Rukomet

Sjajan Duvnjak u slavlju Kiela nad PSG-om, prvi bodovi za Bešiktaš i Čehovske Medvede

Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • nedjelja, 16.11.2014.
Sjajan Duvnjak u slavlju Kiela nad PSG-om, prvi bodovi za Bešiktaš i Čehovske Medvede
Foto: FaH

Nakon što je subota donijela prave rukometne derbije diljem europskih terena te su svoja slavlja osigurali Barcelona i Veszprem nad Flensburgom, odnosno, Vardarom, vrijeme je bilo i da preostale momčadi zaigraju u svojim susretima petog kola Lige prvaka. U novom velikom derbiju Kiel je predvođen Duvnjakom slavio nad PSG-om, dok je La Rioja u skupini A još bila bolja od Metalurga. Zrnić je u svom debiju u dresu Bešiktaša stigao do prvih europskih bodova za tursku momčad, a svoj prvi bod osvojili su i Čehovski Medvedi, dok u slavlja još upisali i Kielce te Pick Szeged.

Paris Saint-Germain - Kiel 25:27 (13:12)

Nijemci su u Parizu stigli do svog četvrtog ovosezonskog slavlja te su Parižanima nanijeli prvi europski poraz. U susret je Kiel krenuo bez ozlijeđenih Filipa Jiche te Arona Palmarssona, dok su na drugoj strani izostali Thierry Omeyer, Luc Abalo i Samuel Honrubia. Dobro njemačka momčad otvara susreta, osigurava uvodnih 2:0 te 5:2 da bi je raspoloženi Marko Vujin predvodio i do 10:7, no do odlaska na odmor domaća momčad izjednačuje rezultat preko Igora Vorija da bi na predah otišla s minimalnim vodstvom 13:12.

Izjednačeno je bilo i u uvodnim minutama nastavka, a gosti nakon 13 minuta igre uspijevaju vratiti svoje vodstvo (16:15). Domagoj Duvnjak odvodi Kiel i na +2, osigurava potom i 23:20, no siguran je među francuskim vratnicama Patrice Annonay, kao i Mikkel Hansen i PSG stiže na 25:26 da bi pobjedu Kiela 27:25 potom novim pogotkom potvrdio Duvnjak. Domagoj Duvnjak u listu se strijelaca kod Kiela upisao sedam puta, dok je Mikkel Hansen u poraz svoje momčadi ugradio osam golova, Igor Vori zabio je njih četiri, Marko Kopljar tri, a Jakov Gojun se nije upisao u listu strijelaca.

Naturhouse La Rioja - Metalurg 31:27 (13:13)

Uspjela je momčad Metalurga sakupiti igrače i uslijed poteškoća u svojim redovima, kako financijskih tako i između igrača, trenera i Uprave, stići u Logrono bez šestorice svojih dosadašnjih igrača koji su napustili redove makedonskog prvaka, a među njima se našao i hrvatski rukometaš Luka Cindrić. Unatoč svemu Metalurg, koji je u Logronu imao dobru podršku svojih navijača koji su stigli u Španjolsku, pružio je dobar otpor svome suparniku u prvom poluvremenu te se dobro borio s ekipom Naturhouse La Rioje. Iako se La Rioja netom prije kraja prvoga dijela odvojila na 12:9, gosti su ubrzali ritam te su do odlaska na odmor poravnali rezultat na 13:13.

Nastavak susreta, međutim, ponudio je mnogo bolju igru domaćina koji predvođen Thiagusom Goncalvesom i Pedrom Rodriguezom te njihovim brzim kontrama odlazi na odličnih i potom nedostižnih 28:19. Nije se ni tada predala gostujuća momčad te je odmah uzvratila serijom pogodaka, no domaća momčad ipak čuva stečenu prednost do samoga kraja za slavlje 31:27. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Pedro Rodriguez s devet postignutih pogodaka, dok je najbolji kod Metalurga bio Filip Mirkulovski s osam golova.

SG Flensburg-Handewitt - Barcelona 33:37 (16:16)

Momci Ljubomira Vranješa u petom kolu Lige prvaka upisali su drugi europski poraz, naime, nakon izgubljene utakmice protiv KIF Koldinga, od njih su bili bolji rukometaši Barcelone. Gostujuća ekipa je odlično startala te je nakon deset minuta ostavila Flensburg na minus tri (4:7), ali ubrzo je Flensburg uspio poravnati rezultat na 8:8, a potom je preko Holgera Glandorfa stigao i do prvog vodstva 9:8. Do isteka 30. minute igralo se pogodak za pogodak, a na predah se otišlo pri izjednačenom rezultatu (16:16).

