Nogomet

Video: Bilićev Bešiktaš nanio Partizanu najteži domaći poraz u europskim natjecanjima

Branimir Korać • petak, 24.10.2014.
Video: Bilićev Bešiktaš nanio Partizanu najteži domaći poraz u europskim natjecanjima
Foto: EPA

Skupine A, B i C nisu donijele puno neizvjesnih susreta. Jedini dramatičan dvoboj odigrali su Club Brugge i Kobenhavn dok su u ostalim susretima favoriti glatko i uvjerljivo slavili...

Skupina A

Borussia Mönchengladbach - Apollon 5:0

Borussia iz Mönchengladbacha pokazala je kako se jače momčadi obračunavaju sa skromnim protivnicima. Potpuna dominacija, pet golova u mreži protivnika i apsolutno zaslužena pobjeda koja je mogla biti i puno uvjerljivija da Bruno Vale nije obranio niz teških udaraca.

Već u 11. minuti Branimir Hrgota ukrao je loptu slaboj obrani gostiju, proigrao Ibrahimu Traorea, a ovaj iz prve prizemnim udarcem zabija za vodstvo. Nakon toga je Vale radio čuda, fantastično branio u ostatku poluvremena i samo zahvaljujući njemu gosti nisu doživjeli katastrofu već u 45 minuta.

Ipak, u 56. minuti niti on nije pomogao. Prvo je obranio snažan udarac Traorea, međutim lopta je došla do samog Hrgote na drugoj vratnici koji pogađa praznu mrežu.

U 67. minuti nakon lijepog prodora Thorgena Hazarda, Hrgota je ostavio loptu na 18 metara Traoreu koji jakim prizemnim udarcem podiže na 3:0. Sedam minuta prije kraja Hazard je dobrim ubačajem pronašao igrača s klupe Patricka Herrmanna na bližoj vratnici koji zabija četvrti gol da bi horror večer za goste upotpunio Angelis Angeli koji je u sudačkoj nadoknadi skrenuo udarac Hazarda u svoju mrežu za konačnih 5:0.

Villarreal - Zürich 4:1

Villarreal je visoko svladao Zürich s 4:1 u susretu u kojem su Švicarci pokleknuli tek u drugom poluvremenu. Iako je domaćin bio bolji cijelim tijekom susreta tek nakon pogotka Vietta u 57. minuti, Zürich je pao.

Već u šestoj minuti iskusni Cani odlično se priključio napadu i doveo svoju momčad u vodstvo, ali u završnici prvog dijela Yassine Chikhaoui puca, njegov udarac skreće obrana domaćina do Marca Schönbächlera koji lakoćom poravnava.

Ipak, u drugom dijelu na terenu je bila samo jedna momčad. Prvo je u 57. minuti Javier Espinosa odlično proigrao Lucasa Vietta koji vraća prednost domaćinu, tri minute kasnije Bruno Soriano iz slobodnog udarca zabija za 3:1, a u 78. minuti Giovani dos Santos stavlja točku na i.

Skupina B

Club Brugge - Kobenhavn 1:1

Jedan od najdramatičnijih susreta ovog četvrtka odigran je u Bruggeu gdje je Club Brugge ugostio Kobenhavn, a susret je završen remijem 1:1. Do 89. minute mreže su mirovale, a zatim su krenula uzbuđenja.

Većim dijelom susreta domaćin je bio bolja momčad, Kobenhavn je bio prisiljen na grčevito branje nje vlastitog gola, ali Danci su bili ti koji su stigli do vodstva. Bilo je to u 89. minuti kada Daniel Amartey krasnim udarcem iz voleja s 20 metara postigao svoj prvi europski pogodak i činilo se donio pobjedu gostima.

Međutim, domaćin nije posustao, Lior Rafaelov odlično je proigrao Victora Vazqueza u 91. minuti, a ovaj lijepo pogađa za konačnih 1:1.

Torino - HJK Helsinki 2:0

Torino je očekivano na svom travnjaku svladao HJK Helsinki s 2:0 i zasjeo na vrh skupine B. Rutinski odrađen posao za momčad Torina koja je od početka dominirala i Helsinki je bio predodređen za poraz.

