Rukomet

Odlični Slišković i Karačić u velikoj borbi Vardara i Celja, Meškov Brest podijelio bodove s La Riojom

Zvonka Keliš • subota, 29.11.2014.
Odlični Slišković i Karačić u velikoj borbi Vardara i Celja, Meškov Brest podijelio bodove s La Riojom
Foto: EPA

Zanimljivo je ponovno bilo u novome kolu rukometne Lige prvaka koja je ove subote donijela odlične borbe diljem europskih terena. U skupini A Meškov Brest i Naturhouse La Rioja podijelili su bodove nakon uzbudljivih 60 minuta igre, dok je u skupini B Barcelona bila uvjerljiva protiv Alingsasa, a Wisla Plock je bolja bila od Bešiktaša. Veszprem je u skupini C još jednom potvrdio svoju dominaciju, Celje je poraženo kod Vardara, a RN Löwen je sigurno slavio kod Montpelliera.

Meškov Brest - Naturhouse La Rioja 33:33 (15:18)

Borbeno je i zanimljivo bilo u susretu skupine A između Meškov Bresta i Naturhouse La Rioje. U dvorani Victoria u Brestu odvijala se uistinu velika borba za važne europske bodove za nastavak natjecanja u Ligi prvaka, točnije, prolazak u drugi krug, a nakon 3:3 i 9:9 kreće gostujuća serija pogodaka za sigurno odvajanje na poluvremenu. Na predah La Rioja tako odlazi s +3 (18:15).

U nastavak La Rioja ulazi jednako odlučno, kao i u posljednjih nekoliko minuta prvoga poluvremena, no sredinom drugoga dijela vrijeme je bilo za povratak domaćina u igru koji tako izjednačuje na 22:22, a uspijeva se potom odvojiti i na pogodak prednosti. U posljednju minutu La Rioja ulazi s pogotkom prednosti kojeg postiže Juanin Garcia, no u posljednjim sekundama samog susreta španjolsku obranu prolazi David Špiler i zabija za konačnih 33:33 i podjelu bodova. Najefikasniji kod Meškov Bresta bio je Dzianis Rutenka s osam postignutih pogodaka, tri je zabio Ljubo Vukić, dok su najbolji kod Naturhouse La Rioje bili Juanin Garcia i Pedro Rodriguez s po pet golova.

Barcelona - Alingsas 42:29 (18:17)

Do svog šestog slavlja u Ligi prvaka stigla je Barcelona na svom terenu na kojem je ugostila ekipu švedskog Alingsasa. Tek su se u prvom dijelu gosti uspjeli nositi sa svojim suparnikom te su u 13. minuti uspjeli i povesti 7.6 preko Maxa Darja. Domaći trener Xavi Pascual tada uzima minutu odmora kako bi posložio svoje redove, no Alingsas se odvaja i na vrlo dobrih 10:7 i vrijeme je stoga da se ukažu raspoloženi Gudjon Valur Sigurdsson i Kiril Lazarov stoga Barcelona preokreće rezultat u svoju korist (13:11) te na odmor odlazi s minimalnih 18:17.

U nastavku se među domaćim vratnicama razbranio Danijel Šarić, dok njegovi suigrači ubacuju u brzinu više kako bi se polako, ali sigurno odvojili od svog protivnika. Na kraju tako katalonska momčad slavi s itekako uvjerljivih 42:29. Odličan je kod Barcelone bio Kiril Lazarov s 12 pogodaka, dok se kod Alingsasa istaknuo Daniel Tellander sa šest golova.

Bešiktaš - Wisla Plock 30:33 (14:15)

Poljska Wisla Plock napravila je velik korak naprijed k osmini finala Lige prvaka svladavši u gostima ekipu turskog Bešiktaša. Iako bolje u susret ulaze gosti te se odvajaju na dva pogotka prednosti, domaćinu nije trebalo dugo da uhvati priključak te da preko hrvatskog rukometaša Ivana Ninčevića preokrene rezultat u svoju korist (8:7). No, ukazao se tada među gostujućim vratnicama Marcin Wichary koji zajedno sa svojim suigračima odvodi Wislu Plock do vodstva 12:9, ali na predah se ipak odlazi s minimalnom prednošću gostujuće momčadi (15:14).

