Hrvatski nogometni kup, Osmina finala, 29.10.2014, 14:00 h, Opatija, gledatelja: 1.000
Suci: Igor Križarić, Borut Križarić, Saša Fegeš
Opatija
Opatija
Antun Dunković 26' (11m)
Bernard Šuker 109'
2:4 Dinamo
Angelo Henriquez 90' (11m), 99', 101', 113'
Dinamo

Dinamo u 90. iz jedanaesterca izborio produžetke i svladao "slomljene" domaćine

Niko Rukavina • srijeda, 29.10.2014.
Dinamo u 90. iz jedanaesterca izborio produžetke i svladao "slomljene" domaćine
Foto: FaH

Četvrtoligaš iz Opatije bio je na pragu senzacije i najvećeg rezultata u svojoj povijesti, no u 90. minuti sudac je dosudio jedanaesterac za Dinamo koji je Modre odveo u produžetke. U produžecima Henriquez je zabio dodatna tri gola, a Bernard Šuker je poentirao za konačnih 4:2 za Dinamo.

Opatija
Opatija
Dinamo
1
Moreno Milenković
14
Damir Radomir
21
Deni Erceg
11
Josip Rudan
8
Marko Krešić
(do 106')
5
Ivan Brozović
20
Mijo Dadić
6
Antun Dunković
13
Robert Jug
9
Bernard Šuker
18
Antonio Rukavina
Pričuvni igrači
17
Dražen Krnjatić
90'+4'
15
Matija Prpić
106'
 
Trener
Zoran Bogolin
90
(do 46')
11
(do 101')
20
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Opatija je vodila od 24. minuta kada je Dunković bio precizan s bijele točke. Do kraja utakmice, borbeni i požrtvovni domaćini odolijevali su pritiscima aktualnog prvaka države, sve do 90. minute kada je sudac dosudio jedanaesterac za Dinamo. Iz kaznenog udarca precizan je bio Henriquez, a isti igrač je u produžecima zabio još tri gola i time je spriječio veliku senzaciju.

Opatija je četvrtoligaš koji je u šesnaestini finala Hrvatskog kupa već iznenadio jednog prvoligaša, NK Zagreb. Nakon drugog poluvremena u kojem je Opatija tri puta vodila, a Zagreb se tri puta vraćao (posljednji put u sudačkoj nadoknadi), domaćini su bili koncentriraniji u izvođenju jedanaesteraca. Dinamo je u šesnaestini finala puno teže od očekivanog svladao Ponikve iz Gajnica, pogotkom Vukojevića u posljednjoj fazi utakmice. Očito je da momčadi Zorana Mamića ne odgovaraju trećeligaši..

Utakmicu su očekivano bolje otvorili gosti. Iako nisu stvorili ozbiljne prigode, opasno su udarcima iz daljine zaprijetili Čop, Fernandes i Vukojević. I onda se u 24. minuti dogodio vrlo bitan trenutak utakmice. Rudanov udarac Pivarić je zaustavio rukom u svojem kaznenom prostoru zbog čega je dosuđen jedanaesterac za Opatiju. Najstrožu kaznu realizirao je Dunković.

Nakon šoka, Modri, koji su danas igrali u žutim dresovima, brzo su ponovno preuzeli inicijativu no do isteka poluvremena nisu stvorili niti jednu 100%-tnu šansu. Na poluvremenu, Mamić je zamijenio Čopa i Pjacu, a u igru uveo Wilsona i Henriqueza.

Dinamo je u potpunosti pritisnuo borbene domaćine na svoju polovicu. Nakon što je Henriquez zakasnio na centaršut Borasa, nevjerojatno je što su on i njegov sunarodnjak Fernandez promašili u 63. Prvo je Henriquez izbio sam pred fantastičnog Milenkovića koji mu brani udarac, a potom Fernandez pokušava iz još izglednije pozicije, no golman Opatije je bio nesavladiv.

Redali su potom nervozni Dinamovci (polu)prigode i grube prekršaje, no najveće šanse propustili su domaćini u 87. kada su napadači Opatije iz jednog kontranapada zapucali dva "mrtvaca" koja im je obranio Ježina. Kada se činilo da će požrtvovni i borbeni igrači Opatije stići do najvećeg rezultata u svojoj povijesti, Vukojević je gurnut s leđa u kaznenom prostoru i sudac je dosudio drugi kazneni udarac na utakmici, ovaj put za Dinamo kojeg je spasio od velike sramote. Precizan s bijele točke bio je Henriquez.

U prvom produžetku Henriquez je glavom uzdrmao stativu, a Wilson je odbijenu loptu iz izgledne pozicije poslao preko gola. Iscrpljeni domaćini nisu izdržali i do isteka produžetaka Henriquez je postigao još tri pogotka čime se u današnjoj utakmici četiri puta upisao u strijelce, a za domaćine je lijepi pogodak iz slobodnjaka zabio Šuker.

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Istra 19612:0Šibenik
Opatija2:4 *Dinamo
Novigrad2:3Hajduk
GOŠK Dubrovnik0:3Rijeka
Jaska Vinogradar3:0Slaven Belupo
Zadar5:1Varaždin
Lokomotiva3:2Cibalia
Split2:0Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.10.2014. u 04:11
    Još jedna fenomenalna predstava atomsko-nuklearno-hidrogenskog Dinama pod palicom taktičkog maga, strateškog genija, trenerskog veleuma i budućeg izbornika Z. Mamića.
    Obrisan korisnik
  • Zdren29.10.2014. u 23:27
    wtf dela vukojević
    Zdren
  • Obrisan korisnik29.10.2014. u 21:55
    Opet dramatiziranje, kao da je bitno, na kraju ce Dinamo ionako prepustiti kup sretnom pratitelju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.10.2014. u 21:42
    jel se vukojević oporavio, jel slomio nešto? propala mu ova sezona ili šta?
    Obrisan korisnik
  • sportoz29.10.2014. u 20:29
    Neću ulaziti u to što je bilo, a što nije, samo ću konstatirati da mi se hrvatski klupski nogomet GADI!!! Vjerujem da većina dijeli taj osjećaj sudeći po praznim tribinama na gotovo svim prvoligaškim stadionima.
    sportoz