Nogomet

Video: RB Salzburg i Inter potvrdili prva mjesta, Dinamo (M) ostao stopostotan, prekid u Estorilu

Davor Kovačević • četvrtak, 27.11.2014.
Video: RB Salzburg i Inter potvrdili prva mjesta, Dinamo (M) ostao stopostotan, prekid u Estorilu
Foto: EPA

U skupini D Europske lige Salzburg je potvrdio prvo mjesto pobjedom u Škotskoj, jednako kao i Inter domaćim slavljem nad Dnjiprom u skupini F. Dinamo iz Moskve je ostao jedina momčad sa svim pobjedama u natjecanju, dok je u Estorilu prekinut susret između istoimenog domaćina i PSV-a uslijed obilate kiše.

Skupina D

Celtic – Salzburg 1:3

Salzburg je u Škotskoj i definitivno potvrdio da je najbolja momčad u skupini D i osigurao prvo mjesto, a nakon razvoja događaja u Rumunjskoj ni Celtic ne može biti previše nezadovoljan, budući da je i on osigurao prolazak u šesnaestinu finala Europske lige.

Austrijanci su imali furiozan uvod u utakmicu. Alan je najprije u 8. minuti dobro reagirao na jednu odbijenu loptu, da bi jednako tako pet minuta kasnije nakon kornera povećao vodstvo svoje momčadi i postigao svoj šesti pogodak u natjecanju čime je postao i prvi strijelac.

Celtic je u 30. minuti vratio neizvjesnost u utakmicu. Na jedan ubačaj Izaugirrea dobro je reagirao Johanesen i smanjio vodstvo gostiju. Domaći trener je u nastavku pokušavao izmjenama vratiti svoju momčad potpuno u igru, no njegovi igrači nisu uspjeli u tom naumu, a onda je u sudačkoj nadoknadi Keita postigao i treći pogodak za Salzburg i postavio konačan rezultat utakmice.

Skupina E

Dinamo Moskva – Panathinaikos 2:1

Moskovski Dinamo je i nakon ogleda s Panathinaikosom ostao jedina momčad s maksimalnim učinkom u Europskoj ligi. Utakmica je bila bez rezultatskog značaja, budući da Dinamo već ranije, jasno, osigurao prolaz, dok je Panathinaikos bez šansi ostao još u prošlom kolu. Za grčku momčad zaigrala su i tri Hrvata, Petrić i Schildenfeld odradili su cijelu utakmicu, dok je Pranjić ušao u 86. Minuti.

Panathinaikos je bolje ušao u utakmicu. U 14. minuti Berg je goste doveo u vodstvo, Nano je odlično centrirao s lijeve strane, a spomenuti Šveđanin je pogodio glavom. Taj rezultat je stajao do 55. minute kada je jedan udarac Vainqeura nakon solo prodora nesretno u gol odbio Triantafyllopoulos za izjednačenje.

Konačan rezultat postavljen je šest minuta kasnije. Dinamo je kaznio poigravanje Panathinaikosa na 25 metara pred vlastitim golom, Ionov je uzeo loptu i pogodio za 2:1 i konačnu pobjedu moskovskog Dinama.

Estoril – PSV 3:2, prekid

U drugoj utakmici skupine gledatelji u Estorilu su vidjeli samo jedno poluvrijeme. Naime, uslijed nemogućih uvjeta za igru glavni sudac je odlučio prekinuti utakmicu Estorila i PSV-a, ali i u tih 45 minuta navijači su imali što za vidjeti.

Golijadu od pet pogodaka u šestoj minuti je započeo Depay nakon što ga je lijepo poslužio Narsingh za vodstvo gostiju. PSV je na svojoj polovici izgubio jednu loptu u 12. minuti, a Toze se sjurio prema golu i uz dosta sreće pogodio za izjednačenje, a radost domaćina trajala je samo dvije minute kada je Narsingh vratio prednost gostujućoj ekipi.

U 30. minuti i drugo izjednačenje na utakmici. Strijelac Toze je izveo slobodan udarac, a lijepo je utrčao Kuca i glavom pogodio za 2:2, a potpuni preokret se dogodio u 39. minuti kada je Amado dobro reagirao na centaršut Kuce.

Kasnije je odlučeno da će utakmica biti nastavljena u petak od 17 sati.

Skupina F

Inter – Dnipro 2:1

Talijanskom Interu u petom je kolu protiv Dnipra i bod bio dovoljan za prolazak dalje, dok bi sa sva tri osigurao i prvo mjesto u svojoj skupini. Na kraju je do njih stigao i to s igračem manje, ali i bez usluga Matea Kovačića koji nije bio u kadru za ovu utakmicu

Rotan je u 16. minuti doveo goste u vodstvo, a utakmica je mogla otići u drugom smjeru u 28. minuti da je Konopljanka bio precizniji iz kaznenog udarca, no dobro je na golu Intera reagirao Handanovič. Kazna je stigla samo dvije minuta kasnije kada je nakon jednog centaršuta i dosta odbijanaca Kuzmanović pogodio za izjednačenje.

Odmah po početku nastavka Inter su snašli novi problemi. Ranocchia je dobio drugi žuti karton i morao je napustiti igru, no to nije spriječilo Talijane da dođu do vodstva i to samo tri minute nakon tog događaja. Hernanes je fantastično uposlio Osvalda koji, pak, nije propustio zabiti pogodak za 2:1 domaćina.

Malo kasnije, Nikola Kalinić, koji je odigrao cijelu utakmicu za Ukrajince, bio je u prilici poravnati rezultat, no on je ostao jednak do kraja utakmice što za Dnipro znači i borbu u posljednjem kolu za prolazak u sljedeću fazu.

St. Etienne – Qarabag 1:1

St. Etienne definitivno igra specifičnu sezonu u Europskoj ligi. I nakon petog kola ostali su neporaženi, ali jednako tako još uvijek ne znaju za pobjedu, no slijedom toga još su uvijek u igri za prolazak dalje zajedno s Dniprom i Qarabagom.

Pravo je čudo zapravo što Francuzi nisu stigli do sva tri boda. Uvjerljiv omjer udaraca na gol u njihovu korist, no žilavi Kazahstanci su uspjeli izdržati. Ipak, Qarabag je poveo u 15. minuti i to pravim eurogolom Nadirova. Medvedev mu je poslao dugu loptu, ovaj ju je lijepo primiro i onda lobom iznenadio domaćeg vratara.

Samo šest minuta bilo je dovoljno St. Etienneu da izjednači. Van Wolfswinkel je dobro reagirao na jednu odbijenu loptu za 1:1. Nastavila je domaća momčad pritiskati u nastavku utakmice, imala nekoliko izglednih prilika, no do kraja ni jedna lopta nije završila iza leđa gostujućeg vratara te je završilo podjelom bodova.

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Dinamo Moskva2:1Panathinaikos
Estoril Praia3:3PSV Eindhoven
1Dinamo Moskva 58:3+515
2PSV Eindhoven 58:7+18
3Estoril Praia 56:7-14
4Panathinaikos 55:10-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!