Nogomet

Vrdoljaku 90 minuta u prvom porazu Legije, Metalist i dalje bez ijednog boda

Davor Mikulić • četvrtak, 27.11.2014.
Vrdoljaku 90 minuta u prvom porazu Legije, Metalist i dalje bez ijednog boda
Foto: EPA

Tek u petom kolu skupine L prvi poraz upisala je Legia kojoj to ipak nije poremetilo planove jer je već ranije osiguran prolazak. Uzbuđenja nije nedostajalo niti u Turskoj gdje je Trabzonspor protiv Metalista upisao pobjedu s igračem manje i ostavio goste bez bodova...

Lokeren – Legia 1:0

Prvi poraz u skupini L upisala je Legia našeg Ivice Vrdoljaka koji je kao kapetan odradio svih 90 minuta, ali veće štete nema jer su Poljaci već ranije osigurali svoj prolazak.

Samo jedan pogodak ponudio je susret odigran u Belgiji, a postignut je već u sedmoj minuti kada je prednost Lokerenu donio Vanaken. Dutra je ubacio s lijeve strane, a lopta pored gostujućih igrača do Vanakena koji tu priliku ne propušta.

Legia nije bila bezopasna, tijekom cijelog susreta imala je i blagi posjed lopte na svojoj strani, ali bez konkretnog učinka.

Trabzonspor – Metalist 3:1

Pobjedu je upisao i Trabzonspor koji je i drugi put bio bolji od Metalista, no nije išlo sve po planu za domaću momčad.

Nakon prvog dijela Trabzonspor je imao minimalnu prednost za koju se pobrinuo Belkalem u 36. minuti. Poravnanje rezultata donio Homenyuk u 68. minuti, a ubrzo je domaći sastav ostao bez Medjanija koji je zaradio drugi žuti karton.

Bez obzira na to, Ekci je na asistenciju Yilmaza u 87. minuti pogodio za novu prednost domaćina, da bi vlastitu mrežu u petoj minuti sudačke nadoknade zatresao Goryainov te tako zaključio susret i pobjedu turskog sastava.

Europska liga, skupina L

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Lokeren1:0Legia Varšava
Trabzonspor3:1Metalist Harkiv
1Legia Varšava 55:2+312
2Trabzonspor 58:4+410
3Lokeren 53:4-17
4Metalist Harkiv 53:9-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!