Nogomet

Video: Domagoj Vida odigrao 90 minuta u pobjedi Dinama, Ivica Vrdoljak asistent

Davor Mikulić • četvrtak, 02.10.2014.
Video: Domagoj Vida odigrao 90 minuta u pobjedi Dinama, Ivica Vrdoljak asistent
Foto: EPA

Susreti drugog kola u grupama J, K i L nisu donijeli niti jedan neriješeni ishod, a pobjede su upisali Domagoj Vida s Dinamom iz Kijeva i Ivica Vrdoljak s Legijom koja je u Turskoj bila bolja od Halilhodžićevog Trabzona...

Skupina J

Aalborg – Rio Ave 1:0

Nakon što su u utakmicama prvog kola i Aalborg i Rio Ave upisali poraze, u drugom kolu je na red došao međusobni ogled nakon kojeg je sretnija ipak bila domaća momčad.

Prvi dio nije donio niti jedan pogodak, unatoč nekoliko dobrih prilika na obje strane. Kao najbolja ističe se ona iz 31. minute kada je Diego Lopes izveo slobodan udarac s ruba šesnaesterca, a domaći vratar odličnom reakcijom brani uz pomoć vratnice.

Za gostujuću se momčad kobnim pokazao početak drugog poluvremena kada je Aalborg došao do prednosti nakon nepune minute igre. S lijeve je strane loptu u peterac ubacio Gorter, a Helenius nadskače svog čuvara i posprema je u mrežu.

Najveću priliku u preostalom dijelu susreta također je imao domaćin. Anders Jacobsen se u 61. minuti nakon sjajne solo akcije izborio za udarac koji je otišao malo pored gola.

Dinamo Kiev – Steaua 3:1

Drugu pobjedu upisao je kijevski Dinamo koji je dočekao Steauu i već na predah otišao s prednošću. Prvo je svaka je momčad imala po jednu dobru priliku, a puno opasnija bila je ona Steaue kada je Alexandru Chipciu pogodio vratnicu. Pogodak je stigao pred kraj poluvremena. Belhanda je u 40. minuti izveo slobodan udarac i loptu uputio prema petercu gdje ju dočekuje Yarmolenko, te uspijeva zabiti pored gostujućeg braniča.

Pogodak koji je gostima nadu sveo na minimum postignut je u 66. minuti, iako su prije toga opasno prijetili još Kravets i Lens. Strijelac prvog pogotka ovog je puta bio u ulozi asistenta. Dočekao je ubačaj na drugoj vratnici i spustio loptu u sredinu za Kravetsa koji nalijeće na nju i potvrđuje nova tri boda svoje momčadi.

U 89. minuti Rumunji su ipak uspjeli doći do pogotka nakon što je Stanciu matirao Rybku, no u drugoj minuti sudačke nadoknade Teodorczyk ponovno donosi dvostruku prednost Dinamu i definitivno potvrđuje pobjedu.

Svih devedeset minuta u redovima domaće momčadi odradio je Domagoj Vida.

Skupina K

Dinamo Minsk – Fiorentina 0:3

Fiorentinu je put u drugom kolu odveo u Bjelorusiju gdje ih je dočekao Dinamo iz Minska. Već u šestoj minuti gosti su mogli povesti nakon što se u sjajnoj prilici našao Bernardeschi, no iz blizine je pucao ravno u vratara Ignatovicha koji je tako zaustavio udarac. Sjajnom je reakcijom na drugoj je strani morao uzvratiti Tatarusanu koji je u 26. minuti zaustavio udarac Adamovića.

Prvi pogodak u domaćoj mreži gledatelji su vidjeli sedam minuta poslije kada je strijelac bio Alberto Aquilani. Na desetak metara, malo iskosa, dočekao je loptu koju nakon ubačaja nije uspio uhvatiti domaći vratar i neobranjivo zakucava za minimalno vodstvo.

U posljednjim trenucima prvog dijela domaćin je mogao izjednačiti, ali udarac glavom Diomandea bio je za malo neprecizan.

