Rukomet

Ozljeda Lackovića u porazu Vardara, prvo ovosezonsko slavlje Metalurga u Ligi prvaka

Zvonka Keliš • subota, 22.11.2014.
Ozljeda Lackovića u porazu Vardara, prvo ovosezonsko slavlje Metalurga u Ligi prvaka
Foto: FaH

Šesto kolo Lige prvaka ove je subote donijelo pet novih i zanimljivih susreta. Kiel je ponovno bio bolji od PSG-a, a Metalurg je unatoč problemima, a nakon velike borbe osvojio prve bodove u Europi ove sezone. Veszprem je još jednom pokazao svoju dominaciju te je na svom terenu bio uvjerljiv protiv Vardara, a u susretu je ozljedu zbog koje će zasigurno izbivati s terena zadobio hrvatski rukometaš Blaženko Lacković. Montpellier je, pak, minimalno slavio kod Čehovskih Medveda, a Pick Szeged kod Dunkerquea.

Kiel - Paris Saint-Germain 33:29 (14:15)

U skupini A Kiel je i u drugom uzastopnom susretu bio bolji od PSG-a, a na svom je terenu slavio 33:29. U susret bolje ulaze gosti koji se nakon devet minuta igre odvajaju na 6:4, no nije trebalo dugo da domaćin izjednači rezultat te da krene igra pogodak za pogodak. Pri ulasku u završnicu prvog dijela PSG preko Igora Vorija odlazi nanovo na +2 (12:10), Kiel potom još jednom izjednačava, ali i preokreće rezultat u svoju korist za minimalno vodstvo da bi se na predah ipak otišlo s gostujućih +1 (15:14).

Nastavak susreta pogotkom otvara Mikkel Hansen za gostujućih +2, no nije ponovno trebalo dugo čekati na novo izjednačenje. Dominik Klein siguran je vrlo brzo za 17:17, a izjednačena igra zadržala se sve do sredine drugoga dijela kada Kiel odlazi na 25:22, povisuje to i na 29:25, dok na kraju upisuje pobjedu 33:29. Joan Canellas s devet je pogodaka predvodio svoju momčad do pobjede, Domagoj Duvnjak zabio je njih četiri, dok je Mikkel Hansen u poraz svoje momčadi ugradio osam golova, Igor Vori dodao je njih četiri, Jakov Gojun dva, a Marko Kopljar se nije upisao u listu strijelaca.

Metalurg - Naturhouse La Rioja 29:28 (15:16)

Unatoč svim problemima momčad makedonskog Metalurga ove je subote osigurala svoje prvo europsko slavlje ove sezone te samim time i prve bodove. U uistinu neizvjesnom i borbenom susretu pred do kraja ispunjenom dvoranom Boris Trajkovski domaćin je vodio veći dio prvoga poluvremena, uspio se odvojiti i na +3, no gosti se nisu predavali te su sustizali svog suparnika. Pet minuta prije kraja prvoga dijela La Rioja osigurava minimalnih 14:13 da bi na predah otišla s vodstvom 16:15.

Momčad Metalurga u nastavku je dala sve od sebe kako bi osigurala prve europske bodove, uspjela je tako izjednačiti rezultat i uz igru pogodak za pogodak obje su se momčadi izmjenjivale u vodstvu. Minutu prije samoga kraja La Rioja je držala sve konce u svojim rukama, no čvrsta makedonska obrana te pogoci Nikole Mitrevskog, Vanče Dimovskog te na koncu i Naumčea Mojsovskog osigurali su Metalurgu slavlje 29:28. Naumče Mojsovski za Metalurg je zabio 11 golova, Renato Vugrinec deset, dok je Juanin Garcia za Naturhouse La Rioju zabio sedam golova.

