličnom loptom prebacio obranu gostiju, a Jahović je primirio i zatim rutinski poentirao.

Deset minuta kasnije Geza Turi i četvrti put kapitulira, ovaj put krivac za to bio je njegov branič Erling Jacobsen. Ponovno je odlično ubacio Boras, Jacobsen je prsima pokušao izbiti loptu, ali samo ju je skrenuo u svoju mrežu.

Sekundu slavlja imali su gosti u 84. minuti kada je Andreas Olsen poslao loptu u domaću mrežu, međutim gol je poništen zbog zaleđa.

Do kraja susreta domaćin je rutinski odrađivao posao, zadovoljio se s ovih 4:0 i okreće se novim obavezama.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Šahter Karagandi4:2Hajduk
Víkingur1:5Rijeka
Split2:0Čornomorec Odesa
Čornomorec Odesa0:0Split
Hajduk3:0Šahter Karagandi
Rijeka4:0Víkingur

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2014. u 00:13
    Rijeka je rutinski obavila posao pa napokon možemo reći da imamo 4 kluba u play offu Europa lige, a to do sada nismo nikada imali. To samo dokazuje da je prelazak na ligu 10 bio pun pogodak! Možda je malo Dinamo pokvario sliku, ali i oni su prvu utakmicu dobili tako da nisu bitno utjecali na ukupan... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • kroftek07.08.2014. u 23:37
    sretno sutra u ždrijebu!!!
    kroftek