Zaprijetio je domaćin odmah nakon sedam minuta igre u nastavku nepreciznim udarcem Figuereda, no u 61. minuti Fiorentina je imala prednost koja je do kraja bila nedostižna za Bjeloruse. Josip Iličić nije imao težak zadatak i iskorištava asistenciju Lazzarija za lagani pogodak. Šest minuta poslije definitivno je zaključena pobjeda nakon što je Iličić upisao asistenciju i sjajno uposlio Bernardechija.

Guingamp – PAOK 2:0

Poslije četiri uzastopna poraza, među kojima je i susret prvog kola grupe K protiv Fiorentine, Guingamp je na svom terenu došao do pobjede protiv grčkog PAOK-a.

Pokušaji Marveauxa, Kerbrata i Pieda s jedne, odnosno Panagiotoudisa s druge strane nisu bili precizni pa se na predah otišlo bez rezultatskih promjena, no nakon samo dvije minute u nastavku ponovno su počele domaće prijetnje. Gostujući je vratar odličnom reakcijom obranio udarac Schwartza koji je išao pod gredu, ali nije mogao ništa kada je odbijanac u donji lijevi kut poslao Marveaux.

Taj pogodak očito je pogodio gostujuće igrače koji su se od pobjede oprostili samo tri minute poslije. S više od dvadeset metara gornji lijevi kut gostujućih vrata neobranjivo je pogodio Marveaux i svojim drugim pogotkom na utakmici Guingampu donio prva tri boda.

Gosti su pokušali do kraja doći barem do počasnog pogotka, no niti to im nije uspjelo pored vratara Lossla.

Skupina L

Lokeren – Metalist 1:0

I dalje je bez bodova momčad Metalista koja je poražena i na gostovanju kod Lokerena. Jedini pogodak postignut je u drugom dijelu utakmice, no domaća je momčad do prednosti mogla i puno prije. M'Baye Leye se našao u dobroj situaciji u 16. minuti, no taj udarac je uspio obraniti vratar Metalista koji je loptu skrenuo u korner.

U 47. minuti nakon dobrog prodora za udarac se zborio Besart Abdurahimi, bivši igrač Zagreba, ali pucao je ravno u Disljenkovića. Najbliže pogotku gosti su bili u 67. minuti kada je Xavier ispratio loptu i gađao pod gredu, što je obranio Barry. Kazna je zato stigla poslije samo sedam minuta.

Niil De Pauw je uz dosta sreće uspio zatresti gostujuću mrežu nakon što je lopta poslije njegovog udarca promijenila smjer ispred Disljenkovića i na taj ga način prevarila.

Lokeren je do kraja imao još dva vrlo dobra pokušaja, ali rezultat se više nije mijenjao.

Trabzonspor – Legia 0:1

Za drugu minimalnu pobjedu Legia našeg Ivice Vrdoljaka morala je pobijediti Halilhodžićev Trabzonspor, što im je i pošlo za rukom. Od rane faze susreta, od 16. minute, gosti su imali vodstvo do kojeg su došli pogotkom Kucharczyka. Dugu loptu mu je poslao Vrdoljak, a on ju prima i s lijeve strane odlično pogađa suprotni kut.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena domaćin je mogao izjednačiti, ali udarac Majeeda Warisa obranio je Kuciak.

Nastavak susreta u potpunosti je pripao domaćoj momčadi koja je imala niz prigoda, ali na njihovu žalost, nisu ih znali u uspjeli iskoristiti. Legia je od 88. minute bila s igračem manje na terenu nakon što je Zyro morao napustiti igru zbog dva žuta kartona. Trener Poljske momčadi napravio je samo dvije izmjene, a Ivica Vrdoljak imao je punu minutažu.

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Aalborg BK1:0Rio Ave
Dynamo Kijev3:1FCSB
1Dynamo Kijev 510:4+612
2Aalborg BK 55:8-39
3FCSB 511:7+47
4Rio Ave 53:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!