Nogomet

Inter poražen u Novigradu, Cibalia preko Bistre, GOŠK deklasirao Pomorac

Davor Mikulić • srijeda, 24.09.2014.
Inter poražen u Novigradu, Cibalia preko Bistre, GOŠK deklasirao Pomorac

Dubrovački GOŠK s čak sedam je pogodaka ispratio goste iz Kostrene, a od natjecanja se oprostio i Inter iz Zaprešića. Jedini drugoligaš koji je uspješno savladao svoju prepreku bila je Cibalia...

Vjerojatno i najjači susret u kojem nije sudjelovao jedan od prvoligaša odigrali su Bistra i Cibalia. Gosti iz Vinkovaca poveli su već u 17. minuti kada je Jakov Puljić iz daljine sjajno pogodio mrežu domaćeg vratara i to je bio rezultat s kojim se otišlo na odmor. Igrači Iztoka Kapušina u nastavku su morali tražiti izjednačenje, ali nakon samo tri minute igre pitanje prolaska u osminu finala drugim je pogotkom riješio Jakov Puljić koji je Bistri zabio i u drugoligaškom ogledu odigranom prije nešto manje od tri tjedna.

Od drugoligaša su još igrali Inter i Pomorac koji su se oprostili od natjecanja u Hrvatskom nogometnom kupu, a posebno bolan je poraz momčadi iz Kostrene. Nakon velikih problema u Dubrovnik je otputovalo samo trinaest igrača, a GOŠK ih je ispratio sa sedam pogodaka u mreži vratara Magdaša. Nakon prvih 45 minuta susreta sve je bilo riješeno jer je domaćin imao četiri pogotka prednosti. Domagoj Veraja je došao do hat-tricka u samo dvadeset minuta, a jedan je dodao Ivo Caput. U nastavku su se među strijelce još upisali Antonio Dragić, Domagoj Torbarina i Nediljko Grgurinović.

Inter je gostovao kod neugodnog trećeligaša Novigrada koji je sasvim zasluženo stigao do pobjede, a ona je mogla biti i s većim rezultatom. Oba pogotka Novigrad je zabio u prvom dijelu susreta i to u periodu od samo pet minuta. Za vodstvo je zabio Luka Mijoković u 28., a pobjedu je potvrdio Paolo Grbac u 32. minuti.

Šibenik je na putu do osmine finala čekao susret protiv Podravca iz Virja i već od 16. minute imali su vodstvo koje je donio Marko Kartelo. Deset minuta poslije Fuštin je povećao vodstvo, ali domaćin je ekspresno odgovorio preko Hrvoja Hrženjaka i samo minutu poslije smanjio rezultat na 2:1. Mreže su u nastavku mirovale tek jedanaest minuta kada su igrači Šibenika ponovno su povećali svoju prednost, te ju održali do samog kraja. Pobjedu je potvrdio Perica Šare.

Samo tri dana nakon prvenstvenog dvoboja snage su ponovno odmjerili Mladost iz Antina i Varaždin, a ovog puta uspješniji su bili gosti koji su identičnim rezultatom uzvratili za nedjeljni poraz. Jedini pogodak na susretu koji je kasnio s početkom gotovo pola sata postignut je u prvom dijelu. Pobjednika i putnika u osminu finala odlučio je Juraj Nemanić u 32. minuti. Domaćinu nije pomoglo niti to što je Varaždin od 72. minute igrao s desetoricom nakon što je zbog drugog žutog kartona igru morao napustiti Marko Murselović.

Prolazak u daljnju fazu natjecanja na gostovanju je izborio i Vinogradar koji je bio bolji od Međimurja. Odmah na samom početku, već u petoj minuti, gosti su poveli iz kaznenog udarca. Sudac Vučković pokazao je na bijelu točku, a siguran realizator bio je Nikola Bucković. Mreže su mirovale do kraja poluvremena, a u nastavku su gosti postigli još jedan brzi pogodak. Stefan Gavarić je bio strijelac za 0:2, što se kasnije pokazalo i konačnim rezultatom.

Hrvatski nogometni kup

1/16 finala

BSK Bijelo Brdo2:5Lokomotiva
Novigrad2:0Inter-Zaprešić
Zagora1:5Zadar
GOŠK Dubrovnik7:0Pomorac
Međimurje0:2Jaska Vinogradar
Segesta0:2Split
Vuteks Sloga0:3Osijek
Zrinski1:5Slaven Belupo
Mladost Antin0:1Varaždin
Bistra0:2Cibalia
Podravac1:3Šibenik
Slavonija2:3Istra 1961
Opatija9:8 **Zagreb
Ponikve1:2Dinamo
Funtana0:2Hajduk
Lekenik2:4Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!