Nogomet

Video: Aalborgu leže klubovi s imenom Dinamo, Badelj odradio 90 minuta u pobjedi Fiorentine

Niko Rukavina • četvrtak, 23.10.2014.
Video: Aalborgu leže klubovi s imenom Dinamo, Badelj odradio 90 minuta u pobjedi Fiorentine
Foto: EPA

Nakon što je u kvalifikacijama za Ligu prvaka svladao zagrebački Dinamo, danski prvak Aalborg je s 3:0 ovaj puta nadigrao Dinamo iz Kijeva. Fiorentina, za koju je Badelj odigrao svih 90 minuta, minimalno je nadvisila PAOK u Solunu, a Halilhodžićev Trabzonspor je bio uspješniji od Lokerena u Turskoj.

Steaua svladala Rio Ave, Aalborg nadigrao i drugi Dinamo ove sezone

Nogometaši Steaue pobjedom nad Rio Aveom od 2:1 skočili su na prvo mjesto skupine J ovogodišnje Europske lige, dok se Portugalci nalaze na dnu ljestvice s nula osvojenih bodova.

Steaua je nakon prvih 45 minuta vodila s 2:0 pogocima Rusescua, prvo u 17., a potom i u 45. minuti dalekometnim udarcem. Prvo poluvrijeme bilo je vrlo otvoreno s mnoštvom prigoda na obje strane. Odmah na početku nastavka Del Valle zabija krasan pogodak za Rio Ave i nadu u potpuni povratak. Iako su gosti u drugom dijelu bili bolji, nisu uspjeli zabiti za izjednačenje.

Dinamov krvnik, danski Aalborg, pomalo je iznenađujuće svladao i drugi Dinamo - onaj iz Kijeva - s visokih 3:0 na domaćem terenu. Prvi pogodak zabio je Enevoldsen u 11., drugi Thomsen u 39. minuti utakmice, koji je postavio i konačni rezultat u sučevoj nadoknadi.

Nakon početnog poraza od 6:0 u Bukureštu od Steaue, malo tko je od danskog prvaka očekivao dvije uzastopne pobjede. Trenutno imaju šest bodova, kao i Steaua i Dinamo Kijev koji imaju bolju gol razliku.

Steaua - Rio Ave 2:1 (Rusescu 17', 45'/ Del Valle 48')

Aalborg - Dinamo Kiev 3:0 (Enevoldsen 11', Thomsen 39', 90+1')

Fiorentina zadržala maksimalan učinak pobjedom u Solunu

Nogometaši Fiorentine minimalno su svladali PAOK na "vatrenom" gostovanju u Solunu pogotkom Vargasa u 38. minuti utakmice, na asistenciju Iličića. Povremeni hrvatski reprezentativac Milan Badelj odigrao je svih 90 minuta.

Nakon tri kola, Fiorentina se nalazi na prvom mjestu skupine s maksimalnim učinkom i gol razlikom 7:0. PAOK će se u nastavku natjecanja boriti s Guingampom i Dinamom iz Minska za prolaz u nokaut fazu.

Dinamo iz Minska i francuski Guingamp odigrali su utakmicu bez pogodaka na Traktor stadionu u glavnom gradu Bjelorusije. Domaćini su bili bolja momčad i nadigrali su goste iz sjeverozapadne Francuske u svim aspektima igre. Međutim, do pobjedonosnog pogotka nisu stigli.

PAOK - Fiorentina 0:1 (Vargas 38')

Dinamo Minsk - Guingamp 0:0

Halilhodžićev Trabzon nadigrao belgijski Lokeren

Nakon što je u sinoćnjem dvoboju varšavska Legija upisala svoju treću pobjedu od 1:0 u ovogodišnjoj Europskoj ligi danas je s 2:0 Trabzonspor u Turskoj svladao belgijski Lokeren. Prvi pogodak na utakmici postigao je Yatabare glavom nakon kornera u 54. minuti, a konačni rezultat postavio je Constant na asistenciju Bosingwe.

Momčad Vahida Halilhodžića se nakon tri kola nalazi na drugom mjestu sa 6 bodova ispred Lokerena i Metalista koji imaju 3, odnosno 0 bodova.

Trabzonspor - Lokeren 2:0 (Yatabare 54', Constant 86')

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Aalborg BK3:0Dynamo Kijev
FCSB2:1Rio Ave
1Dynamo Kijev 510:4+612
2Aalborg BK 55:8-39
3FCSB 511:7+47
4Rio Ave 53:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!