Nogomet

Video: Sevilla nadigrala Feyenoord, Everton uvjerljivo pobijedio Olićevu momčad

Niko Rukavina • četvrtak, 18.09.2014.
Video: Sevilla nadigrala Feyenoord, Everton uvjerljivo pobijedio Olićevu momčad
Foto: EPA

U drugoj utakmici Rijekine skupine, Sevilla je na domaćem terenu opravdala ulogu favorita i s pobjedom nad Feyenoordom krenula u pohod k obrani naslova. U utakmici s mnoštvom prigoda, Everton je na domaćem terenu uvjerljivo svladao Wolfsburg, dok su Lille i Krasnodar u Francuskoj podijelili bodove. Uvjerljive domaće pobjede upisali su Napoli i Young Boys.

Skupina G - Sevilla pobjedom krenula u obranu naslova

Sevilla je na Sanchez-Pizjuanu bez puno muke svladala nizozemski Feyenoord. U prvom poluvremenu Andalužani su zabili oba pogotka iz dvije vrlo slične situacije. Posuđeno pojačanje iz Barcelone, Deulofeu, dva puta je izveo slobodni udarac s lijeve strane a loptu su u mrežu pospremili Krychowiak u 6. i M'Bia u 31. minuti utakmice.

U drugom dijelu, Sevilla je kontrolirala igru, imala je još nekoliko izglednih prigoda pred golom gostiju, a posebno neefikasnim se pokazao Jose Antonio Reyes koji je dva puta iz blizine zapucao zicer. Sevilla, koja u sljedećem kolu gostuje na Kantridi, ovom je utakmicom dokazala da je prvi favorit skupine.

Sevilla - Feyenoord 2:0 (Krychowiak 6', M'Bia 31')

Skupina H - Olićeva momčad uvjerljivo izgubila u Liverpoolu

Skupina H jedna je od najjačih skupina ovogodišnje Europske lige. Naime, u njoj se za prolaz bore tri kluba iz "Liga petice" i ruski Krasnodar. Rusi su odigrali kvalitetnu utakmicu u Lilleu. Na kraju je završilo 1:1. Jedini pogodak za goste zabio je Laborde u 35. minuti, a Francuzi su izjednačili preko Kjaera iz krasnog slobodnog udarca.

U dvoboju između premierligaša Evertona i bundesligaša Wolfsburga, Everton je na Goodison Parku svladao goste iz Vučjeg grada s uvjerljivih 4:1. Utakmica je bila zaista odlična s čak 39 udaraca na gol (od čega 27 Wolfsburgovih). Englezi su poveli u 14. Naismith je pucao, a lijevi bek Nijemaca Rodriguez nesretno je skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Drugi pogodak pao je u sučevoj nadoknadi prvog dijela. Mirallas je centrirao, a Coleman glavom zakucao u mrežu.

Na 3:0 povisio je Baines iz penala, na samom početku nastavka, a četvrti pogodak postigao je Mirallas. Konačni rezultat postavio je Rodriguez iz slobodnog udarca, debelo u sudačkoj nadoknadi.Olić je odigrao svih 90 minuta za Wolfsburg. Bio je aktivan, ali se nije našao u izglednijoj prigodi za pogodak.

Lille - Krasnodar 1:1 (Kjaer 63'; Laborde 35')

Everton - Wolfsburg 4:1 (Rodriguez 15' - ag., Coleman 45', Baines 47' - 11m, Mirallas 89'; Rodriguez 90+4')

Skupina I - Napoli i Young Boys otvorili natjecanje s domaćim pobjedama

Praška Sparta je odigrala dobro prvo poluvrijeme na Sao Paolu i ali se na kraju kući vraća bez osvojenog boda. Česi su poveli u 14. topovskim udarcem Husbauera s 20 metara. Napolitanci su do izjednačenja došli iz kaznenog udarca. Hamšik je pogodio gredu, lopta se odbila do Callejona koji gađa u ruku Costu . Sudac je dosudio jedanaesterac iz kojeg je neumoljiv bio Higuain

Početkom drugog dijela Napoli je ipak poveo preko Mertensa na asistenciju Higuaina. Za razliku od prvog dijela, Talijani su u nastavku u potpunosti nadigrali Spartu. Konačni rezultat postavio je ponovno Mertens nakon krasnog solo-prodora.

Švicarski Young Boys lagano se obračunao s gostima iz Bratislave. U jednosmjernoj utakmici upisali su treću najuvjerljiviju pobjedu prvog kruga Europske lige. Već u petoj minuti poveli su preko Lecjaksa, a Slovana je potopio Steffen lijepim pogotkom glavom u 29.

U drugom poluvremenu strijelci su redom bili Nuzzolo, Nikci i Hoarau. Švicarci su ovom pobjedom pokazali odličnu formu i dobili su odličan zamah za daljnje natjecanje.

Napoli - Sparta Prag 3:1 (Higuain 23' - 11m, Mertens 51', 81'; Husbauer 14')

Young Boys - Slovan Bratislava 5:0 (Lecjaks 5', Steffen 29', Nuzzolo 63', Nikci 80' i Hoarau 90+2')

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Sevilla2:0Feyenoord
Standard Liège2:0Rijeka
1Feyenoord 610:6+412
2Sevilla 68:5+311
3Rijeka 67:8-17
4Standard Liège 64:10-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!