Nogomet

Video: Bilić i Bešiktaš na samom kraju ispustili pobjedu, remi Tottenhama u Beogradu

Davor Mikulić • četvrtak, 18.09.2014.
Video: Bilić i Bešiktaš na samom kraju ispustili pobjedu, remi Tottenhama u Beogradu
Foto: EPA

Bešiktaš je u Istanbulu dočekao grčki Asteras i na odmor otišao s minimalnom prednošću, a gotovo već upisanu pobjedu ispustili su u 88. minuti. Tottenham je u Beogradu kod Partizana odigrao mršavih 0:0 uz jako loše drugo poluvrijeme...

Švicarski Zurich u prvom je kolu kao blagi favorit na neutralnom terenu bio gost Apollonu, ali Ciprani su već u ranoj fazi pokazali kako neće imati niti malo lagan posao. Apollon je poveo u 9. minuti kada je da Costu matirao Papoulis. Rezek je teškim naporom glavom spustio loptu, a na nju je naletio Papoulis i s vrha šesnaesterca neobranjivo pogodio donji desni kut. Do odlaska na odmor Ciprani su stigli do još jednog pogotka, pet minuta prije kraja poluvremena. Gullon je udarcem s gotovo 30 metara iznenadio gostujućeg vratara koji nije imao šanse.

Sasvim drugim pristupom Švicarci su ušli u nastavak utakmice i nakon samo devet minuta igre rezultat je ponovno bio na početku. U 50. minuti je zaostatak na asistenciju Chiumenita smanjio Rikan, da bi četiri minute poslije goste potpuno u utakmicu vratio Yapi-Yapo prekrasnim pogotkom lijevom nogom nakon nekoliko odličnih dodavanja.

Kako se bližio kraj tako je bilo sve izvjesnije da pogodaka više neće biti, ali onda je Apollon u 87. minuti autogolom Kocha došao do nove prednosti, što se pokazalo i konačnim rezultatom. Ciprani su od 81. minute igrali s deset igrača nakon što je Gullon napustio teren zbog drugog žutog kartona, a iz istog je razloga u prvoj minuti sudačke nadoknade isključen i Chikhaoui kod gostiju.

Borussia iz Moenchengladbacha zajedno s Branimirom Hrgotom na svom je stadionu dočekala Villarreal i nakon prvog dijela susreta na odmor otišla sa zasluženim vodstvom. Gosti su svoje prilike čekali uglavnom iz kontranapada pa je u nekim trenucima posjed lopte bio u nogama domaćih igrača i više od 70 posto. Pogodak za vodstvo stigao je u 21. minuti kada je branič Villarreala loptu dodao u noge Herrmannu, a on sa sedamnaest metara pogodio Asenjovu mrežu.

Gosti iz Španjolske su, obzirom na nepovoljan rezultat, u drugom poluvremenu zaigrali puno bolje i u 59. minuti imali priliku za izjednačenje, no udarac Cherysheva otišao je malo iznad grede. Precizniji je zato bio Uche u 69. minuti koji je dočekao sjajnu loptu Triguerosa i iz blizine ju poslao iza leđa Sommera. Borussia je pokušavala ponovno doći do prednosti, no rezultat 1:1 održao se do kraja utakmice.

Bešiktaš bivšeg Hrvatskog izbornika Slavena Bilića u Istanbulu je ugostio grčki Asteras. Iako su Grci u 26. minuti imali sjajnu priliku za vodstvo kada je udarac okušao Zisopoulos, Bešiktaš je zasluženo poveo sedam minuta poslije. Ozyakup je uposlio Torea koji nakon nekoliko koraka puca iz daljine i od lijeve vratnice pogađa za prednost domaćina.

Drugo poluvrijeme nije bilo sadržajno kao prvo, ali u samoj završnici stigao je novi pogodak. Umjesto da je Bešiktaš ranije zaključio utakmicu i otklonio sve dvojbe, gosti su sjajnim udarcem Parre uzeli jedan bod.

Lagan posao nije imao niti beogradski Partizan kojeg je očekivao dvoboj s favoriziranim Tottenhamom, ali tijekom prvih 45 minuta mreže su mirovale. Velikih i pravih prigoda za postizanje pogodaka nije bilo puno, a već u trećoj minuti opasno je bilo ispred domaćeg vratara jer je Kane mogao dovesti goste u vodstvo. Njegov udarac zaustavila je greda.

Prijetnji gostujuće momčadi vrataru Lukaču u drugom poluvremenu praktički nije bilo, a puno bolji bio je Partizan koji je prijetio preko Grbića i Ilića, ali bez uspjeha.

Puno zanimljivija utakmica igrala se u Belgiji gdje su snage odmjerili Club Brugge i Torino. Prva prava opasnost na susretu stigla je pred domaćim vratarom nakon udarca iz kuta, ali Janssonov udarac glavom bio je neprecizan. Do odlaska u svlačionicu dva puta je opasnije prijetio i domaćin, ali siguran je na vratima Torina bio Jean Francois Gillet.

Unatoč brojnim prilikama i u nastavku u kojem je domaćin bio nešto bolji, vratari nisu niti jednom morali po loptu u svoju mrežu.

Još jedan susret koji u prvom dijelu nije donio pogotke gledatelji su vidjeli u Kopenhagenu gdje je domaćin tražio prve bodove protiv Helsinkija. Tainio je prvi zaprijetio domaćem vrataru u 9. minuti, a samo minutu kasnije na drugoj je strani uzvratio Cornelius, no također neprecizno. Najveću priliku prvog dijela imao je Alexander Kačaniklić u 15. minuti kada je njegov udarac koji je išao pod gredu uspio obraniti gostujući vratar Doblas.

Novu veliku priliku za vodstvo Kopenhagen je dobio u 62. minuti kada je glavni sudac Aranovskij pokazao na bijelu točku. Loptu je namjestio Cornelius, ali propušta realizirati najstrožu kaznu. Osam minuta poslije gostujuću je mrežu napokon uspio zatresti Jorgensen koji je pogodio iz mrtvog kuta.

Svaku nadu da bi mogli izbjeći poraz gosti su izgubili devet minuta prije kraja susreta kada je Jorgensen sam u gostujućem petercu dočekao loptu i drugim svojim pogotkom zaključio pobjedu Kopenhagena.

Rezultati:
Apollon – Zurich 3:2
Bešiktaš – Asteras 1:1
Club Brugge – Torino 0:0
Kopenhagen – Helsinki 2:0
Mönchengladbach – Villarreal 1:1
Partizan – Tottenham 0:0

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Borussia M.1:1Villarreal
Apollon Limassol3:2Zürich
1Borussia M. 511:4+79
2Villarreal 513:7+68
3Zürich 510:11-17
4Apollon Limassol 54:16-123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 23:24
    ovaj slaven je pravi taliban
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 22:09
    Branimir Hrgota< Ajla Tomljanović
    Obrisan korisnik
  • PosedarskiVitez18.09.2014. u 21:32
    Bilic je svjedno cudo od trenera!! Nadam se da kad dobije jos iskustva (mozda engleska liga hm),da ce opet repku vodit :)
    PosedarskiVitez