Nogomet

Tudor: "Osjetio se nedostatak snage i kvalitete, nije to kao igrati protiv Zadra"

Ante Zovko • četvrtak, 28.08.2014.
Tudor: "Osjetio se nedostatak snage i kvalitete, nije to kao igrati protiv Zadra"
Foto: Duje Bonačić

Treneri Hajduka i Dnipra istaknuli su Lovru Kalinića kao ključnu figuru uzvratnog dvoboja doigravanja za ulazak u Europsku ligu. Igor Tudor priznao je da u njegovoj momčadi jednostavno nema dovoljno kvalitete kako bi se pariralo bogatijem suparniku.

Hajduk je ostao na korak do osiguranja europske jeseni remiziravši 0:0 u drugoj utakmici doigravanja te nije uspio anulirati poraz 1:2 iz Kijeva od prošle srijede.

Dnipro je opet pokazao da je kvalitativno na višoj razini, a Hajduk to nije uspio kompenzirati velikom borbenošću.

"Razočarani smo, ali idemo dalje. Okrećemo se prvenstvu. Slijedi nam u nedjelju utakmica s Dinamom. Nedostajalo nam je čvrstine u dvobojima, kvalitete i osobnosti. Bez toga se ne može proći Dnipro", konstatirao je trener Splićana Igor Tudor na konferenciji za medije poslije utakmice.

"Dosta je igrača pružilo svoj maksimum, ali to možda nije dovoljno da bi se prošao ovakav protivnik. Nije isto igrati protiv Zadra i ovako kvalitetne momčadi. Osjetio se kod nas nedostatak snage i kvalitete."

Miron Markevič priznao je da je Dnipro bio više ofenzivnije orijentiran u prvom dijelu te da je se povukao u drugom zbog Hajdukovog pritiska.

"Da, pružili smo različitu igru u dva poluvremena, ali najvažnije je da smo prošli. Hajduk nas je prisilio da igramo dublje u obrani, a uz to nismo realizirali svoje prilike zbog odličnog vratara."

Bivši igrač Hajduka Mladen Bartulović, jedan od tri Hrvata koja su nastupila za Dnipro u četvrtak na Poljudu, komentirao je susret za službene stranice ukrajinskog kluba:

"Ne mogu reći da smo dominirali. Treba istaknuti da je njihov vratar radio čuda. U prvom je poluvremenu izveo tri, četiri sjajne obrane. Tada smo trebali postići barem jedan gol. Mislim da bismo u tom slučaju uvjerljivo pobijedili. Ali najvažnije je da smo prošli."

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dnipro2:1Hajduk
Petrolul1:3Dinamo
Split0:0Torino
Rijeka1:0Šerif Tiraspol
Hajduk0:0Dnipro
Šerif Tiraspol0:3Rijeka
Torino1:0Split
Dinamo2:1Petrolul

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.08.2014. u 06:47
    steta za hajduk zasluzili so da procu pre svega zbog navijaca hajduk je heroj hrvaske pzz od besiktasa
    Obrisan korisnik
  • sportoz28.08.2014. u 23:17
    Šteta, prilika je propuštena u Kievu. Nedosuđeni penal i gol u zadnjim sekundama. Ovo drugo se nikako nije smjelo dogoditi...
    sportoz
  • Obrisan korisnik28.08.2014. u 23:06
    Kalinić se bori za jedinicu sa Subašićem.
    Obrisan korisnik