Uvodne minute nastavka pripale su domaćoj momčadi koja se nanovo vratila u susret te je još jednom preokrenula rezultat i povela 18:17. No, pokazala je potom ekipa Wisle Plock koliko je bolja te se sredinom drugoga dijela odvojila na odličnih 29:22 za konačno slavlje 33:30. U pobjedu svoje momčadi Valentin Ghionea ugradio je osam pogodaka, dok je Tolga Özbahar za Bešiktaš zabio osam golova, Ivan Ninčević tri, a Vedran Zrnić jedan.

Veszprem - Čehovski Medvedi 38:31 (17:16)

Sa stopostotnim učinkom ponovno je nastavio mađarski Veszprem te je ovoga puta na svom terenu i pred svojim navijačima sigurno svladao Čehovske Medvede. U Veszprem Areni, koja je ponovno bila potpuno ispunjena te je pružila odličnu atmosferu, gosti su pružili dobar otpor na samome startu te tijekom prvoga dijela pa su uspjeli osigurati i vodstvo osam minuta prije kraja prvoga poluvremena. No, do isteka 30. minute domaćin sigurno vraća svoje vodstvo za minimalnih 17:16.

U drugome poluvremenu domaća momčad ubrzava ritam, a gostujuća momčad polako posustaje. Dovelo je to stoga do uvjerljivog 38:31 slavlja za Veszprem koji tako potvrđuje svoje mjesto na vrhu skupine C. Gašper Marguč u listu se strijelaca kod Veszprema upisao devet puta, Renato Sulić zabio je tri gola, dok je najraspoloženiji kod Čehovskih Medveda bio Dmitrij Žitnikov s 11 golova.

Vardar - Celje PL 34:32 (19:17)

Na teškom gostovanju u Skoplju u dvorani Jane Sandanski i pred odličnom atmosferom momčad slovenskog Celja nakon velike borbe nije uspjela osigurati nove europske bodove. Poveo je domaćin s uvodnih 2:0, odvaja se potom i na 5:2, no Celje brzo hvata priključak i poravnava rezultat. Siguran je tada, međutim, Arpad Šterbik među domaćim vratnicama, gosti nižu nekoliko pogrešaka i Vardar se sigurno odvaja na 19:17 na poluvremenu.

Ni u nastavak susreta gostujuća momčad ne ulazi dobro te se Vardar odvaja i na odličnih +4. Nije se ni tada Celje predalo, stigli su Slovenci i na minus jedan, no izjednačiti ili preokrenuti rezultat više nisu uspjeli te se kući vraćaju s porazom s dva pogotka razlike (17:19). Timur Dibirov svoju je momčad do pobjede predvodio sa sedam pogodaka, Igor Karačić zabio je njih šest, Arpad Šterbik sakupio je 12 obrana, dok je Ivan Slišković u poraz svoje momčadi ugradio devet gole, Šime Ivić jedan, a Urban Lesjak i Matevž Skok obranili su devet lopti.

Montpellier - Rhein-Neckar Löwen 29:33 (14:18)

U skupini C Lige prvaka momčad RN Löwena stigla je do svog četvrtog ovosezonskog europskog slavlja, naime, sigurno je slavila u gostima kod francuskog Montpelliera. Poveli su gosti 3:2 da bi se ubrzo odvojili i na 6:2. Nastavio je potom RN Löwen graditi svoju prednost, odlazi tako i na 7:3 i 10:5 te u završnicu prvoga poluvremena ulazi sa sigurnih 13:8 da bi do odlaska na odmor domaćin lagano ubrzao ritam te smanjio svoj zaostatak na četiri pogotka razlike (14:18).

Nastavak susreta Lavovi otvaraju s povećanjem gostujućeg vodstva na 19:14 nakon čega prednost od pet pogodaka čuvaju sve do 40. minute kada Francuzi polako, ali sigurno smanjuju svoj zaostatak. Stiže Montpellier na 20:23, sigurnim pogotkom sa sedam metara Montpellier stiže i na minus dva, no sredinom drugoga dijela Nijemci se nanovo odvajaju, postavljaju 27:21 i do kraja čuvaju stečenu prednost za slavlje 33:29. Uwe Gensheimer suparničku je mrežu zatresao sedam puta, Kim Ekdahl Du Rietz šest, dok je Dragan Gajić za Montpellier zabio osam golova.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Kiel34:27RK Zagreb
Meškov Brest33:33La Rioja
Paris Saint-Germain35:24Metalurg Skoplje
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tomahawk9230.11.2014. u 14:50
    al opet nisu dobri za repku,pogledajte josinu magiju u dresu gasavaca,ne bi me čudilo da i onog lukačeca pozovu u repku
    tomahawk92