Rukomet

Cindrićevih devet nedovoljno za slavlje Metalurga u Brestu, Veszprem bolji od RN Löwena

Zvonka Keliš • subota, 04.10.2014.
Cindrićevih devet nedovoljno za slavlje Metalurga u Brestu, Veszprem bolji od RN Löwena

Nova uzbuđenja na europskim rukometnim terenima donijela je ova subota. U sklopu drugoga kola Lige prvaka u skupini A Meškov Brest je na svom terenu sigurno slavio nad makedonskim Metalurgom, dok skupina C donosi uvjerljiv Vardar protiv Čehovskih Medveda te pravi derbi Veszprema i RN Löwena u kojem pobjedu odnosi mađarska momčad. Kielce nije imalo problema na putu do novog slavlja u skupini D, dok je Dunkerque nanio drugi ovosezonski poraz Motor Zaporožju.

Meškov Brest - Metalurg 28:24 (12:10)

Pred oko dvije i pol tisuće gledatelja u svojoj dvorani Victoria u Brestu momčad Meškova stigla je do svog prvog slavlja u Ligi prvaka, a bolja je s četiri pogotka razlike bila od ekipe Metalurga trofejnog hrvatskog trenera Line Červara koja je tako, uz izostanak Renata Vugrinca, Darka Stanića te Pavela Atmana, upisala svoj drugi ovosezonski europski poraz. Poveo je Meškov odmah na startu te upisao vrlo dobro vodstvo 8:3 nakon čega crveni kartoni stižu Rastku Stojkoviću i Dejanu Manaskovu zbog svađe nakon prekršaja Makedonca nad Stojkovićem. Uspio se tada Metalurg približiti svom suparniku na minus dva (7:9) te s istim zaostatkom makedonska momčad odlazi na odmor (10:12).

Uvodne minute nastavka donijele su razigraniji Metalurg koji stiže na samo pogodak zaostatka, no serijom 5-1 domaćin ubrzo rješava pitanje pobjednika. Uz brze kontre i sigurne pogotke Meškov odlazi na 25:19, dok na koncu slavi 28:24. Dzmitrij Nikulenkau s pet je pogodaka predvodio Meškov Brest do pobjede, kapetan Ljubo Vukić zabio je četiri gola, David Špiler jedan, a Ivan Karačić se nije upisao u listu strijelaca, dok je Luka Cindrić u poraz svoje momčadi ugradio devet pogodaka.

Vardar - Čehovski Medvedi 39:28 (24:12)

Nakon minimalnog slavlja nad slovenskim Celjem u prvom kolu Lige prvaka te teške borbe u gostima, momčad makedonskog Vardara na najbolji je mogući način otvorila svoju novu dvoranu Jane Sandanski te je očitala pravu malu rukometnu lekciju ekipi Čehovskih Medveda. Uz odličnu atmosferu i podršku svojih navijača Vardar je poveo 4:0 nakon čega se gosti bude i stižu na 3:5. Nije trebalo dugo domaćinu da se odvoji na sigurnu prednost pa tako ubrzo ima vodstvo 13:5 koje potom raste i na 17:7, a iako se gostujuća momčad trudi zaustaviti svog suparnika s različitim obranama, to joj ne polazi za rukom te se na predah odlazi s velikih domaćih 24:12.

Pitanje pobjednika tako je riješeno već u prvome poluvremenu stoga trener Raul Gonzalez u nastavku daje priliku svim svojim igračima. Iskoristili su to Medvedi kako bi stigli na minus osam (20:28), no više od toga nisu mogli te Vardar na koncu slavi s odličnih 39:28. Timur Dibirov za Vardar je zabio osam golova, Igor Karačić pet, a Blaženko Lacković dva, dok se Alexander Dereven kod Čehovskih Medveda sedam puta upisao u listu strijelaca.

Veszprem - Rhein-Neckar Löwen 27:24 (10:11)

Pravi derbi i rukometnu poslasticu donio je dvoboj dvije neporažene momčadi prvoga kola Lige prvaka, Veszprema i RN Löwena, a u Mađarskoj je slavlje nakon velike borbe punih 60 minuta pripalo domaćinu. Iako gosti bivaju bolji na startu te upisuju vodstvo 3:1, domaćoj momčadi nije trebalo dugo da se razbudi i uigra stoga već u devetoj minuti preokreće rezultat u svoju korist (4:3). Uwe Gensheimer sredinom prvoga dijela dovodi Lavove na 6:4, prednost koju Nijemci čuvaju sve do odlaska na odmor kada se Mađari približavaju na minus jedan (10:11).

