Nogomet

Video: Slaven Bilić i Bešiktaš novom pobjedom nad Partizanom stigli na korak do prolaza

Davor Mikulić • četvrtak, 06.11.2014.
Video: Slaven Bilić i Bešiktaš novom pobjedom nad Partizanom stigli na korak do prolaza
Foto: EPA

Zanimljivo je bilo i večeras u skupinama A, B i C gdje je novu pobjedu ostvario bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, te tako došao na mali korak od prezimljavanja u Europi. Slavio je i Tottenham na gostovanju kod Asterasa, a na susretu Zuricha i Villarreala gledatelji su vidjeli čak pet pogodaka u samo deset minuta...

Apollon – Mönchengladbach 0:2

Minimalnu, ali vrlo važnu pobjedu ostvarila je Borussia iz Mönchengladbacha na gostovanju kod Apollona, momčadi koja i dalje ima samo jednu pobjedu i to onu protiv Züricha još u prvom kolu.

Iako prilika nije nedostajalo niti u prvom dijelu susreta, mreže su ostale netaknute, a vrlo opasno dvaput je prijetio i domaćin. Trenutak koji se pokazao odlučujućim dogodio se u 56. minuti kada je u glavnoj ulozi bio Raffael. Hazard je ubacio loptu s lijeve strane, a na petercu ju dočekuje Brazilac i dodiruje točno koliko je potrebno kako bi ju skrenuo u suprotni kut.

Nešto kasnije su mogli gosti i povisiti svoju prednost, ali udarac Hazarda s vrha šesnaesterca zaustavlja greda. Apollon je vrlo opasno zaprijetio u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je Hugo Lopez gađao pored vratara, a to je ubrzo kaznio Herrmann koji je postavio konačnih 0:2.

Zürich – Villarreal 3:2

Čak pet pogodaka ponudilo je prvo poluvrijeme utakmice u Švicarskoj gdje je Zurich bio domaćin Villarrealu i to u periodu od samo deset minuta. Nakon što je svaka momčad propustila realizirati po jednu dobru priliku, počele su se tresti mreže.

Krenulo je u 20. minuti kada je prednost gostima donio Tomas Pina poslije udarca iz kuta, a nakon svega jedne minute rezultat je bio na početku. Etoundi je matirao vratara Carlosa za izjednačenje, no niti Zurich nije uspio dugo izdržati nakon postignutog pogotka.

Za već drugo vodstvo Villarreala strijelac je bio Gerard Moreno u 24. minuti kada je prizemnu loptu s lijeve strane zakucao u domaću mrežu, a u 29. minuti prednost je bila na strani domaće momčadi.

Prvo je novo izjednačenje donio Berat Djimsi koji je dočekao dugu loptu iz slobodnog udarca, da bi zatim, pokazalo se kasnije, pobjedu Zürichu osigurao Yassine Chikhaoui.

Prilika do kraja nije nedostajalo, ali iako je rijetko tko pomislio, rezultatskih promjena u preostalih sat vremena igre nije bilo.

Asteras – Tottenham 1:2

Nogometaši Tottenhama znali su da ih na gostovanju kod Asterasa ne očekuje baš lagan posao, no upisana je pobjeda i to već u prvom dijelu susreta nakon kojeg je engleski sastav imao dva pogotka prednosti.

Poveli su u 36. minuti nakon što je Khalifa Sankare bio krivac za najstrožu kaznu. Siguran izvođač bio je Townsend, a samo šest minuta poslije isti je igrač upisao i asistenciju. Ubacio je loptu koju je glavom dočekao Harry Kane i povisio na 0:2.

Tasos Tsokanis je otvorio nastavak svojom velikom prilikom koju nije uspio iskoristiti, a na novi pogodak čekalo se sve do posljednje minute regularnog dijela utakmice.

Federico Fazio je zaradio crveni karton, a priliku s bijele točke dobili su i domaći igrači. Barrales je uspio smanjiti rezultat, no malo je nedostajalo da Asteras uhvati i jedan bod. Badibanga je u sudačkoj nadoknadi iz blizine glavom poslao malo iznad grede.

Bešiktaš – Partizan 2:1

Novi poraz nanio je Bešiktaš našeg Slavena Bilića beogradskom sastavu, no ovaj put rezultat za goste izgleda puno bolje nego u prvoj međusobnoj utakmici. Igrač odluke za domaćina bio je Demba Ba, dvostruki strijelac.

Gokhan Tore je prvi zaprijetio vrataru Partizana, a u 27. minuti domaćem je sastavu i poništen pogodak Sivoka. Do odlaska odmor promjena ipak nije bilo, a u nastavku su nešto bolje zaigrali i gosti koji su ipak vrlo brzo primili dva pogotka.

Nakon prekršaja Stankovića u 57. minuti, s bijele točke je priliku dobio Demba Ba koji ju nije propustio iskoristiti, a samo pet minuta poslije isti je igrač zabio i drugi svoj pogodak kada je gostujućeg vratara ponovno ostavio bez ikakvih šansi.

Teško je bilo očekivati da će se Partizan moći vratiti iz takvog zaostatka, no uspjeli su smanjiti u 78. minuti dalekometnim pokušajem Saše Markovića. Međutim, to je bio i konačan rezultat.

Kopenhagen – Club Brugge 0:4

Na uvjerljiv način nova tri boda upisao je Club Brugge koji je Kopenhagenu zabio čak četiri pogotka. Pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon prvog dijela jer je gostujući sastav imao velikih 0:3. Strijelac sva tri pogotka bio je Rafaelov.

Načeo je mrežu domaćeg vratara već u sedmoj minuti kada je nakon asistencije Gedoza pogodio suprotni kut. Drugi pogodak stigao je nakon pola sata igre, a treći u 36. minuti kada je još jednom domaćeg vratara ostavio nemoćnim.

Susret je zaključen u 60. minuti pogotkom Vormera. Castillo je izbjegao ofsajd zamku, povukao loptu nekoliko metara i zatim samog u sredini pronašao nadolazećeg Vormera koji bez problema zakucava u mrežu..

Helsinki – Torino 2:1

Talijanski sastav mogao je večeras i osigurati svoj prolaz skupine C, no planove im je poremetio Helsinki koji je stigao do svoje prve pobjede. Puno bolji dojam u prvom su dijelu ostavili gosti, no pogodaka nije bilo.

U nastavku je zato bilo dovoljno samo petnaest minuta kako bi poveo domaćin. Nakon velike gužve u gostujućem petercu, lopta se vraća do Baaha koji s poda uspijeva zabiti iz svog drugog pokušaja.

Novi pogodak se čekalo sve do 81. minute, a tada je gostujući vratar i drugi put morao po loptu u svoju mrežu. Zaneli je nakon slobodnog udarca dočekao loptu na drugoj vratnici i glavom ju spustio za Morena koji iz blizine bez problema pogađa praznu mrežu.

Do pogotka su došli i gosti, no tada je već bilo kasno. Quagliarella je u 90. minuti iz blizine zakucao loptu loptu za konačnih 2:1.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Apollon Limassol0:2Borussia M.
Zürich3:2Villarreal
1Borussia M. 511:4+79
2Villarreal 513:7+68
3Zürich 510:11-17
4Apollon Limassol 54:16-123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren06.11.2014. u 23:40
    Minimalnih 2-0
    Zdren
  • cameosis06.11.2014. u 23:38
    korak DO ...
    cameosis
  • PosedarskiVitez06.11.2014. u 22:33
    oooo in Bilic we trust :D da je otirati mafiju i vratit ga na klupu reprezentacije
    PosedarskiVitez