Već u drugoj minuti domaćin je imao stopostotnu šansu za vodstvo, ali Doblas je odličnim refleksom obranio udarac iz voleja Martineza. U 17. minuti kapetan Giuseppe Vives umalo je postigao spektakularan pogodak s više od 20 metara, no loptu je zaustavila greda da bi u 35. minuti Matteo Darmian ubacio za natrčalog Cristiana Molinara koji zabija za vodstvo.

U 58. minuti priči je kraj, obrana gosti radi pogrešku, a to koristi Amauri koji sjajnim udarcem s 20 metara šalje loptu u suprotnu malu mrežicu za povećanje vodstva i pobjedu.

Skupina C

Partizan - Bešiktaš 0:4

Slaven Bilić s Bešiktašom nanio je Partizanu najteži domaći europski poraz u povijesti. Lagana pobjeda Turaka od 4:0 ostavila je Partizan na samo jednom bodu i malim šansama za prolazak skupine jer ipak ide u goste Bešiktašu i Tottenhamu.

Gosti su u vodstvo došli u 18. minuti fantastičnim pogotkom Velija Kavlaka s 30 metara čiji je udarac iznenadio sve pa i vratara domaćina Milana Lukača.

Nedugo nakon pogotka gosti su imali još jednu odličnu priliku, Gökhan Töre odličnim udarcem s ruba 16 metara već je svladao Lukača, ali vratnica je ovaj put spasila Beograđane. Domaćin je najveću priliku propustio nakon prodora Škuletića kada Tolga Zengin u zadnji trenutak spašava svoju mrežu.

Ipak, uoči odlaska na odmor Olcay Sahan krasnom loptom pronalazi Dembu Ba, a ovaj rutinski zabija za 2:0. Na samom startu drugog dijela svaka nada domaćina u preokret je uništena. Prvo u 52. minuti nakon loše reakcije nepokretljive obrane domaćina Oguzhan Özyakup ostaje sam i podiže na 3:0 da bi dvije minute kasnije Gökhan došao sam pred Lukača i zabio za 4:0.

Tottenham - Asteras 5:1

Tottenham nije imao milosti protiv Asterasa i napunio je mrežu Grka do vrha. Slavio je s 5:1 na krilima Harryja Kanea i Erika Lamele koji su postigli svih pet pogodaka.

Lošu večer za Grke nagovijestio je Kane već u 13. minuti kada je odličnim udarcem s više od 20 metara svladao Etiennea Capouea. Nakon točno pola sata igre još jedan krasan potez, ovaj put Lamele koji je savršeno pogodio suprotnom nogom s ruba 16 metara i neobranjivim udarcem povisio na 2:0.

S tim rezultatom otišlo se na odmor i sve do 66. minute Grci su držali tih 2:0. Onda je Lamela još jednom iskoristio neodlučnost u grčkoj obrani i nakon što je lopta odbijena u bloku, iz voleja je pogodio bliži kut.

Osam minuta kasnije Lamela dobiva društvo u Kaneu koji postiže svoj drugi pogodak nakon što je dobro ispratio akciju u kojoj je pucao Dembele, a Capoue kratko odbio loptu. U 81. minuti mladi engleski reprezentativac postiže hat-trick poslije spašene lopte i ubačaja Fazija, a Barrales je smanjio na 5:1 nakon što Kane nije obranio njegov slobodni udarac. Kane je na vrata stao u 87. minuti kada je Hugo Lloris isključen prekršaja van 16 metara.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Borussia M.5:0Apollon Limassol
Villarreal4:1Zürich
1Borussia M. 511:4+79
2Villarreal 513:7+68
3Zürich 510:11-17
4Apollon Limassol 54:16-123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.10.2014. u 09:38
    Bravo Slavene, naš najbolji i najsimpatičniji trener
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2014. u 09:37
    Kol'ko para, tol'ko muzike. Ne možeš previše protiv puno bogatijih ekipa, AKO nemaš vrhunskog trenera (kao Kek u Rijeci) i redovita primanja u klubu (kako bi igrači mislili samo na igru).
    Obrisan korisnik