Rukomet

Mladi Celjani umalo priredili senzaciju protiv Vardara, Veszprem i RN Löwen uvjerljivi

Jelena Bagarić • subota, 27.09.2014.
Mladi Celjani umalo priredili senzaciju protiv Vardara, Veszprem i RN Löwen uvjerljivi
Foto: EPA

Nova sezona Lige prvaka započela je još u četvrtak utakmicom Kadetten Schaffhausena i Kielcea, ali pravi rukometni vikend započeo je u subotu trima ogledima skupine C i jednim skupine B. Veszprem i RN Löwen lako su se obračunali sa svojim protivnicima, dok je Celje bilo na korak do pobjede nad moćnim Vardarom. U jedinom susretu skupine B Wisla je lako svladala turski Bešiktaš.

Čehovski Medvedi – MKB-MVM Veszprem 32:37 (17:19)

Prvi susret subotnjeg rasporeda u Ligi prvakinja odigrali su Čehovski Medvedi i Veszprem. Ovaj dvoboj snažnih momčadi skupine C ipak je pripao Veszpremu. U susretu koji je obilovao pogocima, moćni Veszprem je na kraju odnio pobjedu i osvojio prva dva boda u novoj sezoni Lige prvaka.

Veszprem je dobro počeo utakmicu i poveo je s tri pogotka, ali Rusi su sustigli. Obrane su se dosta mučile u početku i bilo je dosta tehničkih grešaka, no Veszprem je uglavnom uspijevao održati svoje vodstvo. Do kraja prvog dijela momčad Antonia Carlosa Ortege nije se uspjela previše odvojiti pa na odmor odlazi samo s dva pogotka prednosti. Međutim, pitanje pobjednika rješava već u prvih deset minuta nastavka. U 40. minuti vodili su Mađari rezultatom 27:20, a za rusku momčad to je bilo nedostižno.

Momir Ilić bio je prvi topnik Veszprema s 11 postignutih pogodaka. Renato Sulić zabio je sedam pogodaka, ali utakmicu nije završio zbog crvenog kartona koji je zaradio nakon tri isključenja. Mirko Alilović obranio je dvije lopte, a Roland Mikler 14. U momčadi Čehovskih Medveda najbolji je bio Aleksander Dereven s devet postignutih pogodaka.

Orlen Wisla Plock - Besiktas MOGAZ HT 28:19 (13:7)

Rukometaši poljske Wisle opravdali su status favorita u utakmici skupine B protiv turskog Bešiktaša, koji se po prvi puta natječe u Ligi prvaka. Iako su već imali status slabije momčadi u ovom susretu, u Poljsku su doputovali bez četiri važna igrača među kojima je i hrvatski rukometaš Ivan Ninčević.

Kroz prvi dio susreta pružali su Wisli solidan otpor. Bilo je tu mnogo kontranapada, ali i izgubljenih lopti i tehničkih grešaka. Oba vratara na početku su dobro branila i to je razlog zašto nije bilo puno više pogodaka u prvih 30 minuta. Kako je poluvrijeme odmicalo, Wisla se odvojila na sigurnih pet razlike i to je do kraja i zadržala.

U nastavku je razlika u kvaliteti bila očita, a rukometaši Bešiktaša više nisu imali snage parirati Wisli kao što su to činili u prvom poluvremenu. Wislu je predvodio Dan Racotea sa sedam postignutih pogodaka, dok su se s po četiri pogotka kod Bešiktaša istaknuli Ramazan Döne i Tolga Özbahar.

Celje Pivovarna Laško – Vardar 26:27 (12:12)

Definitivno najzanimljiviju utakmicu dana odigrali su Celje i Vardar. Borbeni Celjani bili su jako blizu pobjede, no dvije njihove greške u završnoj fazi utakmice presudile su pobjednika. Iako su kroz tri četvrtine susreta vodili, promašen sedmerac i neiskorišten napad za izjednačenje u 58. minuti dali su Vardaru pobjedu.

Početak je pripao Vardaru koji je poveo 2:0, ali brzo su se vratili Celjani, izjednačili i nedugo nakon toga i poveli. U jednom trenutku su čak i vodili 11:5. Na poluvrijeme se ipak otišlo bez pobjednika s rezultatom 12:12 budući da se Vardar uspio vratiti u susret. U drugom dijelu Celje je igralo odlično. Matevž Skok odlično je branio, a to su u napadu još bolje koristili njegovi suigrači. Na ruku im je išao i izravni crveni karton Blaženka Lackovića koji je morao teren napustiti u 42. minuti.

Celje je konstantno imalo prednost od dva pogotka, ali u posljednjih osam minuta ušlo je s dva igrača manje. Vardar to odlično koristi i serijom od tri pogotka konačno prelazi u vodstvo. Igralo se gol za gol, a onda je Miha Zarabec promašio sedmerac. No, Vardar idući napad ne koristi i Celje ponovo ima priliku izjednačiti, ali griješi u napadu i Vardar zabija pogodak za 27:25. To je i odlučilo pobjednika jer više nije bilo vremena za popravak. Timur Dibirov s 11 pogodaka bio je najefikasniji kod Vardara, dok je Arpad Šterbik skupio 21 obranu, a Blaženko Lacković i Igor Karačić se nisu upisali u listu strijelaca. Mlade Celjane predvodio je Miha Zarabec s deset pogodaka.

Rhein-Neckar Löwen –Montpellier Agglomeration 35:24 (18:11)

U posljednjem susretu dana i skupine C Rhein-Neckar Löwen uvjerljivo je slavio protiv Montpelliera. Već u prvom poluvremenu Lavovi su prelomili susret na svoju stranu i osigurali prvu pobjedu na domaćem terenu. Francuska momčad bila je nemoćna protiv raspoloženih Nijemaca koji su u konačnici slavili s velikih 11 pogodaka prednosti.

Već na samom početku utakmice mannheimski Lavovi dirigirali su susretom. Brzo su stvorili rezultatsku prednost koju su tijekom poluvremena samo povećavali. Montpellier hrvatskog reprezentativca Venia Loserta nije pronalazio način da zaustavi raspoložene rukometaše RN Löwena.

Niti u nastavku susreta nije bilo drugačije. RN Löwen je odlično igrao i bez ikakvih problema pronalazio put do protivničke mreže. Prednost je stalno bila oko deset pogodaka i nikako to francuska momčad nije mogla smanjiti. U konačnici su domaćini slavili rezultatom 35:24 i izborili prva dva boda u novoj sezoni Lige prvaka. Bjarte Myrhol bio je najefikasniji u redovima RN Löwena sa šest pogodaka. Montpellier su predvodili Jure Dolenec, Vid Kavtičnik i Diego Simonet s po četiri pogotka.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Orlen Wisla Plock28:19Bešiktaš MOGAZ HT
KIF Kolding35:21Flensburg
Alingsas HK28:38Barcelona
1Barcelona 10338:280+5817
2KIF Kolding 10292:273+1914
3Orlen Wisla Plock 10288:280+813
4Flensburg 10288:277+1112
5Alingsas HK 10252:298-462
6Bešiktaš MOGAZ HT 10253:303-502

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crodevils29.09.2014. u 16:22
    2 najmlađe ekipe u LP (celje i zagreb) ove bi sezone mogle imati važnu ulogu u LP
    crodevils