Nogomet

Rani pogodak Labudovića odlučio derbi kola i vratio Goricu na vrh

Davor Mikulić • ponedjeljak, 24.11.2014.
Rani pogodak Labudovića odlučio derbi kola i vratio Goricu na vrh
Foto: Davor Mikulić

Tijekom vikenda koji je za nama, drugoligaši su odradili pretposljednje kolo jesenskog dijela prvenstva. Gorica je u derbiju minimalnim rezultatom bila bolja od Intera i ponovno preuzela vrh, a slavile su i Sesvete te Cibalia koja će u idućem kolu biti slobodna...

Pretposljednje kolo jesenskog dijela prvenstva otvoreno je u petak derbijem kola kada je u Velikoj Gorici gostovao Inter. Momčad Samira Toplaka stigla je nakon uvjerljive domaće pobjede nad Lučkim s ciljem osvajanja barem jednog boda koji bi bio dovoljan za zadržavanje prvog mjesta.

Međutim, već u četvrtoj minuti poveo je domaćin preko Tomislava Labudovića. Iako je rijetko tko pomislio da će to biti i konačan rezultat, upravo se to dogodilo, a momčad Intera ostala je na svega jednoj ostvarenoj pobjedi iz posljednjih šest susreta.

U petak se igrao još jedan susret gdje je također uspješniji bio domaćin. U Siget je doputovala momčad Lučkog i susret završila s dva pogotka u mreži vratara Kahline, a pitanje pobjednika praktički je riješeno u prvih 45 minuta.

Na prvi pogodak čekalo se do 26. minute kada je gostujuću mrežu zatresao Zoran Lesjak. U trenucima kada se očekivao kraj poluvremena, u prvoj minuti sudačke nadoknade, strijelac je bio i Vice Kendeš, a zaostatak od dva pogotka za goste je u nastavku bio nedostižan.

Lučko je i dalje posljednjeplasirana momčad Druge HNL, no u posljednje kolo jesenskog dijela prvenstva ulaze s četiri boda zaostatka za Bistrom.

Važnu pobjedu ostvarila je i Cibalia kojoj je, obzirom na odustajanje Pomorca, ovo bila posljednja utakmica ove jeseni. Jakov Puljić je dvaput pogađao Šolićevu mrežu, jednom u svakom poluvremenu.

Prvi pogodak postignut je s bijele točke nakon očitog igranja rukom gostujućeg braniča. Najbolji strijelac Cibalije bio je siguran realizator i osigurao svojoj momčadi vodstvo uoči odlaska na predah.

Vrlo slično igralo se i u nastavku, gledatelji nisu vidjeli mnogo prigoda, a u trenucima kada je Dugopolje preuzelo blagu inicijativu, svoj drugi pogodak postigao je Jakov Puljić i zaključio susret.

Bez većih šansi i s dva pogotka u svojoj mreži Imotski je napustio Sesvete, a još jednu vrlo dobru utakmicu u redovima domaćina odigrao je Zoa Franck Ohandza koji je svojim pogocima i odlučio pobjednika.

Kamerunac je put do gostujuće mreže pronalazio u možda i najnezgodnije vrijeme po Imoćane, na kraju prvog i početkom drugog poluvremena.

Igračima trenera Gorana Šušnjare ovo je bila već peta utakmica u nizu u kojoj ne znaju za pobjedu. Posljednji put su slavili u Vinkovcima, još u 11. kolu.

Kolo je zaključeno u nedjelju dvobojem Bistre i Rudeša. Gosti su odnijeli puni plijen, a to je ujedno bila i jedina gostujuća pobjeda ovog kola.

Mreže su mirovale tijekom svih 90 minuta, a onda je Tomislav Ivičić u trećoj minuti sudačke nadoknade pogodio za sva tri gostujuća boda, koja su, mora se priznati, i zaslužena.

Posljednje jesensko kolo ponovno će se igrati kroz tri dana. Prvoplasirana Gorica će gostovati u Sigetu, dok će drugoplasirani Inter dočekati Bistru. Lučko putuje u Imotski, Sesvete u Dugopolje, a Rudeš na svom terenu očekuje ogled sa Siščanima. Slobodna će, dakle, biti Cibalia.

Druga HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

17. kolo

Hrvatski dragovoljac2:0Lučko
Gorica1:0Inter-Zaprešić
Sesvete2:0Imotski
Cibalia2:0Dugopolje
Bistra0:1Rudeš
1Gorica 1729:12+1733
2Inter-Zaprešić 1828:17+1132
3Sesvete 1730:18+1228
4Cibalia 1722:20+228
5Dugopolje 1720:15+524
6Rudeš 1821:20+122
7Imotski 1719:27-822
8Segesta 1719:24-521
9Hrvatski dragovoljac 1820:30-1019
10Bistra 1713:24-1118
11Lučko 1713:27-1412

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!