Nogomet

Peter O'Leary: "Džekin gol bio je regularan, na žalost, vjerovao sam pomoćniku"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.11.2014.
Peter O'Leary: "Džekin gol bio je regularan, na žalost, vjerovao sam pomoćniku"
Foto: EPA

Sudac utakmice Svjetskog prvenstva u Brazilu između Bosne i Hercegovine i Nigerije, Peter O'Leary, priznao je kako je pogriješio kada je poništio pogodak Edina Džeke kod rezultata 0:0...

Ključni susret na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Bosna i Hercegovina igrala je protiv Nigerije i upisala poraz 1:0. Međutim utakmicu je obilježila velika pogreška novozelandskog suca Petera O'Learyja koji je u prvom poluvremenu kod rezultata 0:0 poništio regularan pogodak Edinu Džeki.

O'Leary je svjestan pogreške i priznaje da je gol bio posve regularan.

"To je bila očita pogreška. Pomoćni sudac mi je rekao da je zaleđe, podignuo je zastavicu, zahvalio sam mu se i dosudio nedozvoljenu poziciju. Nije bila isključivo moja odluka, ali kao glavni sudac ipak snosim odgovornost. Da sam bio u boljoj poziciji i da sam vidio što se dogodilo, ne bih priznao njegov potez. Međutim, nisam bio dovoljno dobro postavljen da bih mogao procijeniti", kaže O'Leary za New Zealand Herald.

O'Leary tvrdi da su mu Fifini dužnosnici nakon susreta potvrdili da je donio dobru odluku iako je kasnije maknut s liste sudaca do kraja Prvenstva.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!