Hrvatski nogometni kup, 1/16 finala, 24.09.2014, 15:30 h, Zagreb, Gajnice, gledatelja: 3.000
Suci: Fran Jović (Zagreb), Igor Krmar (Zagreb), Željko Tuđa (Zabok)
Ponikve
Ponikve
Robert Klarić 18'
1:2 Dinamo
Angelo Henriquez 34'
Ognjen Vukojević 75'
Dinamo

Dinamo se namučio s Ponikvama: Henriquez i Vukojević donijeli preokret i prolaz

Niko Rukavina • srijeda, 24.09.2014.
Dinamo se namučio s Ponikvama: Henriquez i Vukojević donijeli preokret i prolaz
Foto: Bruno Karadža

Dinamo je puno teže od očekivanog prošao četvrtoligaša iz Gajnica i plasirao se u osminu finala Hrvatskog kupa. Ponikve su povele u 20. minuti no do kraja nisu izdržale pritisak puno kvalitetnijih gostiju. Dinamo je nastupio s rezervnim sastavom, a nakon dugo vremena minute su upisali Taravel i Fernandes.

Ponikve
Ponikve
Dinamo
12
Antonio Orlović
2
Filip Krajcar
(do 62')
6
Marko Janjić
7
Matija Ezgeta
9
Ivan Smok
(do 71')
11
Robert Klarić
15
Mario Miklečić
16
Robert Katić
(do 83')
17
Grga Štimac
19
Josip Gusković
21
Matko Rašić
Pričuvni igrači
14
Bariša Brekalo
62'
10
Tomislav Sastić
71'
20
Franc Čagalj
83'
Trener
Hrvoje Pipinić
10
(do 46')
24
(do 63')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Dinamo je očekivano bio superiornija momčad na terenu, međutim Ponikve su se, pred 2000 gledatelja, odlično držale i nisu dozvolile previše prigoda aktualnom prvaku države. Domaćini su 16 minuta čak i vodili, no Dinamova kvaliteta je ipak presudila, iako su Modri igrali s drugom postavom.

Ponikve su klub iz Gajnica, četvrti zapadnog dijela Zagreba, a trenutno nastupaju u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Središte (četvrta liga). Ponikve su poznate po tome što su jedan od većih rasadnika talenata u Zagrebu. U Dinamu trenutno igra bivši član Ponikva, jedan od rijetkih Zagrepčana u klubu iz Maksimira - Domagoj Antolić. Donedavno, u Dinamu je bio još jedan igrač ponikao u Gajnicama, bivši kapetan Milan Badelj. Ovo je bila prva utakmica između ova dva kluba od osamostaljenja Hrvatske.

Dinamo je istrčao u svojoj nominalno drugoj postavi. Jedini igrač koji je startao u jednoj od posljednje dvije utakmice (Astra 5:1 i Rijeka 2:1) je stoper Sigali. Njegov partner u stoperskoj liniji bio je Jeremy Taravel kojem je, zbog puknuća ligamenta, ovo bila prva utakmica nakon 15. veljače i utakmice protiv Splita. Prigodu su dobili i ostali igrači koji se u posljednje vrijeme nisu naigrali.

Jedan od njih, Franko Andrijašević, brzo se ozlijedio i umjesto njega je u igru ušao Goncalo. Za veliko iznenađenje na početku utakmice pobrinuli su se domaćini iz Gajnica. Kapetan Ezgeta poslao je dugu loptu u kazneni prostor Dinama. Ibanez je krivo procijenio let lopte koja je došla do Guskovića, a potonji ju je proslijedio na drugu stativu gdje je Klarić poentirao za iznenađujućih 1:0 domaćih.

Prvu veliku prigodu za Dinamo imao je Goncalo, tek u 25. minuti. Stopostotnu prigodnu promašio je pet minuta kasnije i Henriquez, a u 34. je isti igrač bio prisebniji i poentirao za 1:1. Asistent je bio Taravel. Dinamo je veći dio dotadašnjeg dijela utakmice bio dosta bezopasan. Nakon 45 minuta domaćini su imali izvrstan rezultat.

Na oduševljenje domaće publike, početkom nastavka u igru je za Dinamo ušao Domagoj Antolić. Nekoliko minuta kasnije, Ponikve su propustile veliku prigodu. Gusković je ušao u kazneni prostor gostiju, zavrnuo je loptu do Klarića čiji udarac brani Ježina.

Dinamo je imao inicijativu i posjed lopte, ali nije stvarao šanse. U 60. minuti, nakon duge pauze zbog puknuća fibule, za Dinamo je ušao i Junior Fernades, koji je prošle sezone bio ponajbolji igrač Modrih. Upravo je Fernandes odigrao veliku rolu u slamanju tvrdog četvrtoligaša.

Dinamo se mučio sve do 75. minute kada je Vukojević, na asitenciju Čileanca, opalio s 13 metara i zabio za vodstvo prvaka države. Do kraja utakmice Dinamo je kontrolirao loptu i nije dozvolio iznenađenje.

Hrvatski nogometni kup

1/16 finala

BSK Bijelo Brdo2:5Lokomotiva
Novigrad2:0Inter-Zaprešić
Zagora1:5Zadar
GOŠK Dubrovnik7:0Pomorac
Međimurje0:2Jaska Vinogradar
Segesta0:2Split
Vuteks Sloga0:3Osijek
Zrinski1:5Slaven Belupo
Mladost Antin0:1Varaždin
Bistra0:2Cibalia
Podravac1:3Šibenik
Slavonija2:3Istra 1961
Opatija9:8 **Zagreb
Ponikve1:2Dinamo
Funtana0:2Hajduk
Lekenik2:4Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!