Liga prvaka - Skupina A, 7. kolo, 26.11.2014, 18:30 h
Kiel
Kiel 34:27 RK Zagreb
RK Zagreb

Duvnjak i Weinhold u nastavku napunili mrežu Zagrebaša i uzvratili za poraz s otvaranja sezone

Zvonka Keliš • srijeda, 26.11.2014.
Duvnjak i Weinhold u nastavku napunili mrežu Zagrebaša i uzvratili za poraz s otvaranja sezone
Foto: EPA

Rukometaši PPD Zagreba su u sklopu sedmog kola stigli u goste jakom njemačkom Kielu koji je pred svojim navijačima i vrlo dobrom atmosferom u Sparkassen Areni želio dobrano uzvratiti Zagrebašima za poraz s otvaranja europske sezone. No, zagrebački su Lavovi u pomalo izmijenjenom sastavu u prvom dijelu pružili vrlo dobar otpor Nijemcima, uspjeli su i povesti da bi na predah otišli s izjednačenim rezultatom nakon čega u nastavku Kiel ubacuje u brzinu više, odvaja se i potom osigurava uvjerljivo slavlje.

Kiel - PPD Zagreb 34:27 (16:16)

7. kolo Lige prvaka
KIEL - Sparkassen Arena, Gledatelja: 8487
Suci: Cacador/Nicolau (Portugal)

Kiel: Sjöstrand, Palicka (12 obrana), Sonne-Hansen (2 obrane); Duvnjak 7, Ranke, Toft Hansen, Sprenger4, Weinhold 9, Wiencek 2, Ekberg, Lauge, Canellas 6, Dahmke 2, Klein 4, Vujin
Trener: Alfred Gislason

PPD Zagreb: Ivić (7 obrana), Stevanović (4 obrane); Mihić 3, Brozović 2, Stepančić 5, Šprem, Čorić, Šebetić 5, Raković 2, Horvat 1, Šušnja 1, J. Valčić 4, T. Valčić, Obranović 3, Vuglač 1, Lukačec
Trener: Veselin Vujović

Sedmerci: Kiel: 4/4; PPD Zagreb: 3/3
Isključenja: Kiel: 6 min., PPD Zagreb: 10 min.

Momčad PPD Zagreba ove srijede zakoračit će u sedmo kolo Lige prvaka te na nimalo lak teren Sparkassen Arene gdje je čeka njen suparnik iz prvoga kola i samog otvaranja europske sezone, njemački Kiel. Zagrebački Lavovi tako će u užarenoj atmosferi u Njemačkoj snage još jednom odmjeriti sa Zebrama koje nestrpljivo čekaju kako bi uzvratile Hrvatima i pokazale se u onom najboljem svjetlu.

Trener Veselin Vujović u prvu je obranu u susretu poslao podosta izmijenjen sastav, među vratnicama se našao Filip Ivić, no na teren ispred njega stali su Luka Raković, Luka Šebetić, Leon Šušnja, Sandro Obranović, Josip Valčić te Lovro Šprem kao prednji u 5-1 obrani.

U dvoboj, međutim, odlično ulazi domaćin koji preko Joana Canellasa, Steffena Weinholda te Domagoja Duvnjaka osigurava uvodnih 3:0 da bi u četvrtoj minuti gosti preko Lovre Mihića stigli do svog prvog pogotka. Siguran je u narednim minutama bio Kiel, a Zagrebaši do drugog kola dolaze preko Rakovića četiri minute kasnije (2:5). Siguran je s linije sedam metara tada Šebetić, pridružuju mu se tada i dokapetan Valčić te Šušnja i u 13. minuti Zagrebaši stižu na samo pogodak zaostatka (5:6).

Odvajaju se potom Nijemci još jednom na sigurniju prednost, no gostujuća momčad dobro drži korak sa svojim suparnikom, sigurno proigrava svog kružnog napadača, ali i biva raspoložena iz vanjske linije te tako dobrano puše za vrat Zebrama. U posljednjim minutama prvoga poluvremena osigurava tako nanovo minus jedan (12:13) da bi potom preko vrlo dobro raspoloženog Šebetića poravnala rezultat na 14:14. U prvo vodstvo protiv njemačkog Kiela, koji tada biva punih pet minuta bez pogotka, Zagrebaše dovodi Mihić, no odmah odgovaraju Nijemci za novo izjednačenje te se na predah odlazi s pogotkom Duvnjaka za 16:16.

Nisu dobro gostujući rukometaši ušli u nastavak susreta, dok domaća momčad ponovno ima dobar start. Nakon što Horvat ulazi umjesto vratara te ne biva siguran s krila, kontru Kiela sprječava Josip Valčić, sigurno su na kratko potom i vratari na obje strane, no slijedi domaća mini serija pogodaka za odvajanje na 19:16. Lopta potom konačno stiže do Ilije Brozovića koji postiže prvi gostujući pogodak u nastavku, no bezidejan je tada Zagreb u napadu, stižu i tehničke pogreške, a uz nekoliko dobrih reakcija Andreasa Palicke Kiel koristi ukazane prilike i novom serijom pogodaka odvaja se na odličnih +6 (23:17).

Post od pogodaka prekida Luka Stepančić s dva sigurna gola za 19:23, dolazi Zagreb i na minus tri, posebice predvođen nanovo raspoloženim Stepančićem, no Kiel potom sigurno održava stečenu prednost. U završnicu dvoboja Zebre ulaze s pet pogodaka prednosti (28:23), povećavaju to ubrzo i na 31:25 te nastavljaju puniti gostujuću mrežu. Do samoga kraja povećava svoju prednost Kiel (33:26), Zagreb više ne pronalazi put do domaćeg gola i njemačka momčad osigurava konačno i uvjerljivo slavlje 34:27.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Steffen Weinhold s devet postignutih pogodaka, Domagoj Duvnjak je dodao njih sedam, a Joan Canellas šest, Andreas Palicka sakupio je 12 obrana, Kim Sonne-Hansen dvije, dok su najbolji kod PPD Zagreba bili Luka Šebetić i Luka Stepančić s po pet golova, Filip Ivić obranio je sedam lopti, a Ivan Stevanović četiri.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Kiel34:27RK Zagreb
Meškov Brest33:33La Rioja
Paris Saint-Germain35:24Metalurg Skoplje
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!