Velika borba nastavila se i u drugom dijelu dvoboja, a do prvog odvajanja dolazi u 45. minuti kada Barcelona s nekoliko uzastopnih pogodaka odlazi na +3 (28:25) nakon čega se Flensburg više nije uspio vratiti u igru. Do kraja susreta Barcelona je održavala vodstvo te ga je po posljednjem sučevu zvižduku povećala na 37:33. Barcelonu je do pobjede vodio Kiril Lazarov s deset zgoditaka, sedam je dodao Victor Tomas, a Danijel Šarić zaustavio je 21 loptu. U redovima Flensburga najefikasniji je bio Holger Glandorf s 11 pogodaka, dok je Mattias Andersson na vratima sakupio 19 obrana.

Bešiktaš - Alingsas 28:26 (13:15)

Turski Bešiktaš ove sezone u Ligi prvaka uistinu piše povijest pa je tako u sklopu petog kola najelitnijeg europskog klupskog natjecanja upisao i prvu pobjedu, a u susretu s Alingsasom predstavio je i novo pojačanje, hrvatskog rukometaša Vedrana Zrnića. Obje su momčadi u susret krenule bez ijednog osvojenog boda u skupini B Lige prvaka te se nakon svog prvog slavlja Bešiktaš sada i dalje može nadati novom uspjehu i mogućem prolasku dalje u drugi krug natjecanja. U prvom se poluvremenu nije činilo kako će domaćin na kraju osigurati slavlje, naime, gosti su držali susret pod kontrolom te su čuvali prednost od dva pogotka, uspjeli su se odvojiti i na 15:11, no na predah se ipak odlazi s gostujućih +2 (15:13).

Domaća momčad, međutim, mnogo bolje ulazi u nastavak susreta, postiže prva tri pogotka za preokret rezultata u svoju korist (16:15) nakon čega samo nastavlja graditi svoju prednost. Odlazi tako Bešiktaš na 26:22, potom i 28:24 da bi do samoga kraja Alingsas svoj zaostatak smanjio na konačnih minus dva (26:28). Odličan je kod Bešiktaša bio Ivan Ninčević s devet pogodaka, Vedran Zrnić je zabio jedan gol, dok se kod Alingsasa istaknuo Marcus Endström sa šest golova.

Vardar - MKB-MVM Veszprem 23:24 (11:13)

Rukometaši makedonskog Vardara ove su subote ugostili mađarski Veszprem od kojeg su pretrpjeli svoj prvi ovosezonski poraz u Ligi prvaka. U sam susret nešto su bolje ušli domaći igrači koji su poveli 5:2, no tada se probudila mađarska ekipa te je s nekoliko serija pogodaka sustigla Vardar i prešla u vodstvo 8:5. Razigrali su se tada Alex Dujšebajev i Igor Karačić te su izjednačili na 8:8, a pred kraj prvog dijela nanovo su pojačali gostujući momci te su se do odlaska na odmor odvojili na +2 (13:11).

Drugo poluvrijeme donijelo je veliku borbu obje ekipe za bodove, naime, Vardar se nije lako predao, prebacio je u višu brzinu te je preko Timura Dibirova u 43. minuti prešao u vodstvo 18:17. Veszprem je pokazao iskustvo i poravnao rezultat, a u izjednačenom tonu igralo se sve do posljednjih sekunda utakmice u kojima se odvijala prava triler završnica. Pri rezultatu 23:22 za Vardar Matjaž Brumen ne iskorištava sedmerac, Veszprem zabija za 23:23, Makedonci kreću u napad, ali Christian Ugalde krade loptu i zarađuje kazneni udarac za svoju ekipu te na kraju Momir Ilić zabija s linije sedam metara za minimalno slavlje Veszprema 24:23.

U redovima pobjedničke ekipe najbolji je bio Momir Ilić sa šest pogodaka, jedan manje dodao Christian Zeitz, a Renato Sulić zabio je jedan gol. Vratar Roland Mikler sakupio je 15 obrana, a Mirko Alilović nije branio. Kod Vardara se istaknuo Igor Karačić s osam zgoditaka, dok je čuvar mreže Arpad Šterbik zaustavio deset lopti.

Montpellier - Čehovski Medvedi 32:32 (15:14)

Svoj prvi bod u Ligi prvaka ove sezone osvojili su ove nedjelje i Čehovski Medvedi koji su na gostovanju kod Montpelliera osigurali neriješen rezultat. Francuzima su u susretu nedostajali ozlijeđeni Slovenci Matej Gaber, Jure Dolenec i Borut Mačkovšek, što su, pak, Rusi na kraju i iskoristili. Izjednačeno i borbeno bilo je tijekom cijeloga susreta, a gosti iz Rusije puhali su za vrat svome suparniku punih 60 minuta, iako se na predah odlazi s minimalnom prednošću domaćina (15:14).