Veszprem - Vardar 32:24 (16:10)

Mađarski Veszprem i ove je subote u sklopu šestog kola Lige prvaka nastavio sa stopostotnim učinkom i odličnim izdanjem te je nakon prošlotjednog minimalnog slavlja nad Vardarom, upisao uvjerljivu pobjedu na svom terenu. Uz odličnu atmosferu u Veszprem Areni domaćin je odmah nametnuo svoj ritam (5:1) te je uz čvrstu obranu osigurao sigurnu prednost. U sedmoj minuti susreta, međutim, ozljedu Ahilove tetive zaradio je hrvatski rukometaš Blaženko Lacković, a u susretu zbog ozljede nije bilo ni Sergeja Gorboka stoga je trener Raul Gonzalez morao potražiti druga rješenja, no do odmora je Veszprem stigao do prednosti od šest pogodaka (16:10).

Goste su u nastavku održavali Timur Dibirov i Alex Dujšebajev, no Vardar ni predvođen njima nije uspio izjednačiti rezultat. Sjajan je među domaćim vratnicama bio i Roland Mikler, a njegova momčad odlazi na 20:15, kao i 32:22 da bi na kraju slavila 32:24. Odličan je kod Veszprema bio Momir Ilić s osam pogodaka, Renato Sulić dodao je njih tri, dok su se kod Vardara istaknuli Timur Dibirov, Alex Dujšebajev i Nemanja Pribak s po četiri gola, a Igor Karačić je zabio njih dva.

Čehovski Medvedi - Montpellier 33:34 (17:16)

Nakon remija u proteklome kolu Lige prvaka, francuski Montpellier u novoj je velikoj borbi s Čehovskim Medvedima uspio osigurati svoje drugo slavlje u Europi ove sezone te je Medvede ostavio bez upisane pobjede. U istom ritmu i uz veliku borbu obje su momčadi nastavile u novome međusobnom susretu. Igralo se pogodak za pogodak da bi do isteka 30. minute domaćin uspio osigurati minimalnu prednost (17:16).

Uspjele su se momčadi u nastavku izmjenjivati u vodstvu, no nijedna se od svog suparnika nije odvojila na više od dva, tri pogotka stoga je napeto i borbeno bilo punih 60 minuta. Pobjedu Montpellieru, pak, posljednjim pogotkom dvije sekunde prije samoga kraja za 34:33 donosi Diego Simonet i dva europska boda odlaze u Francusku. U pobjedu svoje momčadi Dragan Gajić ugradio je 11 pogodaka, Diego Simonet dodao je njih deset, dok su Alexander Dereven i Dmitrij Žitnikov za Čehovske Medvede zabili po devet golova.

Dunkerque - Pick Szeged 24:25 (12:15)

Momčad Pick Szegeda nakon velike je borbe u Francuskoj protiv Dunkerquea osigurala svoje peto ovosezonsko europsko slavlje, dok se Francuzi i dalje drže na dnu ljestvice sa sada pet pretrpljenih poraza. Loše je domaćin krenuo u susret te je već nakon uvodnih deset minuta bio četiri pogotka u zaostatku (3:7). Nije se u napadu mogao posložiti Dunkerque, dok je među gostujućim vratnicama sjajan ponovno bio Jose Manuel Sierra, no to ipak nije spriječilo domaću momčad da do odlaska na odmor dođe na 12:15.

U nastavak susreta lošije ulaze gosti koji ne uspijevaju postići pogodak pet minuta što domaći rukometaši koriste kako bi se približili na samo pogodak zaostatka (14:15). Ukazao se tada Dean Bombač koji osigurava sjajan cepelin uz pomoć Jonasa Källmana stoga se gostujuća momčad nanovo odvaja, odlazi na 25:21 da bi na koncu slavila s minimalnih 25:24. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Dean Bombač s četiri postignuta pogotka, Alen Blažević zabio je jedan gol, Jose Manuel Sierra sakupio je 17 obrana, dok je najbolji kod Dunkerquea bio Kornel Nagy sa šest golova, a Vincent Gerard obranio je 18 lopti.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Metalurg Skoplje29:28La Rioja
Kiel33:29Paris Saint-Germain
RK Zagreb25:23Meškov Brest
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!