Nogomet

Gorica sigurna protiv Bistre, Cibalia preokretom do pobjede u Sesvetama

Davor Mikulić • ponedjeljak, 18.08.2014.
Gorica sigurna protiv Bistre, Cibalia preokretom do pobjede u Sesvetama
Foto: Davor Mikulić

Tijekom vikenda koji je za nama odigrano je prvo kolo nove drugoligaške sezone, a do prvih pobjeda su došli najveći favoriti, Gorica i Cibalia. Inter je na svom terenu poražen od Dugopolja, a prva tri boda uhvatili su i Segesta, Hrvatski dragovoljac te Imotski...

Prvo kolo Druge HNL igralo se kroz tri dana, kao što je slučaj bio i tijekom prošle sezone, a prvenstvo su u Velikoj Gorici otvorili domaćin Gorica i novi drugoligaš Bistra.

Već u prvom dijelu susreta riješeno je pitanje pobjednika, a za Goricu je dva pogotka postigao Tomislav Kiš koji je u novu sredinu došao iz Dugopolja. Za vodstvo svoje momčadi precizan je bio već u 8. minuti kada je na pet metara dočekao odbijenu loptu i neometan ju poslao u mrežu. Drugi put je poentirao samo devet minuta poslije, nakon udarca iz kuta. To je bio, pokazalo se kasnije, i konačan rezultat.

Nešto kasnije u Zaprešiću su se sastali Inter i Dugopolje, a igrači Samira Toplaka nisu ušli u sezonu onako kako su se nadali. Gosti su u potpunosti nadigrali svog protivnika i s jednim pogotkom u svakom poluvremenu upisali vrijedna tri boda. Do prednosti su došli već u prvoj minuti susreta preko Kovača, a utakmicu je u sudačkoj nadoknadi zaključio Surać.

Cibalia je u prvom kolu otputovala u Sesvete nadajući se pozitivnom rezultatu, no nakon prvog dijela stvari nisu izgledale idealno jer je uoči odlaska na odmor za vodstvo domaćina precizan bio Rožman. Ipak, uraganskim otvaranjem drugog poluvremena Vinkovčani su u samo šest minuta stigli do preokreta i prva tri boda.

Prvo je u 46. minuti prvim službenim pogotkom u dresu Cibalije izjednačio Andrej Lukić, da bi šest minuta poslije, nakon udarca iz kuta, loptu u mrežu poslao i Marko Perković koji je još na početku utakmice zamijenio Aganspahića.

U susretu s najviše pogodaka snage su odmjerili Hrvatski dragovoljac i Rudeš, a glavni sudac je čak tri puta pokazivao na bijelu točku. Već u 5. minuti Kendeš je bio precizan nakon zaista lijepe akcije domaćih igrača. Nije mu bilo tešku povratnu loptu poslati iza leđa gostujućeg vratara.

U 17. minuti je Poredski realizirao udarac s bijele točke za 2:0 Hrvatskog dragovoljca, da bi samo dvije minute poslije na isti način uzvratili gosti preko Maroševića. Niti tu nije bio kraj pogocima u prvom dijelu pa se Kendeš u 25. minuti drugi put našao među strijelcima.

Treći jedanaesterac na susretu s čak 11 žutih kartona realizirao je Marošević, također drugim pogotkom na susretu.

Nevjerojatno, ali nakon pet pogodaka u početnih pola sata, mreže su do kraja mirovale. Iako, gosti su u nastavku stigli do izjednačenja, no pogodak im je opravdano poništen zbog prekršaja.

Drugi klub koji se ove sezone priključio drugoligašima, Imotski, stigao je do pobjede na svom stadionu protiv Pomorca. Rezultatskih promjena u Imotskom nije bilo sve do 65. minute kada je strijelac bio Krištić. Dvanaest minuta poslije prva tri boda je potvrdio Vladović.

Kolo su u nedjelju svojom utakmicom kompletirali Lučko i Segesta. Pobjeda momčadi iz Siska bila je treća gostujuća u ovom kolu, a ujedno četvrta identičnim rezultatom – 0:2.

Mrežu Lučkog, momčadi koja bi se ove sezone mogla grčevito boriti za opstanak, dvaput je tresao 30-godišnji kapetan Antonio Hrnčević.

Druga HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Gorica2:0Bistra
Inter-Zaprešić0:2Dugopolje
Hrvatski dragovoljac3:2Rudeš
Sesvete1:2Cibalia
Lučko0:2Segesta
1Gorica 1729:12+1733
2Inter-Zaprešić 1828:17+1132
3Sesvete 1730:18+1228
4Cibalia 1722:20+228
5Dugopolje 1720:15+524
6Rudeš 1821:20+122
7Imotski 1719:27-822
8Segesta 1719:24-521
9Hrvatski dragovoljac 1820:30-1019
10Bistra 1713:24-1118
11Lučko 1713:27-1412

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!