Nogomet

Matjaž Kek: "Valjda sada i Rijeka nešto znači, idemo hrabro u Sevillu"

Davor Mikulić • četvrtak, 27.11.2014.
Matjaž Kek: "Valjda sada i Rijeka nešto znači, idemo hrabro u Sevillu"
Foto: FaH

Na Kantridi se poslije pobjede nad Standardom ne skriva zadovoljstvo. Rijeka je ostvarila drugu pobjedu i dohvatila ukupno sedmi bod, ali sada slijedi najvažniji dvoboj u kojem će momčad Matjaža Keka morati tražiti pobjedu...

Nakon nove velike pobjede nad Standardom trener Rijeke nije krio svoje zadovoljstvo. Odličnim prvim dijelom susreta domaći su igraći praktički riješili susret, a gosti s igračem manje nisu imali snage za eventualni povratak.

"Naša pobjeda je apsolutno zaslužena", riječi su kojima je započeo Matjaž Kek. "Bili smo jako dobri u prvom poluvremenu, dok su nas u drugom malo ponijele emocije. Ovo je druga velika pobjeda i moram biti zadovoljan. Čestitam svojim igračima".

Ova dva protivnika međusobnim su ogledom otvorili natjecanje u skupini G kada su Belgijci slavili istim rezultatom. Taj poraz danas je ponišen, a Riječani se već polako okreću posljednjem velikom ispitu, susretu sa Sevillom.

"Vratili smo Standardu za poraz u prvom kolu i sada je sve otvoreno. Svjesni smo da nas čeka jako težak zadatak", rekao je trener Rijeke te dodao: „Igrači su sve ovo zaslužili. Da je netko predviđao ovo prije početka natjecanja, proglasili bi ga ludim".

Jasno je, Rijeci u Andaluziji igra samo pobjeda jer španjolski sastav ima jedan bod više i remi bi mu odgovarao. Međutim, riječki strateg smatra da se sada ipak nešto pita i njegovu momčad koja je pokazala da se može nositi s takvim ekipama.

"U Sevillu idemo hrabro, igrati onako kako znamo. Svima je jasno što u europskom nogometu znači Sevilla, ali valjda sada nešto znači i Rijeka. S terena je u svijet otišla jedna lijepa slika i na sve to možemo biti stvarno ponosni", zaključio je Kek.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Rijeka2:0Standard Liège
Feyenoord2:0Sevilla
1Feyenoord 610:6+412
2Sevilla 68:5+311
3Rijeka 67:8-17
4Standard Liège 64:10-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2014. u 09:36
    mislim da je jučer cijela hrvatska navijala za rijeku. gospodin kek je stvarno napravio pravi posao. čestitke!
    Obrisan korisnik
  • maniacx28.11.2014. u 09:25
    ovo je dokaz da bi Dinamo sa svojim domaćim igračima bio puno konkurentniji...sad su oni u Rijeci...:)
    maniacx
  • mala truba28.11.2014. u 08:39
    srecom je SLO 2 prenosila tekmu izravno pa sam mogao uzivati u igri Rijeke ! Cestitam !
    mala truba
  • Obrisan korisnik28.11.2014. u 07:50
    Teško će bilo što napraviti u Sevilli čuda su moguća,ali i ovako su osvojili naše simpatije svaka čast
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199028.11.2014. u 01:47
    Bravo Rijeka! Bravo i za Keka! Da nama Slovenac mora branit čast našeg nogometa....Čovik nije genijalac, samo radi logične stvari i odnosi se pošteno prema tome šta radi. I na tome mu skidan kapu!
    Hrvoje1990