Tenis

Mate Pavić iznenadio Samuela Grotha i prošao u treće kolo kvalifikacija

Branimir Korać • subota, 16.08.2014.
Mate Pavić iznenadio Samuela Grotha i prošao u treće kolo kvalifikacija
Foto: FaH

Treći nositelj kvalifikacija u Winston Salemu Australac Samuel Groth upisao je poraz od hrvatskog tenisača Mate Pavića. Pavić je slavio nakon sat i pol igre i u kratkom roku u subotu upisao dvije pobjede...

Nakon što je izgubio set protiv Pavela Krainika, Mate Pavić odigrao je bolji meč protiv težeg protivnika. U drugom kolu kvalifikacija, svega nekoliko sati nakon odrađenog prvog kola, igrao je protiv 101. igrača svijeta Samuela Grotha i slavio sa 7:6, 6:4.

Iako je protivnik bio zahtjevniji, Pavić je stigao do pobjede, a u tome mu je pomogao i Groth koji od poraza protiv Karlovića u New Havenu nije odigrao kvalitetan meč. U ovom dvoboju upisao je 11 dvostrukih servis pogrešaka i tako dao previše besplatnih poena našem igraču.

Prvi set riješen je u 13. igri da bi u drugom Groth poveo s 4:2, ali nakon toga je Pavić nanizao četiri gema i izborio ulazak u treće kolo kvalifikacija.

Tamo ga očekuje susret protiv Marcosa Girona koji je vrlo dobar ždrijeb za ovako kasnu fazu kvalifikacija. Američki sveučilišni prvak svladao je Nicolasa Meistera i Kevina Kinga na putu do trećeg kola.

ATP Winston Salem, drugo kolo kvalifikacija:
Mate Pavić (Hrvatska) - Samuel Groth (Australija, 3) 7:6(4), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!