Nogomet

Red Bull osvojio bod s igračem manje, Standard iznenadio Anderlecht

Ante Zovko • nedjelja, 26.10.2014.
Red Bull osvojio bod s igračem manje, Standard iznenadio Anderlecht
Foto: EPA

Protivnici Dinama i Rijeke u Europskoj ligi bili su u nedjelju uglavnom uspješni. Red Bull, koji je svladao hrvatskog prvaka u četvrtak, izborio je bod s deset igrača. Feyenoord se oporavio od poraza na Kantridi novom gostujućom pobjedom.

Red Bull nije uspio produžiti pobjedničku seriju u prvenstvu na četvrtu utakmicu, ali je izborio bod kod sedmoplasiranog Grödiga. Salzburg se tako vratio na vodeću poziciju i sada ima isti broj bodova kao Wolfsberger, šest više od trećeg Rapida.

Grödig je poveo iz prve šanse, u sedmoj minuti. Reyna je zabio. Gosti su zavladali terenom i u 22. minuti Kampl je poravnao. Gulacsi je u 37. skrivio prekršaj na Reyni i dobio crveni karton, a Huspek je realizirao jedanaesterac za novo vodstvo Grödiga. Sabitzer je donio bod Red Bullu u 81. minuti.

Celticu je pobjeda 2:0 protiv Kilmarnocka bila šesta u posljednjih sedam utakmica. Momčad se približila vodećem Hamiltonu na tri boda i uz to ima utakmicu manje.

Kilmarnock nije imao velike šanse poslije isključenja kapetana Michaela Pascalija u prvom poluvremenu. John Guidetti zabio je za vodstvo poslije prekršaja Pascalija, a Stefan Šćepović povisio je razliku početkom drugog dijela.

Standard je došao do četvrte pobjede u 12. kolu belgijskog prvenstva, i to kod lidera Anderlechta, 2:0. Pobjednik je odlučen u posljednjih deset minuta. Teixeira je zabio za vodstvo desetak minuta prije kraja, a Mpoku je presudio u posljednjim trenucima. Momčad iz Liegea probila se tako na deseto mjesto. Anderlecht je poslije treće utakmice zaredom u ligi bez pobjede ostao na dva boda više od drugog Club Bruggea.

Nakon poraza od Rijeke, Feyenoord je nastavio pozitivni ligaški niz. Skočio je s osmog na treće mjesto pobjedom 1:0 kod Cambuura, 11. zaredom u gostima bez poraza, zahvaljujući pogotku Jensa Toornstre u 37. minuti. Feyenoord sada ima 17 bodova, sedam manje od vodećeg PSV-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuropske lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!