Nogomet

Video: Astra održala Dinamo na životu, Kalinić donio pobjedu Dnipru

Niko Rukavina • četvrtak, 06.11.2014.
Video: Astra održala Dinamo na životu, Kalinić donio pobjedu Dnipru
Foto: EPA

Astra je protiv Celtica na domaćem terenu gubila do 80. minute kada su uspjeli izjednačiti i time ostavili teoretske šanse Dinamu za prolaz. Hrvatska kolonija u Panathinaikosu izgubila je doma od PSV-a te se oprostila od drugog kruga, a Kalinić je Dnipru donio prvu pobjedu.

William donio bod Astri i zadržao Dinamo u igri za prolaz

Nogometaši Astre uspjeli su izjednačiti protiv Celtica u 80. minuti i time su ostavili Dinamu matematičke šanse za prolaz u nokaut fazu. Gosti iz Glasgowa su bili puno bolja momčad u prvom dijelu, no u nastavku su Rumunji prikazali dobru predstavu i zasluženo su došli do izjednačenja.

Prvu veću prigodu na utakmici propustio je Johansen kada je njegov udarac obranio Lung. Slijedila je igra na sredini terena, a za Astru je u 27. dobro zaprijetio Yahaya koji je prošao dvojicu igrača Celtica i opalio u desni gornji kut Celticova gola no Gordon je bio siguran.

I onda, u 32. minuti Škoti su poveli. Mulgrew je izveo slobodan udarac. Lopta se od živog zida odbila do Johansena koji iz prve snažno gađa domaća vrata. Mulgrew je do kraja poluvremena mogao povećati vodstvo no Lung je ovaj puta bio spreman.

U nastavku Astra je proigrala. Imali su nekoliko solidnih pokušaja za izjednačenje, a dobra igra isplatila im se u 80. kada je William zabio fenomenalan pogodak za prvi bod Astre u ovogodišnjoj Europskoj ligi. Celtic je propustio već danas se kvalificirati u drugi i matematički izbaciti Dinamo iz natjecanja.

Moskovljani nastavili maksimalan učinak, Petrić strijelac u porazu PAO-a

Dinamo iz Moskve pobijedio je na domaćem terenu portugalski Estoril i upisao svoju četvrtu pobjedu iz isto toliko utakmica. Rusi su već nakon četiri utakmice osigurali prvo mjesto u skupini. U prvom dijelu utakmica je bila vrlo izjednačena, međutim u nastavku su Rusi bili bolja momčad i zasluženo su došli do pobjede.

Pogodak odluke postigao je bivši reprezentativac Njemačke, Kevin Kuranyi. Nakon lijepe akcije, lopta je došla do Vainqueura koji je prosljeđuje do Kuranyija koji s pet metara posprema loptu u mrežu za nastavak 100%-tnog učinka moskovskog Dinama. Estoril se nalazi na trećem mjestu s tri boda. Četiri manje od drugoplasiranog PSV-a.

U vrlo efikasnoj utakmici u kojoj se u strijelce upisao i bivši hrvatski reprezentativac Mladen Petrić, PSV iz Eindhovena porazio je Panathinaikos u Ateni iako su dva puta gubili. Ovom pobjedom PSV je došao na korak do "prezimljavanja", a Grci su ispali iz igre za drugi krug. Pranjić i Schildenfeld su odigrali svih 90. minuta, a Petrić je izašao u 63.

Domaćini su poveli već u 11. minuti preko Ajaguna. PSV je brzo uzvratio kada je Depay iz gužve poentirao za 1:1. Neposredno pred odlazak na odmor, Petrić je lijepim volejom s ljevicom doveo svoju momčad u vodstvo.

Ipak, u nastavku utakmice, PSV je preokrenuo rezultat. Prvo je de Jong zabio na asistenciju Willemsa, a konačnih 3:2 za Nizozemce postavio je Wijnaldum u 78. glavom nakon kornera.

Kalinić dvostruki strijelac u prvoj pobijedi Dnipra, St.Etienne opet remizirao

Ukrajinski Dnipro pobijedio je u gostima Qarabag iz Azerbejdžana s 2:1. Oba pogotka za Ukrajince zabio je hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić. Ovo je prva pobjeda Dnipra u Europskoj ligi i trenutno imaju četiri boda kao i St. Etienne i Qarabag.

Kalinić je prvi pogodak zabio u 15. kada je glavom pospremio centaršut Tozulja. Domaćini su izjednačili u 36. dalekometnim slobodnim udarcem Georgea. Ipak pobjedu Ukrajincima donio je Kalinić svojim drugim pogotkom nakon što se u šesnaestercu domaćina uspio "othrvati" zahvatu Guseynova.

Nakon što su prve tri utakmice ovogodišnje EL nogometaši St. Etiennea odigrali 0:0, danas su i četvrti put remizirali, ali su ovaj put protiv Intera na stadionu Geoffroy-Guichard odigrali 1:1. U St. Etienneu odigrana su dva dijametralno suprotna poluvremena. U prvom je Inter bio bolji i dominantniji, a u nastavku su domaćini preuzeli kontrolu nad igrom i na kraju su došli do zasluženog boda.

Inter je u vodstvo doveo lijevi bek Dodo koji je iz blizine pospremio odbijenu loptu u praznu mrežu. Inter je na odmor mogao i s uvjerljivijom razlikom ali su prigode propuštali Mbaye, Palacio i strijelac Dodo.

U drugom dijelu domaćini su preuzeli inicijativu i u 50. izjednačili preko Salla koji je zabio iz gužve nakon kornera. Do kraja utakmice, domaćini su bili bliže pobijedi, ali su na kraju upisali svoj četvrti remi iz isto toliko utakmica. Inter predvodi skupinu s 8 bodova.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Astra Giurgiu1:1Celtic
Dinamo1:5Salzburg
1Salzburg 621:8+1316
2Celtic 610:11-18
3Dinamo 612:15-36
4Astra Giurgiu 66:15-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kroftek07.11.2014. u 02:20
    kako ga sereš, sportoz....ne za dva već za tri tjedna
    kroftek
  • sportoz06.11.2014. u 22:42
    Danas prvi bod za Astru, a već za dva tjedna i prva pobjeda...
    sportoz
  • interreg06.11.2014. u 22:38
    Cuj Astra odrzala Dinamo na zivotu? Kojem zivotu? Nece oni vise ni boda osvojiti...
    interreg