U nastavku Čehovski Medvedi nastavljaju držati korak sa svojim suparnikom, a u istome ih predvodi Alexander Dereven. Velika borba odvijala se uistinu do posljednje minute u kojoj remi 32:32 i podjelu bodova osigurava Dragan Gajić. Vid Kavtičnik za Montpellier je zabio deset pogodaka, Arnaud Siffert sakupio je 16 obrana, Venio Losert četiri, dok su Dmitrij Kovaljev i Sergej Šelmenko za Čehovske Medvede zabili po osam golova.

Aalborg - Vive Tauron Kielce 25:27 (12:13)

Sa stopostotnim učinkom poljski prvak nastavio je ove nedjelje u sklopu petoga kola Lige prvaka, a na gostovanje kod danskog Aalborga doputovao je bez ozlijeđenih Julena Aguinagaldea, Tobiasa Reichmanna te Tomasza Rosinskog. Gosti su u susret ušli sa sigurnom 5-1 obranom te uvodnim vodstvom 3:1 nakon čega održavaju prednost od dva, tri pogotka. No, pred kraj prvoga dijela domaćin ubrzava ritam te sustiže svog suparnika za minimalan zaostatak na poluvremenu (12:13).

U nastavku susreta gostujuća momčad čuva svoju prednost da bi sredinom drugoga poluvremena osigurao vodstvo 22:18, a siguran je tada među vratnicama i Marin Šego koji je dobro zamijenio Slawomira Szmala. No, u završnici susreta domaća je momčad dobrano zaprijetila svome suparniku, stigla je tako na minus tri (21:24) da bi se potom ukazao Ivan Čupić i odveo svoju ekipu na sigurnih 26:22, dok Kielce na koncu slavi s dva pogotka prednosti (27:25). U pobjedu svoje momčadi Krzysztof Lijewski ugradio je šest pogodaka, Ivan Čupić dodao je njih pet, Denis Buntić dva, Željko Musa jedan, a Manuel Štrlek se nije upisao u listu strijelaca, dok je Emil Berggren za Aalborg zabio sedam golova.

Pick Szeged - Dunkerque 23:21 (11:10)

Mađarski Pick Szeged stigao je do svog četvrtog europskog slavlja ove sezone nanijevši ekipi Dunkerquea četvrti poraz u skupini D. Dobro u susret ulazi domaćin koji čvrstom 5-1 obranom zaustavlja svog suparnika te ga ostavlja punih sedam minuta bez pogotka za vodstvo 7:4. Razbuđuju se do isteka 30. minute ipak gosti koji, posebice zahvaljujući svom raspoloženom vrataru Vincentu Gerardu, stižu na samo pogodak zaostatka (10:11).

U drugome poluvremenu gostujuća momčad ponovno zaostaje tri pogotka da bi do sredine drugoga dijela preokrenuli rezultat u svoju korist za vodstvo 20:18. Domaća momčad potom ubrzava ritam, u igru ponovno ulazi ozlijeđeni Dean Bombač kako bi pomogao svojoj momčadi stoga u završnici susreta Pick Szeged osigurava 21:20, Jose Manuel Sierra tada brani ključan sedmerac i Mađari upisuju slavlje 23:21. Zsolt Balogh sa sedam je pogodaka predvodio svoju momčad do pobjede, Alen Blažević nije se upisao u listu strijelaca, Jose Manuel Sierra sakupio je deset obrana, dok je Baptiste Butto u poraz svoje momčadi ugradio devet golova, a Vincent Gerard obranio je 17 lopti.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Meškov Brest26:22RK Zagreb
La Rioja31:27Metalurg Skoplje
Paris Saint-Germain25:27Kiel
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.11.2014. u 13:03
    karačić 8 golova, duvnjak 7! obojica 26-godišnjaci. Imamo vjerojatno najbolji tandem srednjih vanjskih na Svijetu (a i dobre zamjene u vidu obranovića i cindrića)....ali što to vrijedi, kada na klupi imamo golužu.
    Obrisan korisnik
  • markoli17.11.2014. u 12:47
    odlična tekma, samo šteta što nije bilo napeto do kraja..
    markoli
  • Obrisan korisnik17.11.2014. u 00:33
    flensburg i barca do sada definitvno utakmica sezone, 70 golova uz 40 obrana vratara...
    Obrisan korisnik