Napeto i borbeno bilo je i u nastavku stoga se u uvodnim minutama drugoga poluvremena igra pogodak za pogodak. Sredinom drugoga dijela kreće, pak, domaće odvajanje na sigurnih 20:17, a iako se njemačka momčad ne predaje te nastavlja hvatati priključak, ne uspijeva i poravnati rezultat stoga Veszprem na koncu upisuje i drugo ovosezonsko europsko slavlje (27:24). Momir Ilić suparničku je mrežu zatresao devet puta, a Renato Sulić je dodao njih četiri, dok je Uwe Gensheimer bio najraspoloženiji kod RN Löwena također s devet golova.

Vive Tauron Kielce - Pick Szeged 37:32 (18:17)

"Mnogo, mnogo sam sretan zbog naše igre danas. Naš je suparnik igrao bolje nego u svom prvom susretu u Ligi prvaka, a mi smo uz to griješili. Sami igrači su bili pripremljeni na postizanje više pogodaka i na kraju su morali zadržati konstantu", kazao je nakon susreta trener Kielcea Talant Dujšebajev, dok je strateg Pick Szegeda Juan Carlos Pastor izjavio: "Mislim da smo igrali dobro, ali čestitam Kielceu na također dobroj utakmici, međutim, mi smo u drugom poluvremenu učinili mnogo pogrešaka. Ovakva igra je minimum kojeg moramo pokazati i sigurna sam da ćemo već u sljedećem susretu pokazati više."

Poljski rukometni prvak u sklopu drugoga je kola Lige prvaka zaigrao i u svom prvom europskom susretu na domaćem terenu na kojem, pak, predvođen svojim navijačima stiže do sigurnog slavlja s pet pogodaka prednosti nad ekipom Pick Szegeda. Zanimljivo je u susretu bilo od prve minute, a iako se domaćin trudi sa svojom 5-1 obranom s Manuelom Štrlekom na prednjem, zaustaviti svog suparnika, isti nakon sedam minuta igre stiže do vodstva 4:2. No, razbranio se tada Slawomir Szmal, a iako Michal Jurecki zbog prekršaja na Deanu Bombaču dobiva izravan crveni karton, Kielce uspijeva ubrzo preokrenuti rezultat u svoju korist (8:7) kako bi s minimalnom prednošću i otišao na odmor (18:17).

Nastavak je donio koncentriraniju domaću momčad koja se u uvodnim minutama drugog poluvremena odvaja na 22:18, a potom i 24:19, dok se gosti sve više muče s obranom Poljaka. U završnicu susreta stoga se ulazi s domaćih 31:24 da bi Kielce do svoje druge europske pobjede stigao sa sigurnih +5 protiv Pick Szegeda (37:32). Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Karol Bielecki sa šest postignutih pogodaka, Manuel Štrlek je dodao njih četiri, Ivan Čupić i Denis Buntić po dva, Željko Musa jedan, a Marin Šego je sakupio četiri obrane, dok su najbolji kod Pick Szegeda bili Zsolt Balogh i Dean Bombač s po deset golova, a Alen Blažević se nije upisao u listu strijelaca.

Motor Zaporožje - Dunkerque 21:23 (10:9)

Nakon što je ukrajinsko Motor Zaporožje na otvaranju europske sezone minimalno poraženo od Pick Szegeda (26:27), na svom su terenu Ukrajinci pretrpjeli još jedan poraz, a ovoga puta bolji od njih bio je francuski prvak Dunkerque. Domaćin je dobro otvorio susret, poveo je 2:0, no mini serijom pogodaka Francuzi se vraćaju u susret. Uz sigurne 6-0 obrane na obje strane, kao i učinkovite vratare Williama Annotela i Richarda Štochla, do pogodaka se nije lako dolazilo stoga se na predah odlazi s domaćih i minimalnih 10:9.

Nije se mnogo promijenilo u nastavku, napadi i dalje bivaju gotovo pa bezidejni uz previše akcija i pokušaja jedan na jedan, stoga se i nastavlja igra pogodak za pogodak. Dunkerque se tek sredinom drugoga poluvremena uspijeva odvojiti na +2 (16:14), a iako Motor tri minute prije samoga kraja stiže na 21:21, Francuzi bivaju sigurni do isteka 60. minute te upisuju slavlje 23:21. Odličan je kod Dunkerquea Julian Emonet sa šest pogodaka, dok su se kod Motor Zaporožja istaknuli Sergij Burka i Mikola Stetsyura s po pet golova.

Foto: Facebook - Meškov Brest

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kiel34:32La Rioja
Meškov Brest28:24Metalurg Skoplje
Paris Saint-Germain27:22RK Zagreb
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2014. u 01:10
    joso je bolji
    Obrisan korisnik