Nogomet

Vida strijelac u pobjedi Kijevljana, Vrdoljakova Legia savršenim učinkom osigurala proljeće

Ante Zovko • četvrtak, 06.11.2014.
Vida strijelac u pobjedi Kijevljana, Vrdoljakova Legia savršenim učinkom osigurala proljeće
Foto: EPA

U večeri domaćih momčadi u skupinama J, K i L Europske lige varšavska Legia osigurala je prolaz u drugi krug natjecanja zadržavši maksimalni učinak. Isto nije pošlo za rukom Fiorentini za koju nije nastupio povratnik u reprezentaciju Milan Badelj. Domagoj Vida zabio je za Dynamo Kijev koji je preuzeo vodstvo u svojoj grupi.

Vida zabio za prvo mjesto u skupini, Rio Ave eliminiran

Domagoj Vida zabio je jedini gol na utakmici protiv Aalborga kojim je kijevski Dynamo preuzeo prvo mjesto u skupini J. Samo nekoliko minuta prije toga kod Ukrajinaca je isključen Aleksandar Dragović. Hrvatski je reprezentativac potom bio najspretniji u skoku. Andrij Jarmolenko je ubacio iz kuta, a Vida je donio prednost Dynamu koji sada vodi u skupini s dva boda više od Steaue. Pobjedu je zapečatio Oleg Gusev u posljednjim trenucima susreta.

Portugalska ispala je iz igre za prolaz primivši pogodak za izjednačenje u posljednjoj minuti. Rumunji su bili u zaostatku od 35. minute, kad je Diego Lopes glavom vratara na sjajan ubačaj iz slobodnog udarca. Ke?erü je izjednačio očajničkim škaricama kad je Filip jedva spasio loptu da ne pobjegne preko linije i nabacio pred gol. Lopes je postigao drugi gol s bijele točke u 77. minuti, no Rio Ave nije izdržao do kraja. Prince je isključen na početku sudačke nadoknade, a Filip je malo poslije postigao gol kojim je izbacio domaće iz utrke za drugo mjesto. Portugalci nisu uspjeli izbiti ubačenu loptu i Filip ju je zakucao u mrežu.

Badelj bez minutaže, Fiorentina bez četvrte pobjede

Kapetan Pasqual spasio je bod Fiorentini koja je gotovo do sudačke nadoknade bila u minusu protiv PAOK-a. Pasqual je realizirao slobodni udarac u 88. minuti s ruba kaznenog prostora nakon što su Grci poveli sedam minuta ranije preko Martensa. Talijanska momčad nije uspjela zadržati maksimalan učinak, ali je jednom nogom u drugom krugu natjecanja. Milan Badelj ispratio je utakmicu na klupi.

U bitki za drugu poziciju Guingamp je iskoristio remi Grka i dobio Dinamo Minsk 2:0. Politevič je uspio blokirati pokušaj Mandannea u 44. minuti, ali je naletio Beauvue i postigao svoj prvijenac u natjecanju. Stasevič je u 55. imao priliku poravnati s bijele točke, no obranio je Lössl. Mandanne u 86. postiže svoj drugi gol.

Legia osigurala prezimljavanje

Legia je uz moskovski Dinamo jedina zadržala maksimalni učinak poslije četvrtog kola te time matematički potvrdila svoje mjesto u nokaut-fazi. U Varšavi je svladala Metalist iz Harkiva 2:1. Ukrajinska momčad, koja je tako ostala bez izgleda za drugo mjesto u skupini L, vodila je od 22. minute sjajnim pogotkom Kobina. No gosti u 29. nisu dobro markirali Saganowskog, koji izjednačuje poslije kornera, a u 84. minuti sijevnula je poljska kontra u kojoj je Duda izašao pred Dišljenkovića i poentirao. Ivica Vrdoljak odradio je cijeli susret za Legiju.

Trabzonspor je jedini uz PAOK i Steauu uspio u četvrtak u kasnijem terminu kao gost izvući barem bod te zadržao tri boda prednosti pred Lokerenom. Vratar Fatih Öztürk odbio je prvotno u petoj minuti udarac Patosija, no nije uspio zadržati loptu i "desetka" Belgijaca je uspjela zabiti. Sličan scenarij odigrao se u zadnjim trenucima prvog dijela. Yatabareov šut odbijen je kod prve stative, a Waris je bio najbrži i pogodio iz blizine.

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Dynamo Kijev2:0Aalborg BK
Rio Ave2:2FCSB
1Dynamo Kijev 510:4+612
2Aalborg BK 55:8-39
3FCSB 511:7+47
4Rio Ave 53:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!