Europska liga, skupina D, 2. kolo, 02.10.2014, 21:05 h
Celtic
Celtic
Kris Commons 6'
1:0(1:0) Dinamo
Dinamo

Video: Dinamo dominirao na Celtic Parku, ali u Zagreb se vraća bez bodova

Ante Dubravac • četvrtak, 02.10.2014.
Video: Dinamo dominirao na Celtic Parku, ali u Zagreb se vraća bez bodova
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U drugom kolu Skupine D Europske lige nogometaši Dinama gostovali su na Celtic Parku. Iako su igrači trenera Zorana Mamića većim dijelom utakmice bili bolji domaćini su ranim pogotkom došli do minimalne pobjede.

Celtic
Celtic
Dinamo
26
Craig Gordon
3
Emilio Izaguirre
4
Efe Ambrose
5
Virgil van Dijk
22
Jason Denayer
8
Scott Brown
15
Kris Commons
(do 69')
25
Stefan Johansen
27
Alexandar Tonev
(do 88')
32
Mubarak Wakaso
(do 78')
10
Anthony Stokes
Pričuvni igrači
33
Beram Kayal
69'
28
Leigh Griffiths
78'
16
Jo Inge Berget
88'
Trener
Ronny Deila
28
(do 83')
90
(do 60')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Svoj ovosezonski nastup u grupnoj fazi Europske lige nogometaši Dinama otvorili su sigurnom domaćom pobjedom protiv Astre dok je Celtic odigrao bez pobjednika na gostovanju kod Red Bull Salzburga.

Zoran Mamić odlučio je od prve minute Josipu Šimuniću na stoperskoj poziciji pridodati Sigalija, dok su u napadu bili Wilson, Soudani i Čop.

Samo šest minuta igre bilo je potrebno domaćinima da dođu do vodstva. Anthony Stokes je lijepo pronašao Krisa Commonsa koji preciznim udarcem matira Eduarda i dodatno podiže atmosferu na tribinama te stavlja pritisak na Dinamo čiji igrači nikako nisu mogli povezati nekoliko dodavanja prema naprijed već je lopta gotovo stalno bila kod stopera.

Prvu pravu akciju gosti su odigrali u 19. minuti kada su kombinirali Soudani i Pinto koji je odlično proigrao Wilsona čiji udarac odlazi preko gola. Desetak minuta kasnije Wilson je snažno pokušao iz daljine međutim ovoga puta je vratnica spasila Gordona.

Do kraja prvoga poluvremena još je dva puta pokušao Wilson te jednom Pinto međutim manjak preciznosti te domaći vratar Gordon osigurali su Celticu odlazak na odmor s minimalnom prednošću.

I u nastavku susreta Dinamo je nastavio s pritiskom, a gotovo je nevjerojatno što je propustio Wilson u 55. minuti kada je ostao potpuno sam ispred Gordona, ali domaći vratar opet izlazi kao pobjednik. Kada se činilo da je Celtic uspostavio ravnotežu na terenu Dinamo je opet stvorio nekoliko prilika, a blizu pogotka bio je Brozović kojem je malo nedostajalo da s ruba šesnaesterca savlada Gordona.

Osam minuta prije kraja Šimunić je glavom spustio jednu loptu za Soudanija koji s pet metara nije dovoljno precizan pa je Celtic zahvaljujući boljem ulasku u susret došao do vrijedna tri boda, a Dinamo definitivno ima za čime žaliti.

U idućem kolu Dinamo gostuje kod Salzburga dok će Celtic biti još jednom domaćin, ovoga puta Astri.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Celtic1:0Dinamo
Astra Giurgiu1:2Salzburg
1Salzburg 621:8+1316
2Celtic 610:11-18
3Dinamo 612:15-36
4Astra Giurgiu 66:15-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2014. u 15:48
    Nakon (ne)prospavane noći, ipak mogu reći da je ovo približno Dinamu koji bi htjeli gledati. Ako ovako nastavimo biti će dobro. Konačno imamo momčad za koju znamo koji će igrači igrati, a ne silne improvizacije s Jurčićem, Ivankovićem, Čačićem... Ako se i ne uspije ove sezone, svakako zadržati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.10.2014. u 13:05
    šteta bodova za Dinamo, po meni puno bolji sinoć
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.10.2014. u 12:39
    A ti nekome soliš pamet a najavljuješ dočekivanje jeseni u europi, pravi stručnjak, nema šta.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.10.2014. u 12:04
    obrana dinama je taktički jako loša. uvijek su preduboko u svojoj polovici, stoga je i vezni red razvučen po prevelikom dijelu terene... dinamo mora uzeti brže stopere koji će potjerati obranu puno više prema naprijed. Joe vrijeme je za penziju!
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir03.10.2014. u 11:43
    Dobra utakmica, zanimljiva, napeta. Visok tempo svih 90min. Ali kada ne zabiješ onda niti ne dobiješ. dinamo je bio bolji 70 min.(od 20-e) napadao, stvarao šanse, ali dinamo je promašio čuda, previše šansi i onda to završi ovako. Tu je sva filozofija, ako ne zabiješ nemožeš niti dobiti i kraj... [više na forumu]
    Mithrandir