Rukomet

Sigurni Štrlek i Šego u novoj gostujućoj pobjedi poljskog prvaka Kielcea

Zvonka Keliš • utorak, 07.10.2014.
Sigurni Štrlek i Šego u novoj gostujućoj pobjedi poljskog prvaka Kielcea

Rukometaši aktualnog poljskog prvaka Kielcea u sklopu šestog su kola PGNiG Superlige stigli u goste ekipi Stal Mieleca te su se kući potom vratili s novom uvjerljivom pobjedom u kojoj su se istaknuli hrvatski rukometaši Manuel Štrlek i Marin Šego.

Momčad poljskog Kielcea nije imala problema sa svojim novim suparnikom u domaćem prvenstvu pa je tako u sklopu šestog kola PGNiG Superlige snage odmjerila s ekipom Stal Mieleca od koje je bolja bila s 11 pogodaka razlike te se sada okreće nedjeljnom dvoboju trećeg kola Lige prvaka koji joj u goste dovodi ukrajinsko Motor Zaporožje.

U susret je aktualni poljski prvak krenuo bez Hrvata Ivana Čupića, kao i bez Gregorza Tkaczyka i Tomasza Rosinskog, no i bez svoje trojke siguran je bio od samoga starta kada serijom pogodaka osigurava uvodno vodstvo 5:0. Uzvraća potom domaćin svojom serijom pogodaka za 4:5, no do sredine prvoga poluvremena gosti se nanovo odvajaju na sigurniju prednost (9:6). Do odlaska na odmor Kielce nastavlja povećavati svoju prednost pa se tako na predah odlazi s gostujućih 17:12.

Uvodne minute nastavka donijele su novu mini seriju pogodak za Kielceovih 22:14 nakon čega slijedi igra pogodak za pogodak u kojoj se domaća momčad trudi pružati što bolji otpor. Međutim, nije joj to bilo dovoljno za hvatanje priključka, naime, momci Talanta Dujšebajeva u samoj se završnici dodatno odvajaju. Odlazi tako gostujuća momčad na 30:20 da bi na kraju slavila s uvjerljivih 34:23.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Krzysztof Lijewski sa šest postignutih pogodaka, po pet su dodali Manuel Štrlek, Uroš Zorman, Tobias Reichmann i Karol Bielecki, Denis Buntić i Željko Musa nisu se upisali u listu strijelaca, a Marin Šego je sakupio osam obrana, dok je najbolji kod Stal Mieleca bio Grzegorz Sobut s pet golova.

PGNiG Superliga, 6. kolo:
Stal Mielec - Vive Tauron Kielce 23:34 (12:17)

Foto: www.vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!