Rukomet

Hrvatske rukometašice nadvisile Crnu Goru i u drugom pripremnom susretu

Davor Kovačević • nedjelja, 30.11.2014.
Hrvatske rukometašice nadvisile Crnu Goru i u drugom pripremnom susretu
Foto: FaH

Samo dan nakon i više nego uspješne generalne probe, reprezentacija Hrvatske odigrala je još jedan susret s istim protivnikom, ali iza zatvorenih vrata varaždinske Arene. U jutarnjem terminu Hrvatice su i drugi put nadvisile Crnogorke i ovaj put upisale minimalnu pobjedu s 27:26.

Do početka Europskog rukometnog prvenstva preostalo je točno tjedan dana, a hrvatska reprezentacija je svoje, barem s one natjecateljske strane, odigrala. U subotu su odličnom izvedbom uspjele zadovoljiti i “vječito nezadovoljnog“ izbornika Vladimira Canjugu, a u drugoj utakmici, onoj zatvorenoj za javnost, Hrvatice su još jednom bile bolje od europskih prvakinja, no ovog puta nije bilo tako uvjerljivo.

Jutarnji termin od 11 sati nije bio najidealniji, kao ni igranje pred antisportskom kulisom, no ni to nije spriječilo Hrvatsku da u dobrom raspoloženju nastavi svoje pripreme i dočeka početak Europskog prvenstva.

Kao i u subotu, i danas su Hrvatice imale identičnu prednost na poluvremenu, no u nešto efikasnijoj igri s obje strane. Bilo je 14:10 za domaćine, a u nastavku Crna Gora nije potpuno pala kao što je slučaj bio jučer, bila je nešto konkretnija i opasnija, ali nedovoljno za izbjeći poraz.

U prvoj utakmici Andrea Penezić je postigla osam pogodaka, a danas je s čak deset torpedirala crnogorske golmanice. Lidija Horvat je bila u puno boljem izdanju nego jučer i pet je puta tresla protivničku mrežu.

”Obje utakmice odigrane su vrlo kvalitetno. Vidi se da su ruke i noge teške, no htijenja i borbe ne nedostaje. Zavidno je htijenje. Ovo je vjerojatno dobar put za ostvarenje zacrtanih planova, dakle polufinala Europskog prvenstva. Trebat će naravno doraditi neke akcije i aktivnosti, ali pristup i angažman djevojaka je za svaku pohvalu”, rekao je za HRS Ratko Balenović, direktor reprezentacije.

Hrvaticama sada predstoji cijeli tjedan završnih priprema i dorađivanja detalja prije nedjeljnog otvaranja Eura protiv Švedske.

Prijateljska utakmica, Varaždin:
Hrvatska – Crna Gora 27:26 (14:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10830.11.2014. u 17:47
    lijepe pobjede. samo da se ne potroše u ovim pripremnim utakmicama. Imam dojam čitajući izvještaje od jućer i danas da su naše cure, u htijenju da se pokažu i izborniku i publici, dosta išle do maximuma, dok Crnogorke - onak „cool" i uz eksperta na klupi - pokušavaju polako dignuti razinu do... [više na forumu]
    narada108