Nogomet

Mazzarri: "Inter će demonstrirati da zna kako se igra nogomet"

Sportnet • četvrtak, 02.10.2014.
Mazzarri: "Inter će demonstrirati da zna kako se igra nogomet"
Foto: EPA

U večerašnjem dvoboju drugog kola skupine F, snage će odmjeriti milanski Inter i Qarabag, klub iz azerskog grada Agdama.

Interu će ovo biti drugi azerski klub protiv kojeg se susreće u Europi, prvi je bio Neftči u sezoni 2012./2013. Interesantno je da je u dvobojima protiv Neftčija posebno inspiriran bio hrvatski napadač Marko Livaja koji je u dvama susretima protiv navedenog kluba uknjižio tri pogotka. Qarabag se još nije susretao s talijanskim klubovima u Europi.

Nakon prvog kola talijanski velikan drži primat na tablici svoje skupine s tri osvojena boda. Nerazzurri su svoje bodove zaradili pobijedivši Dnipro pogotkom Danila D'Ambrosija čime su uspješno apsolvirali neugodno ukrajinsko gostovanje. Konjanici su se u prvom kolu sučelili sa Saint-Etienneom, u utakmici koja je završila nepopularnim rezultatom 0:0. Podjela bodova ovih kluba izazvala je iznenađenje među ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu te su Azeri pokazali kvalitetu i budućim protivnicima dali do znanja da neće predstavljati lak plijen za njih.

Domaćin je u prošlom kolu Serie A doživio izrazito neugodan poraz izgubivši od Cagliarija 1:4. Poslije utakmice, trener Intera Walter Mazzari je izjavio: “Vjerojatno sam pogriješio kod nekih stvari jer nisam računao na umor pojedinih igrača. Ovo je lekcija koja će poslužiti svima, moramo se poboljšati, razgovarati i napraviti nešto konkretno.”

Qarabag je pobjedom u prošlom kolu nad Neftčijem od 3:1 zasjeo na treće mjesto prvenstvene tablice.

Za susret s Azerima, Mazzariju nedostaju Bonazzoli, Campagnaro , Dodo, Campagnaro, Kovačić i Jonathan. Gostujući strateg, najbolji azerski internacionalni strijelac s 14 pogodaka Gurban Gurbanov će biti lišen usluga dvojice Brazilaca: Chumbinha i Danila Diasa.

Obrambeni igrač Qarabaga, albanski reprezentativac Ansi Agolli u svezi šansi njegovog kluba kaže: ”U nogometu se nikad ne zna.” Osvrnuo se na zadnju utakmicu igranu u nacionalnom dresu: “Tko bi mislio da će naša reprezentacija pobijediti Portugal u gostujućoj utakmici? No, mi jesmo.“

Strateg domaćih ponudio je svoju najavu susreta: "Siguran sam da ćemo odigrati drukčiji tip utakmice s obzirom na našu konkurentnost i demonstrirat ćemo da znamo kako se igra nogomet. Ova utakmica će nam poslužiti da pokaže kako je slučaj Cagliari bio samo posrtaj na našem putu".

Hrvoje Ožanić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!