Liga prvaka - Skupina A, 3. kolo, 11.10.2014, 18:00 h
RK Zagreb
RK Zagreb 19:17 Metalurg Skoplje
Metalurg Skoplje

Zagreb u posljednjim minutama velike borbe s Metalurgom uspio osigurati nove europske bodove

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • subota, 11.10.2014.
Zagreb u posljednjim minutama velike borbe s Metalurgom uspio osigurati nove europske bodove
Foto: Davor Sajko

Uzbudljivo je uistinu bilo ove subote predvečer u zagrebačkoj Areni u europskom dvoboju hrvatskog prvaka PPD Zagreba te makedonskog Metalurga. Nakon velike borbe punih 60 minuta, gosti su sredinom drugoga dijela prelomili rezultat u svoju korist da bi Zagrebovi Lavovi do samoga kraja vratili svoje vodstvo i osigurali nova dva europska boda.

PPD Zagreb - Metalurg 19:17 (10:8)

3. kolo Lige prvaka
ZAGREB - Arena Zagreb, Gledatelja: 7953
Suci: Krstić/Ljubić (Slovenija)

PPD Zagreb: Ivić (11 obrana), Stevanović; Mihić 2, Brozović 2, Stepančić 2, Šprem, Šebetić, Raković, Horvat 9, Šušnja, J. Valčić 1, T. Valčić, Obranović 1, Kovačević, Lukačec, Pavlović 2
Trener: Veselin Vujović

Metalurg: Mitrevski (7 obrana), Kocić; Ojleski 2, Dimovski 1, Lipovina 1, Georgievski 1, Mirkulovski 2, Markovski, Mojsovski 2, Atman 3, Cindrić 4, Nelovski, Jonovski, Marsenić, Borozan, Đukić 1
Trener: Lino Červar

Sedmerci: PPD Zagreb: 7/7; Metalurg: 2/3
Isključenja: PPD Zagreb: 10 min.; Metalurg: 8 min.

Momčad PPD Zagreba u zagrebačkoj je Areni ove subote zaigrala i u svojoj trećoj ovosezonskoj utakmici najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, a na suprotnoj strani terena našao se makedonski Metalurg hrvatskog trenera Line Červara. Unatoč problemima makedonske ekipe, Hrvate je očekivao čvrst i nimalo lak dvoboj u kojem su Zagrebaši htjeli osigurati svoje drugo slavlje u Ligi prvaka. Metalurg je, pak, ponovno bez nekolicine svojih ključnih igrača lovio onu prvu europsku pobjedu.

U susret s Metalurgom je trener PPD Zagreba Veselin Vujović, koji se ove subote po prvi puta našao na klupi Zagrebaša u Ligi prvaka, poslao sigurnog Filipa Ivića među vratnice, dok su se u prvoj obrani našli Lovro Šprem, Sandro Obranović, Tonči Valčić, Ilija Brozović, Luka Stepančić te kapetan Zlatko Horvat.

Dvoboj dobro otvara domaćin koji uz čvrstu obranu te sigurne Domagoja Pavlovića i kapetana Horvata s linije sedam metara, ali i Ivića među vratnicama, osigurava uvodnih 2:0. Na prvi pogodak gostiju čekalo se sedam minuta, a potom siguran biva Naumče Mojsovski. Lijepo se tada, preko Obranovića, Zagreb odvaja na i novih +2, a iako se gostujuća momčad, nošena pjesmom svojih pedesetak navijača, trudi pružiti što bolji otpor, to joj ne polazi najbolje za rukom.

Podosta tada griješi Metalurg što, pak, koristi domaća momčad kako održala sigurnu prednost od dva pogotka. Uz raspoloženog Ivića te čvrstu obranu, Zagreb čuva stečeno vodstvo, a iako u završnici prvog poluvremena Červarovi momci uspijevaju uhvatiti priključak te stići na samo pogodak zaostatka, do odlaska na odmor dobri su Zagrebaši, kao i njihov kružni napadač Brozović koji postavlja domaćih 10:8.

Uvodne minute nastavka ponudile su odvajanje na prvih +3 (11:8), za koje zaslužan biva Stepančić, no uzvraćaju odmah potom Filip Mirkulovski i Pavel Atman i Metalurg ubrzo ima i napad za izjednačenje. Bori se tada hrvatski prvak s 5-1 obranom s Lovrom Mihićem na prednjem, no Atmana ipak sigurno zaustavlja Ivić. Horvat tada ne koristi kontru za odvajanje na sigurniju prednost stoga Metalurg ponovno napada za poravnanje rezultata.

Svoju priliku ponovno ne koriste Makedonci, dok na drugoj strani Zagrebaši uzvraćaju Horvatovim novim pogotkom s linije sedam metara za 13:11. Metalurg ni tada nije posustao te je dobrano uzvratio. Pogocima Luke Cindrića, Goce Ojleskog te Darka Đukića tako preokreće u svoju korist za svoje prvo vodstvo u susretu, ali potom i prvih +2 (15:13). Zagrebova publika tada se tek pomalo glasa, no ne pruža atmosferu iz susreta s Kielom kako bi pomogla svojim momcima u povratku vodstva.

Zagrebova krila vraćaju potom svoju momčad na samo pogodak zaostatka te se na terenu zagrebačke Arene odvija uistinu velika borba za europske bodove. Mihić je pri ulasku u samu završnicu susreta siguran i za 16:16, raspoloženi Ivić zaustavlja tada pokušaje suparničke ekipe, a Pavlović posprema loptu u Metalurgov gol za povratak domaće prednosti (17:16). Horvat s dva realizirana sedmerca odvodi Zagreb na 19:17 nešto više od minute prije samoga kraja, a isti se rezultat za novo slavlje Zagrebaša u Ligi prvaka održao i do isteka 60. minute.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Zlatko Horvat s devet postignutih pogodaka, po dva su dodali Lovro Mihić, Ilija Brozović, Luka Stepančić i Domagoj Pavlović, Filip Ivić sakupio je 11 obrana, dok je najbolji kod Metalurga bio Luka Cindrić s četiri gola, a Nikola Mitrevski obranio je sedam lopti.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Meškov Brest24:25Kiel
RK Zagreb19:17Metalurg Skoplje
Paris Saint-Germain32:25La Rioja
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.10.2014. u 14:25
    sramota i recite hvala EHF i slovencima koji su bili potpuno na strani zagreba prosto neverovatno kako su suci sve isklucenja za metalurga, sedmerci za zagreb, nema sedmerci po brutalnih startova zagrebovih rukometasa, nema isklucenja i probijanja u napada koji su trajali i po minut i po... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2014. u 11:04
    Dopala mi se igra Cindrića, brz je ima dobru fintu i dobar skok šut, nadam se da će čim prije dobiti priliku u reprezentaciji umjesto nekih koji nisu za tu razinu rukometa.
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG11.10.2014. u 22:24
    Horvat legenda
    Lovro-ZG