Europska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 20.08.2014, 18:00 h, Kijev, Olimpijski stadion
Suci: Aleksej Kulbakov, Dmitri Žuk, Andrej Getikov (Bjelorusija)
Dnipro
Dnipro
Nikola Kalinić 50'
Jevhen Šahov 88'
2:1(0:0) Hajduk
Tino Sven Sušić 47'
Hajduk

Video: Hajduk se vraća u Split s minimalnim porazom od Dnipra

Branimir Korać, Ante Zovko • srijeda, 20.08.2014.
Video: Hajduk se vraća u Split s minimalnim porazom od Dnipra
Foto: Kristijan Komarica

Dnipro je napravio preokret i pobijedio Hajduk 2:1 u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u skupinu Europske lige u Kijevu. Radi se čak o dobrom rezultatu za Hajduk koji je u prvom poluvremenu mogao primiti pola tuceta pogodaka, ali sjajni Lovre Kalinić održao ga je "iznad vode" i Splićani se na kraju imaju čemu nadati.

Dnipro
Dnipro
Hajduk
71
Denis Bojko
3
Ondrej Mazuch
17
Ivan Strinić
23
Douglas
44
Artem Fedeckij
(do 70')
4
Serhij Kravčenko
20
Bruno Gama
(do 59')
29
Ruslan Rotan
9
Nikola Kalinić
11
Jevhen Seleznjov
(do 78')
18
Roman Zozulja
Pričuvni igrači
28
Jevhen Šahov
59'
12
Leo Matos
70'
21
Mladen Bartulović
78'
Trener
Miron Markevič
9
(do 77')
11
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Igor Tudor

Poslije kanonade udaraca Dnipra u prvom dijelu i odličnih obrana Kalinića, Hajduk je početkom drugog poluvremena poveo preko Tina Svena Sušića, ali nije dugo zadržao vodstvo. Nikola Kalinić zabio je bivšem klubu, da bi u završnici Jevhen Šahov iskoristio slabo markiranje gostujuće obrane i donio pobjedu ukrajinskom predstavniku.

Ivan Strinić odigrao je svih 90 minuta, kao i Kalinić, za Dnipro, te je autor najkontroverznijeg trenutka na susretu, kad je u drugom poluvremenu povukao Antona Maglicu u kaznenom prostoru. Mladen Bartulović, još jedan bivši igrač Hajduka, ušao je u 78. minuti u igru.

Na kraju je ostalo 2:1, a Hajduk je mogao i do remija poslije puno bolje izvedbe u drugom poluvremenu, ali na Poljudu će imati priliku napraviti veliko iznenađenje.

Podatak o devetu udaraca na Kalinićev gol najbolja je ilustracija što je bilo viđeno u prvom poluvremenu. Hajduk nije mogao zadržati loptu i pucao je pod kvalitetnim presingom Dnipra, nenaviknut na takav pritisak u domaćoj ligi.

Kalinić je odmah u prvoj minuti morao biti spreman na odličnu obranu šuta glavom Seleznjova. Milović je bio Hajdukov junak u 20. minuti, izbivši u zadnji čas loptu ispred istog igrača, inače bi to sigurno bio vodeći gol.

Nikako se Splićani nisu mogli osloboditi pritiska na svojoj polovici. Kad bi i imali loptu, brzopletim rješenjima brzo bi je izgubili i veliki je teret padao na neuvjerljivu obrambenu liniju i Kalinića na vratima.

Teško je itko mogao očekivati da bi nakon jedva spašene mreže u prvom, drugo poluvrijeme moglo početi golom na drugoj strani terena. Sušić je iskoristio odbijenu loptu poslije udarca Vršajevića i dok se ukrajinska obrana nije snašla zakucao za vodstvo.

Nikola Kalinić brzo je ugasio radost sunarodnjaka. Nakon što je njegov prezimenjak odbio jedan šut, Kalinić je došao iz drugog plana i kaznio neodlučnost Maloče i Milovića.

Mogao je odmah Hajduk prirediti hladan tuš Ukrajincima, ali Vršajević nije dobro primio Caktaševo dodavanje i Bojko mu je skinuo loptu.

Ulazak još jednog veznjaka, Nikole Vlašića, na poluvremenu donijelo je veću stabilnost u Hajdukovoj igri i obrana je mogla predahnuti. Bilo je još opasnosti u napadu. Caktaš u 67. minuti nije iskoristio zbunjenost u Dniprovoj obrani poslije kornera i vratar je obranio.

Kalinić je potom skinuo pokuša Zozulje u suprotni kut, onda Matosa, ali nije mogao sve stići i Šahov s peterca glavom donosi preokret domaćima. Matos je pobjegao na desnom krilu i opet ukazao na slabosti Hajdukove obrane.

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dnipro2:1Hajduk
Petrolul1:3Dinamo
Split0:0Torino
Rijeka1:0Šerif Tiraspol
Hajduk0:0Dnipro
Šerif Tiraspol0:3Rijeka
Torino1:0Split
Dinamo2:1Petrolul

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.08.2014. u 09:30
    Hajduk je izvukao dobar rezultat i nadajmo se punom Poljudu u uzvratu pa što Bog da.Inače, žalosno mi je da vlada takav šovinizam među navijačima pa ne priznaju podršku navijača drugih klubova, nego ju smatraju ulizivanjem. Valjda im nije bilo dosta rata.
    Obrisan korisnik
  • Zdren21.08.2014. u 08:47
    šteta. golman je vrhunski branio, da su bar bili skoncentrirani i ne primili drugi gol.
    Zdren
  • Obrisan korisnik21.08.2014. u 06:19
    sto pricate o penalu, to je nogomet, dosta mi je jadikovanaj, nije ni prvi ni zadnji put da se penal ne svira i nisu hajduk ili neki nas klub a i reprezentacija jedini.... desava se na puno utakmica, kao sto igrac pogrijesi, promasi, krivo doda, isto vrijedi i za suce
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2014. u 06:16
    sve je ok, ali idiot mora zapaliti vatru, kromanjonac, vidi gori aaa, koji primivitizam, zaostalitizam, prosle su 80te Te navijacke skupine idu mi na k... s tim bakljama, tucama, idiotizmima, zar s ene moze normalno navijati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2014. u 03:08
    Zapravo je 2:1 i bolji rezultat nego 1:1. Da je ostalo neriješeno, naši bi se makar i podsvjesno zatvorili i čekali da prođe 90 minuta. Ovako će morati od početka jurišati na pobjedu, a pokazali su da to mogu. Pogotovo ako Kalinić bude briljirao kao danas, i još uz euforiju pretpostavljam punog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik