Nogomet

Sesvete ispratile Inter s čak pet pogodaka, Bistra zaustavila Cibaliju

Davor Mikulić • ponedjeljak, 10.11.2014.
Sesvete ispratile Inter s čak pet pogodaka, Bistra zaustavila Cibaliju
Foto: Davor Mikulić

I ovog vikenda u drugoligaškom je društvu odigrano pet utakmica, a u niti jednoj pobjedu nije ostvario gost. Inter je teško stradao u Sesvetama, što nije uspjela iskoristiti Cibalia protiv Bistre. Tri boda su upisali Segesta i Lučko, a bodovi su podjeljeni u Imotskom gdje je gostovao Hrvatski dragovoljac...

Četvrtu pobjedu iz pet posljednjih utakmica upisala je Segesta koja je u Sisku dočekala Dugopolje. Ponovno to nije bila utakmica koja će se pamtiti, no najbitniji su novi bodovi koji su Siščane doveli do pete pozicije.

Gosti su otišli na odmor s minimalnom prednošću koju im je osigurao Ivan Borković pogodivši vlastitu mrežu, no od 65. minute utakmica je, barem rezultatski, ponovno bila na početku kada je poravnao Roko Prša. Rezultat 1:1 držao se na semaforu sve do sudačke nadoknade, a onda je Miran Horvat uspio savladati vratara Vugdeliju i donijeti domaćinu novo slavlje.

U drugoj minuti sudačke nadoknade gosti su ostali i bez jednog igrača nakon što je Jure Gale zaradio drugi žuti karton.

Vrlo zanimljivo bilo je u Imotskom gdje je gostovao Hrvatski dragovoljac, a domaćin još jednom ostao bez pobjede na svom terenu. Iako, do 38. minute se nije činilo tako.

Promjena nije bilo sve do 33. minute kada su igrači Imotskog u razmaku od samo šest minuta postigli dva pogotka. Prvo je Ante Serdarušić pogodio za 1:0, da bi Tomislav Mrkonjić povisio s bijele točke. Umjesto da očuvaju taj rezultat do odlaska na predah, gosti uspijevaju smanjiti u 42. minuti, također s bijele točke. Siguran je realizator bio Valentino Majstorović.

Domaćin je svoje vodstvo čuvao cijelo drugo poluvrijeme, a onda je Majstorović u trećoj minuti sudačke nadoknade drugi put matirao vratara Bečića. U istoj minuti je iz igre isključen Grgo Živković koji je pokušao glavom udariti protivničkog igrača, a klupu je zbog prigovaranja morao napustiti i Roy Ferenčina.

Iako Sesvete tijekom ove sezone pružaju dobre igre, malo koga nije iznenadio zaista visoki poraz igrača Samira Toplaka koji su utakmicu završili s čak pet pogodaka u mreži Ivana Čovića.

Alen Grgić je načeo gostujuću mrežu u 21. minuti, a rezultat je na 2:0 petnaest mminuta poslije povisio Franck Zoa Ohandza. Inter je nakon samo četiri minute igre u nastavku ostao s desetoricom na terenu nakon što je drugi žuti karton dobio Borislav Simić, te s igračem manje nije mogao parirati domaćinu koji je do kraja postigao još tri pogotka.

Čovićevu mrežu tresli su Bruno Marotti u 75., odnosno po drugi put Franck Zoa Ohandza u 85. minuti, a u sudačkoj nadoknadi uvjerljivu pobjedu domaćina zaključio je, također drugim pogotkom, Alen Grgić.

Novo prosipanje bodova momčadi iz Zaprešića ponovno nije iskoristila Cibalia koja je utakmicu protiv Bistre dočekala kao šesta momčad lige. Po tko zna koji put vinkovčani su morali hvatati zaostatak u kojem su se našli u 36. minuti kada je Ivana Filipovića savladao njegov prezimenjak, Filip.

Ipak, domaćin nije uspio dugo držati svoju prednost pa je rezultat nakon samo pet minuta bio na početku. Priliku je s bijele točke dobio Ivan Conjar i nije pogriješio.

Nastavak nije donio nove promjene, iako su gosti prosvjedovali u sudačkoj nadoknadi jer su smatrali kako su morali dobiti i drugi kazneni udarac.

Jedina utakmica koja je ponudila samo jedan pogodak odigrana je u Lučkom gdje je u derbiju začelja gostovao Rudeš. Trenutak koji je odlučio susret dogodio se u 69. minuti kada je Miro Slavica poslao loptu iza leđa gostujućeg vratara Vinceka.

Gorica je bila momčad koja je ovo kolo pauzirala zbog odustajanja Pomorca, a idućeg vikenda slobodna će biti Bistra.

Druga HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

15. kolo

Imotski2:2Hrvatski dragovoljac
Segesta2:1Dugopolje
Sesvete5:0Inter-Zaprešić
Lučko1:0Rudeš
Bistra1:1Cibalia
1Gorica 1729:12+1733
2Inter-Zaprešić 1828:17+1132
3Sesvete 1730:18+1228
4Cibalia 1722:20+228
5Dugopolje 1720:15+524
6Rudeš 1821:20+122
7Imotski 1719:27-822
8Segesta 1719:24-521
9Hrvatski dragovoljac 1820:30-1019
10Bistra 1713:24-1118
11Lučko 1713:27-1412

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • antitalent9110.11.2014. u 22:16
    Pohvale na redovitom praćenju 2. HNL, a pogotovo na tome što ispravljate svoje greške i redovno ažurirate tablicu.
    antitalent91