Nogomet

Bistra zaustavila Sesvećane, Gorica ispustila dva pogotka prednosti

Davor Mikulić • četvrtak, 09.10.2014.
Bistra zaustavila Sesvećane, Gorica ispustila dva pogotka prednosti
Foto: Davor Mikulić

Iza nas je deseto kolo Druge HNL u kojem se za iznenađenje pobrinula Bistra koja je slavila u Sesvetama. Tri su utakmice završile bez pobjednika, a susret Intera i Pomorca nije niti odigran...

Vjerojatno najneočekivaniji rezultat ovog kola koje je odigrano u srijedu gledatelji su mogli vidjeti u Sesvetama gdje je domaćin, u tom trenutku drugoplasirana momčad, doživio poraz od momčadi Bistre.

Tijekom prvog dijela utakmice mreže se nisu tresle, ali zato su u nastavku bile dovoljne samo tri minute. Poveli su gosti preko Mate Paponje, a nakon nepunih deset minuta prednost je odvostručio Vitorio Da Silva Gabriel. U 69. minuti su Sesvete uspjele smanjiti nakon što je Domagoj Abramović bio siguran realizator najstrože kazne, ali do izjednačenja jednostavno nisu mogli jer je Bistra bila puno bolji protivnik.

Niz od dva uzastopna i prije svega neugodna poraza u kojima su primili šest pogodaka, a nisu postigli niti jedan, prekinuli su igrači Cibalije koji su morali hvatati rezultatski zaostatak od samog početka susreta. Živković je matirao Malenicu u drugoj, a Cibalia je poravnala u 18. minuti pogotkom Semira Aganspahića. Puno bolja i konkretnija gostujuća momčad do odlaska na odmor uspjela je potpuno okrenuti utakmicu u svoju korist. Strijelac je ponovno bio Aganspahić koji je u 42. minuti domaćeg vratara matirao glavom s pet metara.

Kako je Hrvatski dragovoljac započeo prvi, isto je tako započeo i drugi dio susreta. U 48. minuti se Zgrablić i Malenica nisu baš najbolje razumjeli, loptu je uzeo Matija Poredski i bez većih problema zabio u praznu mrežu.

Jedina utakmica sa samo jednim postignutim pogotkom odigrala se u Imotskom gdje je domaćin napokon uspio osvojiti sva tri boda na svom terenu. Zadnji im je put to uspjelo u prvom kolu, na samom otvaranju sezone kada je tamo gostovao Pomorac.

Pogodak vrijedan pobjede postigao je Mateo Galić u 55. minuti susreta pa će Segesta prekid niza bez pobjede morati tražiti u idućem kolu.

Nakon prvog poluvremena u Lučkom sve je ukazivalo na to da će Gorica upisati novu pobjedu, no u nastavku su se stvari promijenile.

U 18. minuti za vodstvo Gorice je zabio Nikola Rak, a od 33. minute već je bilo 0:2 kada je zabio i Matija Dvorneković. Nakon točno sat vremena igre najstrožu je kaznu iskoristio Sven Dedić kada su domaći ostali s desetoricom igrača an terenu, a šest minuta prije kraja konačnih 2:2 postavlja Mile Zelenika.

Momčad Rudeša uoči gostovanja u Dugopolju nije znala za poraz još od četvrtog kola, a situacija je i nakon njega ostala nepromijenjena. Čak štoviše, gosti su bili blizu osvajanja sva tri boda.

Lovro Šćrbec je pogodio za vodstvo Rudeša u 26. minuti i promjena nije bilo sve do pred kraj susreta. U 77. minuti vlastitu je mrežu pogodio Robert Babok, što se na kraju pokazalo i konačnim rezultatom.

U prvih pet kola Dugopolje nije primilo niti jedan pogodak, no u posljednjih pet kola stvari su sasvim drugačije pa tako imaju samo jednu pobjedu, onu protiv Pomorca.

Upravo je klub iz Kostrene bio u centru pažnje i uoči ovog kola. Naime, od danas bivši predsjednik, Zlatko Petričević, u ponedjeljak je obavijestio Hrvatski nogometni savez kako Pomorac nema kvorum igrača za susret protiv Intera pa se on nije niti igrao, pri čemu su Žuti dobili tri boda bez borbe. Ukoliko se do 17. kola još jednom ponovi isti scenarij, klub će biti izbačen u najniži rang natjecanja.

Druga HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Imotski1:0Segesta
Dugopolje1:1Rudeš
Hrvatski dragovoljac2:2Cibalia
Lučko2:2Gorica
Sesvete1:2Bistra
1Gorica 1729:12+1733
2Inter-Zaprešić 1828:17+1132
3Sesvete 1730:18+1228
4Cibalia 1722:20+228
5Dugopolje 1720:15+524
6Rudeš 1821:20+122
7Imotski 1719:27-822
8Segesta 1719:24-521
9Hrvatski dragovoljac 1820:30-1019
10Bistra 1713:24-1118
11Lučko 1713:27-1412

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!